نتایج امیدوارکننده از درمان ترکیبی آزمایشگاهی علیه کرونا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، محققان در انستیتوی کارولینسکای سوئد نتایج امیدوارکنندهای را از درمان ترکیبی آزمایشگاهی علیه COVID-19 گزارش دادند. در این مطالعه محققان نشان دادند که ترکیبی از رمدسیویر (Remdesivir) و hrsACE2 (دارویی که در حال حاضر در آزمایشهای فاز II برای درمان کرونا استفاده میشود) باعث کاهش بار ویروسی کرونا میشود و تکثیر ویروسی را در کشت سلولی و ارگانوئیدها مهار میکند.
رمدسیویر (تنها داروی تأییدشده علیه بیماری کرونا) موجب میشود آنزیمی که از تکثیر ویروس جلوگیری میکند، مهار شود. هرچند در دوزهای بالا میتواند به کبد و ریه آسیب برساند.
محلول نوترکیب انسانی (hrsACE2) یک نوع اصلاحشده ژنتیکی از آنزیم مبدل آنژیوتانسین پروتئین غشای سلولی 2 (ACE2) است که ویروس کرونا برای ورود به سلولهای ما از استفاده میکند. مطالعات آزمایشگاهی قبلی نشان داده است که hrsACE2 ویروس کرونا را فریب میدهد تا خودش را بهجای سلولهای واقعی، به کپی آنزیم hrsACE2 متصل میکند و درنتیجه باعث کاهش بار ویروسی در سلولها میشود.
در این مطالعه محققان ترکیبی از رمدسیویر و hrsACE2 را در کشتهای سلولی میمونها، اسفروئیدهای کبدی و ماکتهای کلیوی سهبعدی (اصطلاحاً ارگانوئیدهایی که از سلولهای بنیادی انسان رشد میکنند)، آزمایش کردند.
محققان با ترکیب این دو ماده توانستند به اثری دوگانه دست یابند: کاهش بار ویروسی و کاهش تکثیر ویروس در سلولهای مجاور. علاوه بر این، آنها با دوزهای نسبتاً کم هر ماده این اثر را به دست آوردند که سمی بودن آنها را کاهش میدهد و استفاده از آنها را ایمنتر میکند.
علی میرعظیمی، مؤلف اصلی و استاد راهنما در گروه پزشکی آزمایشگاهی کارولینسکا میگوید: با هدف قرار دادن همزمان جنبههای مختلف چرخه ویروسی، ممکن است بتوانیم اثربخشی درمان را افزایش دهیم و خطر عوارض جانبی بالقوه را کاهش دهیم. درمان ترکیبی مدلی است که با موفقیت در درمانهای بیماری ایدز استفاده شده است. تاکنون ما فقط درمان ترکیبی خود را در کشت سلول و بافتهای مهندسیشده آزمایش کردهایم، اما امیدواریم که این امر بتواند زمینه را برای آزمایشهای بالینی فراهم کند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/