طبع، خواص، مضرات و مُصلح مرزه در ویکی آنا
این گیاه منبع غنی از ویتامینهای مهمی همچون گروه B کمپلکس، ویتامین A، ویتامین C، نیاسین، تیامین و پیرودوکسین است.
کد خبر : 541121
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مرزه که از گیاهان خانواده نعناع به شمار می رود، در فاصله ماههای تیر تا شهریور در ایران به گل می نشیند.
برگ مرزه و شاخههای آن دارای ترکیبات شیمیایی با کیفیت بالا هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی میباشند. برگهای آن نرم و متقابل و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غدهای فراوان اسانس دار است.
خواص و مضرات مرزه
- تقویت کننده معده، تسهیل کننده عمل هضم، ضد نفخ و ادرار آور است.
- باعث کاهش رطوبت زائد معده و ریه میشود و در مشکلاتی نظیر ضعف هضم و تنگی نفس مفید است.
- پتاسیم موجود در این گیاه، یکی از مهمترین ترکیبات سلولی است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکند.
- منگنز نیز توسط بدن به عنوان یک کوفاکتور برای آنزیمهای آنتی اکسیدان عمل میکند.
- آهن موجود در این سبزی به ویژه سبزی تازه، برای ساخت گلبولهای قرمز خون ضروری است.
- دارای اثرات ضدسرفه و خلط آور میباشد.
- دارای خاصیت بادشکن و همچنین دافع کرم میباشد.
- همچنین گزارشهای متعددی مبنی بر اثر ضد التهابی مرزه برای درمان سوختگی ها و نیز اثر بازدارندگی آن بر رشد تومورها منتشر شده است.
- تحقیقات نشان می دهد چهار ترکیب شیمیایی ضد درد در گیاه مرزه وجود دارد.
- با آب کرفس برای درمان سنگ کلیه و بندآمدن ادرار مفید است.
- جوشانده آن با عناب برای تصفیه خون بکار میرود.
- دهانشویه آن با سرکه برای مشکلات دهان و دندان و خلط گلو مفید است.
- مالش روغن زیتون و مرزه بر شکم اطفال باعث کاهش نفخ و دل درد میشود.
- مرزه و عسل اگر بر روی ورمها ضماد شوند، آنها را تحلیل میبرند.
- برای عرق النسا (سیاتیک) نیز سودمند است.
- به صورت دم کردنی در رفع گرفتگی معده و روده موثر میباشد.
- مصرف زیاد آن در گرم مزاجها عوارض زیادی به همراه دارد.
طبع مرزه چیست؟
مزاج آن گرم و خشک است.
مصلح مرزه چیست؟
سرکه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مرزه است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/