صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹
مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو خبر داد؛

توزیع تست آنتی‌ژن تا ۲ هفته دیگر در سراسر کشور

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: با واردات 3 میلیون کیت تست آنتی‌ژن به کشور؛ توزیع گسترده آن نهایتاً تا دو هفته دیگر آغاز خواهد شد.
کد خبر : 540954

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حیدر محمدی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره اماکن عرضه مجاز ماسک گفت: عرضه ماسک تنها در داروخانه ها و مراکز درمانی مجاز است. این به این معنا نیست که ماسک های عرضه شده در دیگر مناطق مجاز نیستند؛ اما سازمان غذا و دارو نظارتی بر عرضه این گروه از ماسک ها ندارد. اگر ماسک در داروخانه ها و مراکز درمانی توزیع شود قطعا در پروتکل و تحت نظارت ما است. لذا هیچ داروخانه ای حق ندارد ماسک را بیشتر از قیمت مصوب 1300 تومان بفروشد.


وی افزود: واضح و مبرهن است که تخلفاتی در این زمینه صورت می گیرد و مردم در صورت مشاهده عرضه ماسک فاقد مزبلون و غیر استاندارد و خارج از نرخ مصوب، شکایات خود را در سامانه تلفن گویای ۱۹۰ سازمان غذا و دارو ثبت کنند. علاوه بر آن هر استان دارای معاونت غذا و دارو مختص به خود است و مردم از این طریق نیز می توانند نسبت به ثبت شکایت اقدام کنند.


مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فروش ماسک توسط اماکن دیگر به جز داروخانه ها را تایید نمی کنیم گفت: مسئولان ذیربط در تولید ماسک به این معتقدند که مراکز درمانی و داروخانه ها به قدر کافی نمی توانند ماسک را توزیع کنند  به همین جهت بسیاری از فروشگاه ها نیز اقدام به توزیع ماسک می کنند.


وی افزود: تا قبل از مهرماه اجازه توزیع ماسک در داروخانه ها داده نمی شد که این مشکل به دستور شخص رئیس‌جمهور حل شد و بالغ بر 80 میلیون ماسک طی این دوره با نرخ مصوب در اختیار مردم قرار گرفته است. همکاران ما در حال حاضر در تلاشند تا قیمت مصوب ماسک را پایین‌تر بیاورند. ولی من به عنوان یک کارشناس در حوزه سلامت توصیه می کنم مردم ماسک را حتما از داروخانه ها و مراکز درمانی تهیه کنند.


محمدی در ادامه با اشاره به اینکه تقاضای بالا و گران شدن مواد اولیه تولید ماسک، قیمت تمام شده اولیه آن را بسیار افزایش داده گفت: قیمت ماسک از حدود ۲۰۰ تومان در سال های گذشته به قیمت فعلی رسیده است ولی فکر می کنم سازمان حمایت قیمت ماسک را به حدود 1000 تومان برساند.


مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ماسک استاندار باید سه لایه پزشکی و مزبلون دار باشد اظهار داشت: در زمانیکه بحران ایجاد می شود ماسک های معمولی هم خاصیت محافظتی حداقلی دارند ولی این ماسک ها در داروخانه ها و مراکز درمانی توزیع نمی شود. در حال حاضر باید روزانه حدود ۶ و نیم میلیون ماسک در داروخانه ها توزیع شود که تا به این لحظه موفق نشدیم به این آمار دست پیدا کنیم.


وی با تاکید بر اینکه ممکن است تشخیص ماسک سه لایه پزشکی مزبلون دار برای مردم سخت باشد اظهار داشت: به شرکت های تولید ماسک تاکید کرده‌ایم به داروخانه ها ماسک استاندار بفروشند و داروخانه ها هم موظفند مراتب دقت را به عمل بیاورند تا حتما ماسک استاندارد به مردم بدهند. مردم در صورت مشاهده تخلف، گزارش دهند.


وی به مناسبت روز جهانی کلیه و کمبود داروهای ویژه بیماران کلیوی گفت: شرایط کشور ما و همینطور دنیا بحرانی است. مردم ما نباید فقط دنبال داروهای برند باشند. داروهای تولید داخل با کیفیت و دارای مجوز هستند. تحریک بیماران توسط پزشکان در استفاده از داروهای برند کار درستی نیست. ما به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا از شرایط مناسب برای واردات دارو برای بیمارهای پیوندی کلیه برخوردار نیستیم؛ اما نمونه ایرانی تمام داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود و لزومی به استفاده از داروهای برند نیست. البته مشکلات ارزی واردات برخی از این داروها برطرف شده است و توزیع آن به زودی آغاز خواهد شد.


محمدی در ادامه درباره کیت های تست آنتی ژن تشخیص کرونا گفت: حدود ۳ میلیون کیت آنتی‌ژن ( تشخیص سریع) در حال وارد شدن به کشور هستند تا بتوانیم تعداد انجام تست در کشور را ارتقا دهیم.استفاده از این کیت ها ظرف یک یا دو هفته آینده عملی می شود. این کیت ها ان‌شاء الله به زودی به وفور توزیع خواهد شد.


مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درباره  استفاده مجدد از داروی فاویپیراویر برای درمان بیماران کرونایی سرپایی اظهار داشت: این دارو از اول استفاده می شده اما هیچگاه وارد پروتکل نشده است. به تشخیص متخصصین بیماریهای عفونی این دارو به لیست داروهای بیمارستانی اضافه شده است. در حال حاضر داروخانه های دولتی مجاز به توزیع این دارو هستند . در صورت دریافت مجوز توزیع توسط معاونت دارو، علاوه بر داروخانه های معتبر در مراکز درمان سرپایی نیز توزیع خواهد شد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر