صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۸ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹

حقایقی جالب در مورد رفتار انسان بر مغز

برخی از عوامل مانند استرس، خواب مزمن، کمبود آب بدن و قند زیاد تاثیر بلند مدتی بر مغز انسان باقی می گذارند.
کد خبر : 540436

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، به احتمال زیاد مغز مرموزترین ارگان بدن است. دانشمندان دائماً حقایق جدیدی در مورد آن کشف می‌کنند، اما هنوز هم اسرار پنهانی زیادی دارد.


۱. کمبود خواب مزمن حافظه را ضعیف می‌کند


دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا شواهد قانع‌کننده‌ای یافته‌اند که نشان می‌دهد کمبود خواب می‌تواند باعث بدتر شدن حافظه و حتی آلزایمر شود. در طول خواب کامل شبانه، سلول‌های مغزی ترکیبات سمی را که برای مغز خطرناک هستند حذف می‌کنند. اینکه شخصی دائم کمبود خواب داشته باشد، تأثیر مخربی بر سلول‌های مغزی‌اش خواهد داشت.


۲. استرس طولانی مدت به مغز آسیب می‌زند


کاهش حافظه و توانایی یادگیری برخی از عواقبی است که استرس مزمن ایجاد می‌کند. به علاوه، استرس سبب تحریک‌پذیری، اضطراب، تنش و حواس‌پرتی فرد می‌شود.


۳. عشق و نفرت از مناطق یکسانی در مغز نشات می‌گیرند


دانشمندان انگلیسی دریافتند که عشق و نفرت از مناطق یکسانی در مغز نشات می‌گیرند. با این حال، بر خلاف نفرت، عشق به طور قابل‌توجهی فعالیت مناطق مسئول قضاوت و تفکر منطقی را کاهش می‌دهد.


۴. مغز به کمبود آب بدن حساس است


مغز ما تقریباً ۸۰٪ آب است. بنابراین، حتی کاهش متوسط ​​مایعات (حدود ۲٪) باعث کاهش تمرکز و هوشیاری می‌شود و منجر به زوال حافظه کوتاه مدت و سایر مشکلات شناختی می‌شود.


۵. بارداری ساختار مغز را تغییر می‌دهد


دانشمندان ثابت کردند که بارداری میزان ماده خاکستری را در نواحی مغزی که مسئول شناخت اجتماعی و توانایی درک افراد دیگر است، کاهش می‌دهد. همه این‌ها برای تقویت ارتباط مادر و کودک، کمک به زنان در درک نیاز‌های فرزند و مشاهده خطرات احتمالی خارجی ضروری است.


۶. قند زیاد باعث ضعف حافظه و کاهش توانایی یادگیری می‌شود


فراوانی فروکتوز در رژیم غذایی مغز را کند می‌کند و توانایی یادگیری، به خاطر سپردن اطلاعات و تمرکز را کاهش می‌دهد، زیرا قند اضافی ارتباطات عصبی مغز را از بین می‌برد.


۷. روابط عاشقانه و احساسات مادرانه بسیار شبیه به هم هستند


روابط عاشقانه و احساسات مادرانه بسیار شبیه به هم هستند، اما تفاوت‌هایی نیز وجود دارد. مثلا در عشق پرشور احساس اضطراب و ترس کاهش یافته و احساس سرخوشی افزایش می‌یابد، اما عشق مادرانه مناطق مسئول شکل‌گیری محبت را فعال می‌کند.


۸. نقاشی باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود


یک مطالعه نشان داد که نقاشی تعامل بین نواحی مغزی را افزایش داده و روند پیری آن را کاهش می‌دهد. دانشمندان تأثیر هنر را در افراد ۶۲ تا ۷۰ ساله بررسی کردند. نیمی از آن‌ها دوره تاریخ هنر را گذراندند و نیمی دیگر دوره نقاشی را گذراندند که دوره‌های نقاشی نتیجه قوی‌تری نسبت به تاریخ هنر داشت.


۹. مطالعه مغز را به خوبی آموزش می‌دهد


دانشمندان آکسفورد ثابت کردند که مطالعه توانایی‌های شناختی مغز را بهبود می‌دهد و مناطقی را فعال می‌کند که در زمان‌های دیگر استفاده نمی‌شوند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر