توسعه نانوواکسن ضدکرونا با دوز کم و ایمنی بالا
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا از ستاد نانو، دادههای بالینی منتشر شده در نشریه Cell نشان میدهد که واکسن حاوی نانوذرات باعث ایجاد سطح بسیار بالایی از آنتیبادیهای محافظتی در مدلهای حیوانی شده است.
گزینهای نوآورانه برای مقابله با ویروس کرونا ارائه شده است که این گزینه درواقع واکسنی حاوی نانوذرات است که استفاده از آن روی موشها موجب تولید آنتیبادیهای خنثیکننده ویروس شده است. استفاده از این واکسن موجب شده تا سطح آنتیبادی در بدن موش ۱۰ برابر بیشتر از آنتیبادی در افرادی که از عفونتهای کووید ۱۹ بهبود یافتهاند، برسد.
این واکسن که توسط دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سیاتل طراحی شده، برای توسعه بالینی به دو شرکت واگذار شده است.
در مقایسه با واکسیناسیون با پروتئین SARS-CoV-۲ Spike، که بسیاری از واکسنهای کووید ۱۹ شرکتهای مختلف براساس آن ساخته شدهاند، این واکسن جدید حاوی نانوذرات با شش برابر دوز کمتر، ۱۰ برابر آنتیبادی خنثیکننده بیشتر در موشها تولید میکند.
این دادهها همچنین نشان دهنده واکنش شدید سلول B پس از ایمنسازی است که میتواند برای حافظه ایمنی و دوام تأثیر واکسن بسیار مهم باشد. واکسن نانوذرهای زمانی که به یک پستاندار غیرانسانی تجویز میشود، آنتیبادیهای خنثیسازی ایجاد میکند که چندین مکان مختلف را در پروتئین اسپایک هدف قرار میدهد. محققان معتقدند این امر ممکن است به محافظت در برابر ویروس جهشیافته نیز کمک کند. لازم به ذکر است که پروتئین اسپایک بخشی از دستگاه عفونت ویروس کرونا است.
نتایج این پروژه در نشریه Cell منتشر شده است. نویسندگان اصلی این مقاله الکساندرا والز، دانشمند تحقیقاتی در آزمایشگاه دیوید وسلر، دانشیار بیوشیمی دانشگاه واشنگتن بوده که با بروک فیالا، دانشمند تحقیقاتی در آزمایشگاه نیل کینگ، استادیار بیوشیمی دانشگاه واشنگتن روی این پروژه کار کردهاند.
کلید اصلی این واکسن یک نانوذره پروتئینی است که خودآرایی داده است. ساختار مولکولی واکسن تقریباً از رفتار ویروس تقلید میکند، که ممکن است توانایی آن را در ایجاد پاسخ ایمنی افزایش دهد.
وسلر که پیشگام مفهوم واکسن مبتنی بر دامنه چند ظرفیتی است میگوید: «من خوشحالم که مطالعات ما در مورد پاسخ آنتیبادی به ویروس کرونا باعث طراحی این گزینه امیدوارکننده واکسن شده است.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/