صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹
در مسیر نخبه‌پروری/ 40 خلج در گفتگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

دستیابی نخبگان به تکنولوژی تولید حلال‌های فوق‌خالص/ وقتی محصول پژوهشگران جوان به صنایع هسته‌ای کمک می‌کند

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا بیان کرد: طراحی و ساخت سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند و تولید حلال‌های فوق‌خالص از دستاوردهای این باشگاه است.
کد خبر : 529433

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد و تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


سفر به جزیره آب و مه با زیردریایی‌ها


دستگاه فشارسنج شریانی با بهره‌گیری از موج‌های پالس اختراع شد


از چاپ 180 مقاله ISI و علمی تا ایده‌های نوین برای مواجهه با کرونا




در شماره 40 «در مسیر نخبه‌پروری»  خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا با مهدی خلج رئیس این باشگاه گفتگو کرده است که در ادامه می‌‌خوانیم.


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا بیان کنید.


خلج: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا  سال 90 با هدف اعتلای پژوهش و حمایت علمی از نخبگان در جامعه و فراهم‌کردن شرایط رشد و بلوغ استعدادهای علمی و پژوهشی و معرفی نیروهای متخصص فنی راه‌اندازی شد و سرکار خانم «دکتر شادالویی» پیش از بنده در این مجموعه مسئولیت داشت.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد متبوع شما در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


خلج: با اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا واحد کوچکی است با این حال تاکنون نزدیک به 20 طرح پژوهشی در این باشگاه انجام و بیش از 30 مقاله اعضای باشگاه در همایش‌های ملی و بین‌المللی، ISI و ISC و علمی و پژوهشی اعضای این باشگاه ارائه و مورد حمایت قرار گرفته و از لحاظ بن کتاب، 22 بن کتاب در اختیار اعضا قرار داده شده، تخفیف‌های شهریه‌ای داشته‌ایم و دو کتاب توسط اعضا تألیف شده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


خلج: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های مهارت‌افزایی در راستای شعار سال (جهش تولید) و فراهم‌کردن زمینه ایجاد اشتغال برای اعضا، برگزاری مسابقات علمی مختلف، حفظ پویایی انجمن‌های علمی با برگزاری برنامه‌های منسجم و مدون مانند کارگاه‌های آموزشی، تشکیل و حفظ کارگروه‌های تخصصی با محور حل مشکلات و چالش‌های شهر بوئین‌زهرا و استان قزوین در زمینه‌های مختلف بخشی از سیاست‌گذاری‌های باشگاه هستند. در همین زمینه یکی از اعضا به نام مهدی محرم‌پور برای نخستین‌‌بار در کشور و دنیا موفق به طراحی و ساخت سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند شده که اکنون در مرحله تولید انبوه و عقد قراردادهای فروش قرار دارد که با توجه به مشکل آب در ایران و منطقه این دستاورد بسیار ارزشمند و کارگشاست.


سید‌محمود موسوی عضو دیگر باشگاه نیز برای نخستین‌‌بار در کشور به تکنولوژی تولید حلال‌های فوق‌خالص دست یافته که این حلال‌ها قبل از تحریم‌های ظالمانه از کشور‌های اروپایی به‌ویژه آلمان وارد می‌شده است که اکنون در کارگاه تولیدی که درون خود واحد بوئین‌زهرا مستقر بوده در حال تولید است و از جمله افتخارات ما تولید و تحویل 150 لیتر حلال استراتژیک و فوق‌خالص DMSO به صنایع هسته‌ای کشور(آب سنگین اراک) است که پس از تحریم‌های ظالمانه در تهیه این حلال دچار مشکل شده بود.


در واقع ابتدا در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا و شورای باشگاه با حضور بنده و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا با برقراری جلسه با پژوهشگران جوان این واحد دانشگاهی و احصا و گردآوری نیازهای اساسی کشور و تبیین امکانات دانشگاه -که امکانات پژوهشی بسیار خوبی در واحد بوئین‌زهرا وجود دارد- در دو مورد به نتیجه رسیدیم که هم نیاز کشور بود و هم توانایی انجام آن را احساس می‌کردیم؛ بنابراین این دو پروژه را به دست پرتوان پژوهشگران آغاز کردیم و اکنون به نتیجه رسانده‌ایم.



برنامه داریم که دانشجویان نخبه علاقه‌مند را در رشته شیمی کاربردی و عمران توسط این دو مجموعه بورس کامل کنیم به این صورت که تمام هزینه‌های تحصیل آنها را پرداخت کرده و در عوض دانشجویان ساعاتی از هفته را به پژوهش بپردازند.



باید ذکر کنم هردو محصول آبیاری زیر‌سطحی هوشمند و حلال‌های فوق‌خالص دارای تکنولوژی بالایی بوده (به اصطلاح های‌تک) و هنوز خیلی‌ها باور ندارند این کارها در این واحد کوچک دانشگاهی و توسط اعضای باشگاه پژوهشگران صورت گرفته است؛ زیرا کار، کار بسیار بزرگی است که اهل فن بزرگی آن را بهتر درک می‌کنند. از جمله شما می‌توانید در مورد خلوص حلال DMSO تولیدشده توسط تیم تحقیقاتی «دکتر موسوی» -که بنده خود نیز افتخار عضویت در این تیم را دارم- را از بچه‌های تحقیقات مجموعه استراتژیک آب سنگین اراک جویا شوید که 150 لیتر از محصول ما را تأیید و خریداری کرده‌اند.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟


خلج: انصافاً همکاران ما در ستاد مرکزی همکاری و همراهی خوبی با ما داشته و دارند که از این بابت باید از آنها تشکر کنم؛ اما باتوجه به حجم و نوع کار در باشگاه که انرژی زیادی می‌طلبد، پیشنهاد بنده و همه رؤسای باشگاه در سراسر کشور کاهش موظفی تدریس، افزایش حق سرپرستی و در اختیار قراردادن یک نیروی تمام وقت برای پیگیری کارهای باشگاه است که امیدوارم مورد توجه دوستان در ستاد مرکزی و در رأس آنان «دکتر نگاهداری» به عنوان رئیس باشگاه قرار گیرد.


آنا: افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟



خلج: افتخارات مختلفی تا‌کنون توسط اعضای باشگاه‌ پژوهشگران جوان و نخبگان  دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا کسب شده ازجمله عنوان پژوهشگر برتر، طرح پژوهشی برتر و....که مهم‌ترین آنها همین طرح آبیاری زیرسطحی هوشمند است که در حال ثبت به‌عنوان یو‌اس‌پتنت در کشور آمریکاست که پس از آن هر فرد یا شرکتی بخواهد از این تکنولوژی استفاده کند، باید امتیاز و اجازه این استفاده را از ما خریداری کند. مورد بعدی حلال‌های فوق‌خالص هستند که تکنولوژی تولید آنها کاملاً بومی بوده و درصدد ثبت اختراع آنها هستیم.


آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاورد و محصول شاخصی دارد؟ و برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود.؟


خلج: همانگونه که در پاسخ سؤالات قبلی عرض شد، دو دستاورد‌ های‌تک و بارز ما یکی طراحی و ساخت سیستم آبیاری زیرسطحی هوشمند برای نخستین‌بار در دنیا و دومی تولید حلال‌های فوق‌خالص برای نخستین‌‌بار در کشور است که با کمک «دکتر پرهیزکاری» معاون علمی  دانشگاه و حمایت‌های رئیس دانشگاه آزاد اسلامی  واحد بوئین‌زهرا حاصل شده و برنامه ما این است که در آینده‌ای نزدیک هر دو بتوانند با حداکثر ظرفیت کار کرده به نیازهای کشور پاسخ دهند که در این صورت مانع از خروج صدها هزار دلار ارز از کشور خواهند شد و در کنار آن کارآفرینی خواهند کرد.


برنامه بعدی ما که برای نخستین‌‌بار در سطح واحدهای کل کشور انجام خواهد شد، این است که دانشجویان نخبه علاقه‌مند را در رشته شیمی کاربردی و عمران توسط این دو مجموعه بورس کامل کنیم به این صورت که تمام هزینه‌های تحصیل آنها را پرداخت کنیم و در عوض دانشجویان ساعاتی از هفته را به پژوهش در این دو مجموعه بپردازند تا به این صورت در تربیت نسل پژوهشگر آینده نیز سهم خود را ادا کنیم.


آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده‌اید؟


خلج: در این دوره با توجه به نیاز کشور «دکتر موسوی» و تیم تحقیقاتی وی در کنار تولید حلال‌های فوق‌خالص به سمت تولید مواد ضد‌عفونی کننده نیز رفتند که در علوم پزشکی استان همکاری خوبی با ما صورت نگرفت و با اینکه این کار در تخصص این مجموعه بود و مواد ضدعفونی با بالاترین کیفیت قابلیت تولید انبوه داشت به ما مجوز مربوط را به بهانه اینکه در استان مجوز زیاد داده شده است، ندادند؛ اما مجموعه ما این توان را دارد که در صورت کار با حداکثر ظرفیت مواد ضد‌عفونی‌کننده استان را تولید کند.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌رو دارید و دستورکارها چیست؟


خلج: برنامه‌های ما باتوجه به شرایط روز کشور تغییر کرده و بیشتر به‌صورت وبینار برگزار می‌شود و برگزاری کارگاه‌های تخصصی مختلف در این زمینه در دستور کار قرار دارد.


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه، ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


خلج: مسئولیت انجمن‌های علمی به‌تازگی به‌ باشگاه واگذار شده و این واگذاری همزمان شده با عدم مراجعه دانشجویان به واحدهای دانشگاهی و تعطیلات و شرایط کرونایی؛ بنابراین تصمیم بر این است که با تبلیغات در فضای مجازی و همفکری مدیران گروه انجمن‌های علمی را سامان داده و از ظرفیت این انجمن‌ها بیش از پیش استفاده کنیم.


آنا: و سخن آخر....


خلج:  در تیم مدیریتی جدید دانشگاه آزاد اسلامی نگاه حل مسئله به پژوهش وجود دارد که همین سبب شده مشکلات عمده کشور در قالب موضوعات پژوهشی در بستر پژوهشیار در اختیار استادان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد که ثمره آن را در سال‌های آینده مشاهده خواهید کرد که مشکلات صنعت و کشور توسط پژوهشگران بااستعداد و انقلابی یکی پس از دیگری حل خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر