لایحه تأسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران تصویب شد
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت لایحه تأسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در موافقت با تأسیس این سازمان در شهرداری تهران، اظهار کرد: در شرایطی که همه چیز در شهرداری تهران دارای متولی است، آب متولی ندارد. چه موضوعی مهمتر از آب و محیط زیست در شهر تهران از لحاظ فوریت وجود دارد؟
وی ادامه داد: زمانیکه نزولات جوی در کانالها جاری میشود تا به مقصد برسد نیاز به متولی دارد و آن متولی وزارت نیرو نیست.
وزارت نیرو متولی آبهای سطحی نیست
این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: وقتی سیلی رخ میدهد و خرابی به بار میآید وزارت نیرو پاسخگو نیست. وظیفه این وزارتخانه تأمین آب مصرفی شهروندان است ولی اینکه مسیلهایی که بتواند دبی آب را پاسخ دهد و لایروبی به موقع انجام شود در زمره شرح وظایف وزارت نیرو نیست.
صدراعظم نوری با بیان اینکه در شهرداری تهران نگاه زیستمحیطی وجود ندارد و آب بهعنوان مهمترین اولویت و فوریت در شهرداری تهران باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در حال حاضر هزینههای غیرضروری زیادی در این حوزه داریم که اگر یکپارچه شود از آنها جلوگیری میشود.
وی با اشاره به این مطلب که سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران در اصلاح ساختار شهرداری دیده شده بود، گفت: برای چابکسازی ساختار شهرداری تأسیس چنین ساختاری لازم است.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: در تهران هفت رود دره داریم که اگر در دنیا یکی از آنها را داشته باشند روی سر خود میگذاشتند. اما اینها چون متولی نداشتهاند امروز باعث شده وضعیت رود دره کن و فرحزاد و سایر رود درهها به شکل امروزی باشد که دلیل آن حفظ و نگهداری نادرست روددرهها و بارگذاریهای نابجا است.
صدراعظم نوری با بیان اینکه کارهای حاکمیتی در شهرداری باید ذیل سازمان و ساختار شهرداری تعریف شود، عنوان کرد: برای جلوگیری از هزینههای تکراری و غیر ضروری باید یک تشکیلات یکپارچه در بخش آبهای سطحی در پایتخت ایجاد شود.
نیازی به تشکیل سازمان برای مدیریت آب سطحی نیست
سید حسن رسولی عضو شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با لایحه تأسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران اظهار کرد: متولی اصلی این مسئله در سطح ملی وزارت نیرو است. چطور مجموعهای که در سطح ملی به صورت شرکت است به شهرداری توصیه میکند که سازمان ایجاد کند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی که در تحریم هستیم تنها شرکتها هستند که به دلیل ماهیت حقوقی میتوانند از کمکهای نهادهای بینالمللی استفاده کنند بهعنوان نمونه بانک توسعه اسلامی که برای همه پروژههای زیست محیطی وام بلاعوض میدهد یا بانک جهانی که برای شبکه جمعآوری آبهای سطحی تهران تسهیلات داده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مطلب که مدیران شهرداری در ارتباط با مدیریت این مجموعه کاملاً دچار بلاتکلیفی شدهاند، گفت: در مورد طراحی ساخت وسازه اگر امکانات نداریم پس سازمان مهندسی و مشاوره یا معاونت عمرانی چه کار میکند؟ خواهش میکنم به توان کارشناسی شورا احترام بگذارید و از آوردن چنین لوایح خودداری کنید.
گفتنی است لایحه تأسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران با 13 رأی موافق به تصویب رسید.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/