طبع، خواص، مضرات و مُصلح تربچه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تربچه از خانواده شب بو ها و دارای ریشه های خوراکی است.
این گیاه نخستین بار پیش از زمان امپراتوری روم در قاره اروپا پرورش یافت. ترب که در زمان حاضر در سرتاسر جهان کشت و مصرف میشود گیاهی با ریشه قرمز و برگهای خشن و کرکدار که آهن برگهای آن زیاد است.
تربها یک محصول ریشهای هستند که میتوانند آبدار، تند و یا شیرین باشند. آنها همچنین در رنگهای مختلف، از جمله سفید، قرمز، بنفش یا سیاه، و از لحاظ شکل، میتوانند دراز، استوانهای یا گرد باشند. در بین ما ایرانیها تربچه بیشتر از بقیه در برنامهی غذاییمان دیده میشود چرا که یک پای ثابت سبزی خوردن است.
خواص و مضرات تربچه
- تربچه یک ضد قارچ طبیعی است. آب تربچه حاوی آنزیمهایی است که قارچهایی را معمولاً در بدن انسان وجود دارند نابود میکند.
- حاوی ترکیباتی است که به معدوم کردن مواد سرطانزا در بدن کمک کرده و جلوی رشد تومورها را میگیرد. تربچه از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان کلیه، سرطان معده و سرطان دهان محافظت میکند.
- تقویت چشم با آب برگ تربچه
- خاصیت نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی، سلول ها و ریه ها با آب تربچه
- تنظیم متابولیسم بدن
- موثر برای معالجه روماتیسم
- تخم تربچه اشتها آور است.
- افزایش شیر مادر با مصرف تخم تربچه
- تربچه از سبزیجاتی است که به هضم غذا کمک میکند؛ خوردن آن همراه غذا مفید است.
- تربچه یکی از کمکالریترین سبزیجات موجود است که هر یک عدد از آن فقط یک کالری دارد، بدون اینکه هیچ چربی یا کربوهیدراتی داشته باشد و این کالری خالی نیست. چون تربچه منبع خوبی از ویتامین C. است و همانطور که میدانید این ویتامین به چربیسوزی کمک میکند.
- تربچه خاصیت ضد خارش دارد و آب آن میتواند راهکار مؤثری برای کاهش خارش و سوزش محل ناشی از گزش حشرات باشد.
- گفته میشود که تربچه به کاهش دمای بدن کمک میکند و التهاب ناشی از تب را تسکین میدهد. آب تربچه را با نمک سیاه ترکیب کنید و بنوشید.
- پاکسازی معده و درمان مسمومیت ؛در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم تربچه را با سکنجبین به بیمار می دادند.
- درمان سوزش ادرار ؛ برای رفع سوزش می توان به جای تربچه، از دم کرده ی برگ های آن استفاده کرد.
- تربچه شاخص گلیسمی پایینی دارد یعنی خوردن آن، قند خون را خیلی بالا نمیبرد.
- مصرف تربچه میتواند به رفع سنگ کلیه و مثانه کمک کند چون ادرار آور است.
- موجب رویش مجدد موهای ریخته در بیماری داء الثعلب میشود.
- تربچه دیوروتیک (مدر) است، یعنی تولید ادرار را افزایش میدهد. آب تربچه کمک میکند التهاب کاهش پیدا کرده و احساس سوزش حین ادرار تسکین پیدا کند.
- جلوگیری از فعالیت نوعی آنزیم که سبب تشکیل جرم دندان می شود
- پیشگیری از پوسیدگی و افتادن دندان ها
- بوی تربچه برای سینوس ها مفید است
- پیشگیری از لخته شدن خون
- ویتامین سی موجود در تربچه نه تنها تقویتکنندهی سیستم ایمنی است بلکه به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک میکند که برای پروسهی تبدیل چربی به انرژی قابل مصرف در بدن بسیار اهمیت دارد.
- خواص سمزدایی و ضد سرطانی تربچه باعث شده دانههای آن در درمان پیسی مفید باشند. شما میتوانید برای کمک به درمان پیسی تربچه بخورید.
- تربچه سرشار از پتاسیم است که کمکتان میکند فشارخونتان پایین بیاید. همچنین تربچه برای تولید کلاژن مفید است.
- تربچه منبع خوبی از آنتوسیانینهاست. این فلاوونوئیدها نه تنها عامل رنگ قرمز تربچهاند بلکه کمکتان میکنند قلبتان به خوبی عمل پمپاژ را انجام دهد.
- تربچه سرشار از سلولز و فیبر است و کمکتان میکند سیستم گوارشتان جریان خوبی داشته باشد.
- تربچه برای همه مناسب نیست، مثلا افراد با معده مرطوب از مصرف تربچه ضرر خواهند کرد (بخصوص اگر قبل از غذا مصرف کنند).
- تربچه میتواند سبب نفخ و دل پیچه شود؛ افرادی که از نفخ و سنگینی معده رنج میبرند، از مصرف آن پرهیز کنند.
- مصرف همزمان تربچه با ماست مضر است.
طبع تربچه چیست؟
مزاج آن گرم و تر است.
مصلح تربچه چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تربچه ؛ مصرف آن همراه نمک یا عسل است.
زیرهای که در سرکه خیسانده شده باشد نیز مصلح تربچه است و از آسیب آن به بدن کم میکند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/