طبع، خواص، مضرات و مُصلح زیتون در ویکی آنا
زیتون ضدسرطان است و علاوه بر فوایدی که برای قلب دارد، در درمان گزیدگی حشرات و آفتابسوختگی مورد استفاده قرار میگیرد.
کد خبر : 524071
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، زیتون ها میوه هایی هستند که معمولا در منطقه مدیترانه شرقی یافت می شوند.
اگر چه اکنون زیتون ها در سراسر جهان در دسترس هستند، مدیترانه منطقه ای است که این میوه در ابتدا مهم برشمرده شد، همچنین در مناطق شمالی عراق و ایران نیز برجسته شد. آنها هزاران سال است که به خاطر ارزش غذایی و فواید دارویی مورد استفاده قرار گرفته اند و این موارد استفاده به دوران باستان یونان و رم برمیگردند.
خواص و مضرات زیتون
- زیتون ضدسرطان است و علاوه بر فوایدی که برای قلب دارد، در درمان گزیدگی حشرات و آفتابسوختگی مورد استفاده قرار میگیرد.
- اگر همراه غذا خورده شود – نه پیش یا پس از غذا – مقوی معده و اشتها آور است.
- خوردن زیتون به همراه دیگر میوهها و سبزیجات باعث میشود علاوه بر فواید زیادی که از مصرف آنها نصیبتان میشود، به اهدافی که در رابطه با کاهش وزن مدنظرتان هست، نیز برسید و تغییرات مثبتی را در سلامتی خود در طولانی مدت به ارمغان بیاورید.
- زیتون برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز نیز میتواند مفید باشد.
- زیتون میتواند از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کند و اشتها را افزایش دهد.
- برگ زیتون کاهش دهنده فشارخون است و جوشانده آن برای تسکین درد دندان مفید است.
- زیتون ها غنی از فیبر هستند و یکی از فواید سلامتی فیبر، شکم سالم است. نه تنها آن، بلکه ویتامین ایی موجود در زیتون نیز برای سلامت گوارش بسیار عالی است.
- ضماد زیتون بر زیر ناف موجب رفع یبوست و ایجاد حالت اسهال میشود.
- مقوی معده و اشتها آور است. بویژه زیتون پرورده که در تحریک اشتها بینظیر است.
- مصرف زیتون سیاه می تواند مصرف روزانه ویتامین آ را تامین کند. همانطور که می دانید یکی از مزایای ویتامین آ این است که سلامتی چشم و بینایی را بهبود می بخشد.
- مصرف روغن زیتون میتواند موجب کاهش قند خون مخصوصاً حدود دو ساعت بعد از مصرف غذا به وسیلهی عملکرد مناسب انسولین شود.
- پلیفنولهای موجود در زیتون همچنین میتوانند با کاهش تخریب بافتی، باعث افزایش تراکم استخوانها شوند. علاوه بر این، دیده شده است که رژیمهای مدیترانهای با خطر کمتر شکستگی استخوانها در افراد مسن همراه هستند.
- زیتون به رفع چاقی کمک میکند، بنابراین زیاده روی در مصرف آن برای افراد لاغر اندام مناسب نیست.
- تحریک و تقویت قوای جنسی، از خواص دیگر زیتون است.
- مزه مزه با آب و نمکی که زیتون در آن خیسانیده شده باشد جهت استحکام دندان و لثه مفید است.
- پلیفنولهای موجود در انواع زیتون میتوانند به کاهش التهاب مزمن با ممانعت از شروع آسیبهای بافتی در اندامها کمک کنند.
- ترکیبات گیاهی موجود در زیتون میتوانند تولید اکسید نیتریک را افزایش دهند و در نتیجه عملکرد عروقی را با افزایش جریان خون به سمت عضلات شما بهبود بخشند.
- زیتون را تنها باید همراه غذا خورد؛ زیتون و سبزیخوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموماً منعی ندارد.
- اولئوروپین، یکی از اجزای شیمیایی ارزشمند زیتون، به عنوان یک عامل ضد میکروبی و ضد باکتری برای بدن نیز عمل می کند.
- جویدن برگ آن جهت آفت دهان مفید است.
- بهترین نوع زیتون، سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورده شده باشد که در این صورت خواص زیادی دارد.
- مصرف زیاد از حد آن در افراد گرم مزاج سبب سوختن اخلاط میشود.
- از عوارض دیگر مصرف بیش از حد زیتون، بروز بیخوابی است.
- اسیدهای قوی و ترکیبات ارگانیک در زیتون و روغن زیتون را در نظر بگیرید. توصیه نمی شود که هنگام بارداری یا شیردهی زیاد زیتون بخورید.
- افراط در مصرف زیتون برای ریه نامناسب است.
- زیتون ها حاوی مقادیر زیاد سدیم هستند. اگر از فشار خون بالا یا اختلالات قلبی عروقی رنج می برید، به جای اینکه با سدیم بیشتر، وضعیت خود را تشدید کنید، باید مصرف زیتون را محدود کنید.
طبع زیتون چیست؟
مزاج زیتون نارس سرد و خشک، زیتون کاملاً رسیده گرم و خشک و زیتون سیاه نیز گرم و خشک است.
مصلح زیتون چیست؟
بادام درختی شیرین، گردو، سرکه، عسل و شیرینیهای طبیعی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیتون هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/