صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۳ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

برداشت نادرست از ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان/ ریشه کمبود معلم به وزارت «فانی» برمی‌گردد

معاون گفتمان‌سازی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تهران گفت: مسئولان آموزش‌وپرورش در راستای اجرای ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، سخنان رهبر انقلاب را تحریف کرده و به صورت غیراصولی نیرو جذب کردند.
کد خبر : 521950

محمد جامه‌بزرگ، معاون گفتمان‌سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهدای مکه تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: وزارت آموزش‌وپرورش مدت‌هاست که با کمبود معلم مواجه است و ریشه آن را باید در سال‌های گذشته و در زمان وزارت فانی، وزیر پیشین آموزش‌وپرورش جستجو کرد.


وی افزود: در آن زمان ظرفیت ورودی‌های دانشگاه به‌شدت کاهش یافت و اعلام شد که حدود ۲۰۰ هزار نیروی مازاد در آموزش‌وپرورش وجود دارد. به گفته خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان در مهرماه سال ۱۳۹۱، ۲۱ هزار نفر جذب این دانشگاه شدند اما در سال‌های بعد ۱۶ هزار نفر، ۱۱ هزار نفر، ۹ هزار نفر و ۳ هزار نفر به دانشگاه راه پیدا کردند.


معاون گفتمان‌سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهدای مکه تهران با اشاره به اینکه پدید آمدن نیاز شدید به معلم به‌دلیل بی‌تدبیری وزیر وقت است، گفت: در این مدت وزارت آموزش‌وپرورش تصمیم گرفته‌ است با برخی راهکارها مشکل کمبود معلم را جبران کند که می‌توان به مواردی از جمله جذب از طریق ماده (28) اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، جذب معلمان نهضتی، سرباز معلم‌ها، معلمان حق‌التدریسی و... اشاره کرد. در واقع امسال ۷۳ هزار نفر از این روش‌ها قرار است جذب آموزش‌وپرورش شوند.


جامه‌بزرگ ادامه داد: به گفته‌ حاجی میرزایی، وزیر آموزش‌وپرورش امسال تعداد ۲۰ هزار نیرو از طریق دانشگاه فرهنگیان به صورت چهار ساله و ۲۸ هزار نفر از طریق ماده (28) اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به صورت دوره‌ای یک ساله جذب دانشگاه فرهنگیان خواهند شد و این موارد را نشانه‌ای از افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان می‌دانند.
وی عنوان کرد: روند جذب در دانشگاه فرهنگیان این‌گونه است که بعد از کسب امتیاز لازم در کنکور، متقاضیان می‌توانند در مصاحبه دانشگاه شرکت کنند و بعد از قبولی به مدت چهار سال در دانشگاه به تحصیل بپردازند. اما متأسفانه به دلیل اینکه امسال ظرفیت دانشگاه فرهنگیان کاهش یافت، حتی تعدادی از کسانی که رتبه برتر هم بودند به مصاحبه دعوت نشدند؛ اما گروه دیگری که جذب دانشگاه فرهنگیان می‌شوند و به عنوان ماده بیست و هشتی شناخته می‌شوند در دانشگاه دیگری تحصیل کرده‌اند و بعد از قبولی در مصاحبه استخدامی به مدت یک سال در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می‌کنند تا برای شرکت در کلاس حاضر شوند.


این فعال دانشجویی گفت: ماده (28) اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تأکید می‌کند «تأمین بخشی از نیازهای خاص آموزش‌وپرورش در رشته‌هایی که امکان توسعه آن از طریق دانشگاه وجود ندارد، مطابق ضوابط و مقررات از میان دانش‌آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش کشور و حوزه‌های علمیه است که مشروط به گذراندن دوره یک‌ساله هستند»؛ نکته قابل‌توجه این است که مسئولان ذی‌ربط از این بند قانون برداشت نادرستی کردند تا بخشی از نیاز آموزش‌وپرورش را این‌گونه برطرف کنند.


جامه‌بزرگ افزود: آنچه ماده ۲۸ طبق قانون اجازه داده به این صورت است که فقط باید نیروهایی جذب دانشگاه شوند که در رشته‌هایی تحصیل کرده باشند که آن رشته‌ها در دانشگاه فرهنگیان موجود نباشد. متأسفانه این قانون به صورت کامل اجرا نشده و نیروهایی که جذب می‌شوند در رشته‌هایی تحصیل کرده‌‌اند که آن رشته‌ها در خود دانشگاه فرهنگیان وجود دارد و این‌ نوع جذب برخلاف قانون است. نکته تعجب‌برانگیز این است که ماده ۲۸ مگر پیچیده است که مسئولان وزارتخانه برداشت دیگری از آن کرده‌اند؟


وی ادامه داد: نکته‌ دیگری که راجع به جذب نیرو باید به آن اشاره کرد مطالبه رهبر معظم انقلاب است که در بیاناتشان تأکید می‌کنند حتی یک معلم هم از مسیری غیر از دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی وارد آموزش‌وپرورش نشود. اما شاهد هستیم که مسئولان آموزش‌وپرورش، سخنان رهبر انقلاب را تحریف کرده و به صورت غیراصولی به جذب نیرو پرداخته‌اند.


معاون گفتمان‌سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهدای مکه تهران بیان کرد: در طول چند سال اخیر اگر جذب نیرو در آموزش‌وپرورش به صورت اصولی اتفاق می‌افتاد و در این مدت ظرفیت‌های کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان افزایش پیدا می‌کرد دیگر این مشکلات پیش نمی‌آمد. امیدواریم دغدغه مسئولان نسبت به دانشگاه تمدن‌ساز فرهنگیان افزایش یابد و دقت بیشتری در تصمیم‌گیری‌های خود در خصوص جامعه نوظهور دانشجومعلمان داشته باشند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر