صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹

اثرات غذای تند بر بدن

بسیاری از افراد شیفته به غذا‌های تند علاقه دارند، حال سوال اینجاست که آیا این نوع غذا‌ها می‌توانند برای بدن مضر باشند؟
کد خبر : 520240

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا،بعضی غذا‌ها آنقدر تند هستند که آشپز‌ها هنگام پخت شان باید ماسک گاز بزنند تا چشم هایشان نسوزد. خوردن غذای تند تأثیر غیر قابل انکاری بر کل بدن دارد. اما کمتر کسی از اثرات مثبت و منفی آن خبر دارد.


در ادامه با اثرات خوردن غذای تند بر بدن آشنا خواهیم شد.


۱- ممکن است وزن کم کنید


یک راه ساده برای آب کردن چربی‌های اضافه خوردن غذای تند است. البته هیچ چیزی جای ورزش و یک رژیم غذایی سالم را نمی‌گیرد، اما کاپسینوئید موجود در فلفل مصرف انرژی را بیشتر می‌کند و چربی‌های بدن را کاهش می‌دهد.


۲- تحمل تان در برابر درد را بیشتر می‌کند


باورش سخت است، چون خوردن غذای تند خود برای بعضی افراد دردآور است. با این حال، متخصصان می‌گویند کاپسائیسین می‌تواند روی ماده‌ی خاصی در مغز که مسئول احساس درد است تأثیر بگذارد. این ماده مغز ما را به گونه‌ای فریب می‌دهد که به درد بی اعتنا باشد، پاداشی برای آن‌هایی که ترسی از خوردن غذای تند ندارند.


۳- دستگاه ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد


وقتی غذای تند می‌خورید، بدن خود را از مواد آنتی اکسیدان بهره مند می‌کنید. این امر به خصوص در فصل آنفولانزا بسیار کمک کننده است، چون آنتی اکسیدان‌ها از ما در برابر میکروب‌هایی محافظت می‌کنند که به بدن مان حمله می‌برند. اگر احساس کسالت می‌کنید، غذایی با فلفل قرمز چیلی برای خودتان درست کنید تا دستگاه ایمنی بدن تان قوی شود.


۴- احتمالاً بیشتر عمر می‌کنید


تحقیقی نشان داد آن‌هایی که ۶ تا ۷ روز در هفته غذای تند می‌خوردند نرخ مرگ و میر در میان آن‌ها ۱۴ درصد کمتر بود. دانشمندان در این تحقیق علاقمندان غذای تند را مستقل از دیگر فاکتور‌ها مورد بررسی قرار داده بودند، بنابراین خوردن غذای تند به آن‌هایی که سبک زندگی ناسالمی دارند کمکی نمی‌کند.


۵- مصرف مواد قندی تان کمتر می‌شود


مضرات قند برای سلامت بدن بر کسی پوشیده نیست، اما کم کردن مصرف این ماده هم کار ساده‌ای نیست. کارشناسان می‌گویند خوردن گاه به گاه غذای تند ممکن است به مقابله با هوس خوردن مواد قندی کمک کند. این مثل خوردن یک لیوان آب پرتقال بعد از مسواک زدن است. بعد از خوردن غذای تند معمولاً میلی به خوردن شیرینی پیدا نمی‌کنیم.


۶- روی پرز‌های چشایی تأثیر می‌گذارد


وقتی هوس خوردن یک غذای تند می‌کنید اولین قسمت از بدن که گرفتار عواقب منفی آن می‌شود زبان است. وقتی غذای تندی می‌خورید، زبان احساس سوزش می‌کند و این نه صرفاً یک احساس، بلکه یک سوزش واقعی است. به همین دلیل دیگر نمی‌توانید بسیاری از مزه‌ها را مثل قبل احساس کنید، اما جای نگرانی نیست، چون این وضعیت موقتی است. گیرنده‌های چشایی تان التیام پیدا خواهند کرد، مگر اینکه برای مدتی طولانی هر روز مقدار زیادی غذای تند بخورید.


۷- می‌تواند باعث واکنش آلرژیک شود


بعضی افراد می‌گویند وقتی شب غذای تندی می‌خورند، صبح روز بعد صورت شان ورم می‌کند و دچار خارش می‌شوند. علت این مسأله آن است که فلفل می‌تواند حساسیت زا باشد. این در واقع واکنش طبیعی بدن این افراد به فلفل است. برای پی بردن به علت این مسأله و نحوه‌ی جلوگیری از آن باید به پزشک مراجعه کنید.


۸- ممکن است مشکلات معده تان را بدتر کند


اگر معده‌ی حساسی داشته باشید، خوردن غذای تند اصلاً فکر خوبی نیست. اول آنکه، ممکن است دچار اسهال شوید. علت این مسأله ماده‌ی کاپسائیسین است که آثار مثبتی بر بدن دارد، اما به طور کلی ماده‌ی تحریک آمیزی است. به علاوه، ممکن است مدتی دچار ورم معده شوید یا اگر از قبل معده تان مشکلی داشته باشد، احتمال تشدید آن هست.


۹- ممکن است سوزش معده را بیشتر کند


فلفل حاوی ترکیبی از اسید‌ها است و وقتی مقدار زیادی از آن را مصرف می‌کنیم، دیواره‌ی معده شروع به سوزش می‌کند. این مشکل ممکن است در دراز مدت تشدید و مزمن شود. پس بهتر است در خوردن غذای تند زیاده روی نکنید. اگر از مشکل سوزش معده رنج می‌برید، شیر بخورید یا با خوردن مقداری بستنی سوزش آن را تسکین دهید.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: دستگاه گوارش
ارسال نظر