صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یا تلاش محققان صورت گرفت؛

تولید پلتفرمی برای تشخیص چندثانیه‌ای ویروس کرونا

پلتفرمی در مقیاس آزمایشگاهی ارائه شده که می‌توان با آن حسگری سریع برای تشخیص ویروس کرونا ساخت. این حسگر با استفاده از چاپ سه‌بعدی نانوذرات به‌دست آمده است.
کد خبر : 519134

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا  از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران با استفاده از چاپ سه‌بعدی موفق به ساخت زیست‌حسگر مبتنی بر نانوذرات شدند که قادر است آنتی‌بادی‌های ویروس کووید- ۱۹ را در مدت چند ثانیه تشخیص دهد.


با همه‌گیر شدن ویروس کرونا در جهان، فشار زیادی بر سیستم‌های مراقبت و بهداشت در سراسر جهان وارد شده ‌است. تشخیص زودهنگام این بیماری و امکان جدا کردن بیماران آلوده، به کاهش گسترش این بیماری کمک شایانی می‌کند.


در مقاله‌ای که این گروه تحقیقاتی از دانشگاه کارنگی ملون و دانشکده پزشکی دانشگاه پترزبورگ به چاپ رساندند، پلتفرم زیست‌حسگری ارائه شده ‌است که در آن از چاپ سه‌بعدی برای ساخت حسگر استفاده شده‌ است. این روش که به ۳DcC شهرت دارد، حسگری برای تشخیص سریع آنتی‌بادی ارائه می‌شود.


این پلتفرم با استفاده از چاپ سه‌بعدی نانوذرات به کمک جت آئروسل ارائه شده ‌است که منجر به ساخت الکترودهای میکروستونی از جنس طلا می‌شود که روی آن‌ها گروه‌های عامل‌دار اکسیدگرافن احیا شده و آنتی‌ژن‌های تثبیت‌شده وجود دارد.


این دستگاه قادر است با استفاده از طیف‌سنج آمپدانس الکتروشیمیایی، آنتی‌بادی‌های تولید شده علیه پروتئین S۱ و دامنه‌های اتصال گیرنده (RBD) ویروس کرونا را در غلظت‌های بسیار کم در حد یک پیکومولار تشخیص دهد.


نتایج را می‌توان با رابط کاربری مبتنی بر تلفن‌های هوشمند خواند. علاوه‌بر این، حسگر مورد استفاده در این دستگاه را می‌توان در کمتر از یک دقیقه با کاهش pH و حذف آنتی‌ژن‌های مربوط به آنتی‌بادی، دوباره آماده به‌کار کرد. با این قابلیت می‌توان از یک حسگر برای سنجش چندین نمونه استفاده کرد. در این پژوهش محققان در مدت ۱۱٫۵ ثانیه دو آنتی‌بادی را مورد آزمایش قرار دادند.


در حسگری الکتروشیمیایی، کمپلکس آنتی‌بادی-آنتی‌ژن از طریق انتقال الکتروشیمیایی شناسایی می‌شوند. ویژگی، حساسیت و سرعت تشخیص به سلول‌های الکتروشیمیایی، شیمی سطح الکترودها، آنتی‌ژن‌ها و نوع حسگری بستگی دارد. در این پروژه تلاش شده ‌است تا با استفاده از چاپ سه‌بعدی نانوذرات، قطعات میکروالکترونیک ساخته شده و از انتقال الکتروشیمیایی برای تشخیص آنتی‌بادی ویروس کرونا استفاده شود.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر