صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۹ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹
هومان حسن پور:

برای حفظ سرمایه‌های فرهنگی باید با تکثیر غیرقانونی کتاب مقابله کرد

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان گفت: بی‌توجهی به تکثیر غیرقانونی کتاب باعث خالی شدن از محتوا و از دست دادن سرمایه‌های فرهنگی کشور می‌شود.
کد خبر : 516918

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هومان حسن‌پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در گفتگو با رادیو گفتگو درباره قاچاق کتاب گفت: فحوای هر کلمه پیامی دارد زمانی که نام قاچاق عنوان می‌شود در نشانه گیری دچار مشکل می‌شویم و در برخورد حقوقی نوع برخورد با توجه به بار معنایی قاچاق انجام می‌شود اما بهتر است از تعبیر «تکثیر غیرقانونی» در حوزه کتاب استفاده کنیم. چرا که وقتی اصطلاح تکثیر غیر قانونی کتاب را به کار می‌بریم شامل قانون وزارت ارشاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی و کتابهای مجوز دار و کپی رایت و حقوق نشر و ترجمه هم می‌شود.


حسن‌پور ادامه داد: در جلسات متعدد با مسئولین قضایی و انتظامی زمانی که مفهوم قاچاق برای پیگیری مطالبات این حوزه حذف شد به دستاوردهای خوبی رسیدیم. اقداماتی را در این زمینه در پیش گرفتیم که پلیس اماکن و دستگاه قضایی هم در این امر با ما همکاری می‌کنند، البته هم فضای مجازی و هم شیوع بیماری کرونا باعث شد بازدارندگی اقدامات در زمینه قاچاق کتاب کمرنگ شود، اما آنچه امروز باعث آسیب در حوزه تکثیر غیرقانونی کتاب مطرح است بی توجهی به فضای مجازی است.


وی افزود: در بحث چاپ و تکثیر غیرقانونی کتاب تنها منافع ناشران و کتابفروشان مطرح نیست. بلکه منافع افراد بیشتری از جمله مولف و مترجم را هم در برمی‌گیرد و در نا امیدکردن مولف تمام این گروه‌ها متضرر می‌شوند.


رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان ادامه داد: تکثیر غیر قانونی کتاب در قالب PDF با شعار حمایت از مولف حراج چندین ساله تلاش‌های نویسنده است و با شیوع کرونا فاجعه بیشتر خود را نشان داد به طور مثال برخی ناشران کتابی را منتشر کردند درحالی که در فضای مجازی و سایت‌ها این کتاب به فروش می‌رسد درحالی که خود ناشر از آن اطلاعی ندارد و دومین ضربه ارائه کتاب‌ها با تخفیف بالا در این فضا بوده که خدشه به اعتماد عمومی مردم نسبت به ناشران است.


وی افزود: متاسفانه در دانشگاه‌ها در بخش کپی، کتاب‌های اساتید به راحتی تکثیر شده و در قالب جزوه‌های کپی از کتاب در اختیار دانشجو قرار می‌گیرد که این نیز نوعی تخلف است که در حال پیگیری آن هستیم.


حسن‌پور تصریح کرد: کالای کتاب از نظر اقتصادی کالایی نیست که ناشران و پدیدآوردندگان در شکایت خصوصی وارد روند قضایی شوند از سویی استدلال موضوع به شکلی که ترویج فرهنگ مطالعه است موضوع را در مسیر دیگری قرار می‌داد. بر همین اساس از حدود ۳سال قبل برای افرادی که به کارگروه صیانت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان مراجعه می‌کنند وکیلی انتخاب شده و وکالت گرفته و به دادگاه فرهنگ و رسانه شکایت می‌برد.


وی افزود: قضات موارد را بررسی و بر اساس شکایات ناشران مطرح می‌کنند ناشران می‌توانند حقوق مادی‌شان را پیگیری کنند اما لازم است قضات با فرایند تولید کتاب آشنا شوند تا بهتر بر اساس قانون در این موارد حکم صادر کنند البته در چند مورد پیگیری ناشران برای احقاق حقوق مادی‌شان به نتیجه رسیده است.


رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با اشاره به حذف کتابفروشی‌ها در توزیع کتاب‌های درسی مقاطع تحصیلی گفت: در ترویج یک فرهنگ اگر می‌خواهیم به مولف و ناشر و کتابفروش احترام بگذاریم باید اول بگوییم به کتاب احترام بگذار با این سیاست دیگر کودکان و نوجوانان شاید حتی سری به کتابفروشی‌ها نزنند در حالی که در بسیاری از کشور‌ها کتابفروشی‌های محلی و کوچک وجود دارد. ما با سیاست‌های نادرست یکی از شاخص‌های مهم تبلیغاتی حوزه کتاب را با از دسترس خارج کردن توزیع کننده کتاب‌های درسی از دست می‌دهیم.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

برچسب ها: بازار کتاب
ارسال نظر