صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح موسیر در ویکی آنا

در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود .
کد خبر : 516453

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موسیر که به آن کلاسیر و سیر کوهی هم گفته می‌شود، شبیه به سیر و پیاز است؛ موسیر بیشتر شبیه به سیر است، اما بوی نامطبوع آن را ندارد و بافت نرم تری دارد. این سبزی به صورت خشک شده، تازه و پودر شده در دسترس است و می‌توان آن را در آشپزی استفاده کرد.


این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.
موسیر انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن رنگ قرمز مسی دارد.
موسیر را معمولا خشک کرده و پس از ساییدن به عنوان ادویه غذا مورد استفاده قرار می دهند.
البته رایج ترین کاربرد موسیر به صورت خرد یا رنده شده در ماست است که البته پیش از این کار، باید مدتی در آب خیسانده شود.


 


خواص و مضرات موسیر



  • موسیر ترکیبات گوگردی فراوان دارد که سبب بهبود جریان خون و سم زدایی و پاکسازی بدن و کبد می شود.

  • سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش

  • کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.

  • خوردن موسیر در وعده غذایی شام برای درمان بی‌خوابی مفید است.

  • کاهش چربی و کلسترول خون به دلیل دارا بودن ترکیبات فلانوئیدی

  • مصرف موسیر از سرطان هایی مثل سرطان سینه، سرطان معده و سرطان کولون پیشگیری می کند.




  • دارای ترکیبات گوگردی و موثر در بهبود جریان خون و سم زدایی و پاکسازی کبد

  • جوانسازی پوست با شست و شوی روزانه صورت با آب موسیر

  • فیبربالای موجود در موسیر برای قند خون را تنظیم می کند.

  • گرمی موسیر می‌تواند رطوبت بدن را کم کند و به کاهش التهابات کمک کند.

  • این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند.

  • موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.

  • مصرف روزانه موسیر، بافت‌های استخوانی را افزایش داده و تا ۲۰ درصد از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

  • مصرف موسیر در افراد با طبع سرد و ‌تر و کسانی که دچار غلبه بلغم شده اند به تعادل طبع آن‌ها کمک می‌کند، اما در افراد گرم مزاج و مزاج صفراوی ها، باعث افزایش صفرا شده و گرمی بدن را افزایش می‌دهد.

  • رقیق‌کننده خون، ادرار آور، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل است.

  • در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی می‌شود.

  • ویتامین ها و مواد معدنی موجود در موسیر سبب سلامت زنان باردار و رشد طبیعی جنین می شود همچنین فولات موجود در موسیر از نقایص سیستم عصبی جنین جلو گیری می کند.




  • کمک به کاهش وزن و لاغری از طریق افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش ذخیره چربی

  • درمان تب، آنفولانزا، برونشیت به دلیل دارا بودن گوگرد و خاصیت آنتی اکسیدانی

  • سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش

  • همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب مفاصل، هضم کننده غذا، اشتهاآور و… به کار برده می شده است.

  • کاهش چربی و کلسترول خون به دلیل دارا بودن ترکیبات فلانوئیدی

  • افراط در مصرف موسیر به دلیل نفاخ بودن آن می‌تواند سبب سردرد شود.

  • می‎تواند منجر به افزایش حرارت بدن و سبب عطش شود.

  • برای بینایی نیز مضر است.

  • در برخی افراد موجب ریفلاکس معده،سوزش سر دل، سندروم روده تحریک پذیر، واکنش های آلرژیک مانند آسم، بثورات پوستی و قرمزی و خارش چشم ها می شود.


 



 


طبع موسیر چیست؟


طبع موسیر گرم و خشک است.



مصلح موسیر چیست؟


اولین مصلح موسیر سرکه است، طبع سرکه سرد است و میزان گرمی طبع موسیر را کاهش می‌دهد. بنابراین ترشی موسیر طبع معتدل‌تری نسبت به موسیر دارد.
پختن موسیر در آب و نمک و یا همراه با روغن بادام شیرین و کره، عوارض گرمی آن را کاهش می‌دهد.
در طب سنتی سکنجبین به عنوان مصلح عام غذا‌های گرم معرفی می‌شود و به تعادل طبع آن‌ها کمک می‌کند.
از موسیر می‌توان برای از بین بردن سردی لبنیاتی مانند ماست نیز استفاده کرد.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر