صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۵ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات تاریخ ایران تشریح کرد؛

چرا غرب دست به ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی می‌زند؟

معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات تاریخ ایران گفت:‌ غرب همواره از قدرت ایران در هراس بوده و چند راهبرد را مقابل ایران به‌کار گرفته که تضعیف، تجزیه، نفوذ و نابودی ازجمله راهبردها برای مقابله با ایران است.
کد خبر : 514349

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، موسی حقانی در نشست هم‌اندیشی با موضوع «نظریه نظام انقلابی و نقش آن در مناسبات ایران و جهان» که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد:‌ با انقلاب اسلامی ایران زلزله‌ای در منطقه رخ داد که لرزه‌هایش تا تلاویو رسید. انقلاب ما مانع از محقق شدن تسلط رژیم صهیونیستی بر نوامیس مسلمانان شد. رژیم صهیونیستی آنقدر قدرتمند بود که در جنگ‌های 6 روزه و 3 روزه کشورهای عربی را درهم‌کوبید.


وی با اشاره بر بزنگاه‌های تاریخی مثل انقلاب مشروطیت و مقاومت روحانیون، دوران ملی شدن صنعت نفت، دوران کودتای 28 مرداد و نهایتاً 15 خرداد 1342 با تشریح چگونگی تشکیل نظام انقلابی ایران افزود: این انقلاب گرچه در برخی دوره‌های تاریخی تحت‌الشعاع برخی جریان‌ها قرار گرفته؛ اما سرانجام با پیروزی انقلاب اسلامی دو بلوک شرق - غرب در جهان با مقاومت و آرمان‌گرایی در نظام انقلابی تبدیل به دوقطبی استکبار- انقلاب شده و سپس ایران برای سایر کشورهای منطقه تبدیل به الگوی مقاومت شده است.


معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات تاریخ ایران درباره اصول جمهوری اسلامی ایران که باعث تغییر قطب‌بندی جهان شد، گفت: صیانت از مسلمین، سرزمین‌های اسلامی و مبارزه با تجاوز به سرزمین‌های اسلامی، صیانت از تشیع و دین اسلام و صیانت از ایران و جلوگیری از سلطه بیگانگان بر کشور و حفظ استقلال کشور سه اصل جمهوری اسلامی ایران برای تغییر قطب‌بندی جهان است.


حقانی با بیان موقعیت ژئوپلیتیک و خاص ایران عنوان کرد: همواره غرب از قدرت ایران در هراس بوده و چند راهبرد را مقابل ایران به‌کار گرفته که  تضعیف، تجزیه، نفوذ و نابودی ایران ازجمله راهبردهای غرب برای مقابله با ایران است؛ زیرا غرب می‌داند که ایران به دلایل مختلف ازجمله موقعیت ژئوگرافیک، گستره سرزمینی، منابع ملی و منابع انسانی این قابلیت را دارد که به قدرت منطقه‌ای تبدیل شود؛ بنابراین دست به ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی می‌زند.


غرب حداقل‌ها را هم برای ایران نمی‌خواهد


وی تأکید کرد:‌ مردم باید بدانند به دلیل زندگی در این منطقه ژئوپولتیک اگر مناسبات خارجی را درست مدریت نکنیم نه‌تنها قدرتمان را از دست می‌دهیم و زیر سلطه کشورهای بیگانه و غیرمسلمان قرار می‌گیریم که این مغایر با آیه شریفه «لن یجعل الله للکافرین علی المسلمین سبیلا» و مغایر با اصول مذهبی و انقلابی ماست.


این استاد تاریخ با بیان برخی جریانات در کشورهای همسایه مانند جنگ داخلی در عراق و افغانستان، فتنه داعش در سوریه، حمله عربستان به یمن و ماجرای علنی شدن سازش شرم‌آور امارات با اسرائیل مطرح کرد: سال‌های اخیر با کمک ایران و جریان مقاومت،‌ اسرائیل در جنگ 33 روزه با لبنان ناکام شد. نباید فراموش کنیم که اسرائیل منافع خودش در منطقه را رها نمی‌کند و این‌طور نیست که اگر به اسرائیل کاری نداشته باشیم اسرائیل ما را رها و از منافع نفوذ و حضورش در ایران صرف‌نظر کند.


حقانی در تبیین مناسبات ایران با غرب ادامه داد: غرب حداقل‌ها را هم برای ایران نمی‌خواهد. غرب می‌خواهد ایران صرفاً فروشنده نفت خام و واردکننده همه مصنوعات و بازار فروشی برای صنایع غربی باشد؛ چنانچه سرانجام رنو و پژو را دیدید. همان‌طور که قبل از انقلاب چنین بود و واردکننده همه کالاها و اقلام اساسی بودیم. کشاورزی حمایت نمی‌شد و درباره اینکه می‌گفتند ایران باید به سمت صنعتی شدن پیش برود در حالی که فقط مونتاژ کننده بودیم و اجازه صنعتی شدن به ما نمی‌دادند و رتبه صفر را در فناوری داشتیم.


وی اضافه کرد: استادان دانشگاه باید این موضوع را برای دانشجویان تبیین کنند که امروز با همه تحریم‌های گسترده و مشکلات اقتصادی پیش روی مردم در صنعت، پتروشیمی، دانش نانو، صنایع نظامی و هوافضا، بیولوژی، پزشکی و دانش سلول‌های بنیادی خودکفا شده و دانش خود را صادر می‌کنیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر