صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۱ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

مجموعه رشته‌های علوم اجتماعی را بشناسید/ رشته‌ای تأثیرگذار در تصمیم‌گذاری‌های زیربنایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس رشته علوم اجتماعی را رشته‌ای تأثیرگذار در تصمیم‌گذاری‌های زیربنایی و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی دانست.
کد خبر : 514322

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ در ادامه معرفی رشته‌های دانشگاهی برای آشنایی شرکت‌کنندگان در کنکور سراسری و علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به معرفی رشته علوم اجتماعی پرداخته‌ایم و به همین مناسبت با بهبود خادمی دارای مدرک دکتری جامعه‌شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: مختصری در ارتباط با سوابق علمی خود بگویید.


خادمی: تحصیلات دوره کارشناسی خود را بهمن 73 در دانشگاه اصفهان به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های مادر در رشته علوم اجتماعی و گرایش پژوهشگری اجتماعی به پایان رساندم. سال 1377 در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان اصفهان در رشته جامعه‌شناسی محض فارغ‌التحصیل شدم. پس از سال‌ها تدریس در مقطع دکتری رشته جامعه‌شناسی اقتصاد و توسعه دانشگاه اصفهان پذیرفته شده و سال 1390 موفق به اخذ مدرک دکتری شدم.


از سال 1376 تاکنون با دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز همکاری دارم و به استخدام این واحد دانشگاهی درآمدم. در این سال‌ها در چند مقطع مسئولیت‌هایی داشته‌ام که ازجمله می‌توان به مسئول دفتر گزینش هیئت علمی، معاونت آموزشی در سال‌های 84 و 89 و معاونت پژوهشی در سال 1390، مدیر گروه رشته‌های علوم اجتماعی، علوم تربیتی و آموزش اجتماعی و مسئول دفتر هم‌اندیشی استادان دانشگاه اشاره کرد.


در مدت خدمت در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تدریس بوده و هستم. در همین مدت راهنمایی و مشاوره بیش از 75 پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری را انجام داده و داوری پایان‌نامه‌های بسیاری در مقاطع فوق در دانشگاه‌های کشور را نیز برعهده داشته‌ام. طی سال‌ها فعالیت علمی و تدریس، دو طرح پژوهشی به پایان رسانده و چند مقاله علمی نیز در مجلات علمی و کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی ارائه کرده‌ام.


آنا: رشته علوم اجتماعی در واحد نی‌ریز چگونه شکل گرفت و تاکنون چند نفر فارغ‌‌التحصیل شده‌اند؟  


خادمی: رشته علوم اجتماعی به‌عنوان یکی از نخستین رشته‌ها در سال 1368 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز و در گرایش تعاون و رفاه اجتماعی در مقطع کارشناسی دایر شده و از مهر سال 69  پذیرش دانشجو داشته است.


از آن سال تاکنون بیش از 700 دانشجوی رشته علوم اجتماعی از واحد نی‌ریز فارغ‌التحصیل شده‌اند. پس از چند سال، یکی دیگر از گرایش‌های علوم اجتماعی به نام مردم‌شناسی نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز دانشجو پذیرفت و حدود 300 نفر در این رشته فارغ‌التحصیل شدند.


از سال 1394 مقطع کارشناسی ارشد گرایش جامعه‌شناسی در واحد نی‌ریز راه‌اندازی شده و نزدیک به 60 نفر از آنها تاکنون فارغ‌التحصیل شده و برخی نیز در حال ادامه تحصیل هستند. رشته علوم اجتماعی در دانشگاه‌های استان، فقط در دانشگاه‌های آزاد اسلامی نی‌ریز و جهرم دایر است.


آنا: اطلاعی از وضعیت فارغ‌التحصیلان این رشته دارید؟‌ دانش‌آموختگان این رشته در چه مشاغلی به‌کار گرفته می‌شوند؟


خادمی: تا آنجایی که اطلاع دارم تقریباً تمام فارغ‌التحصیلان در حرفه‌ها و مشاغل مختلف در بخش‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار بوده و تعداد زیادی از آنان نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل داده‌اند و  برخی هم در دانشگاه‌های دولتی و آزاد عضو هیئت علمی شده و برخی نیز در سطح استان دارای مسئولیت‌هایی در رده‌های بالای شغلی هستند. به‌طور کلی رشته علوم اجتماعی یکی از رشته‌هایی است که در تصمیم‌گذاری‌های زیربنایی و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی مؤثر است.


فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در نهادهای سیاست‌گذار، نهادهای فرهنگی و اجتماعی، شهرداری‌ها، فرهنگ‌سراها، انجمن‌های خصوصی و دولتی، وزارت‌خانه‌های ارشاد، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، اقتصاد و دارایی، گمرک و بازار بورس، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، سازمان و امور زندان‌ها، مرکز آمار، وزارت کشور، وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دیگر سازمان‌های مؤثر در تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان که نیاز به مشاوران و کارشناسان خبره دارد، مشغول شوند.


علاوه‌بر این، فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در سمت کارشناس یا مدیر آموزش، مدیر انتشارات، کارشناس روابط عمومی، خبرنگاری و سردبیری نشریات نیز مشغول به کار شوند.


آنا: دانشجویان در رشته علوم اجتماعی با چه موضوعاتی آشنا می‌شوند، لطفاً به اختصار این رشته را برای خوانندگان معرفی کنید؟


خادمی: علوم اجتماعی به گروهی از رشته‌ها اطلاق می‌شود که به مطالعه جنبه‌های اجتماعی انسان‌ها می‌پردازند. علوم اجتماعی برخلاف بعضی از دیگر رشته‌های علوم انسانی به جنبه اجتماعی شخصیت انسان‌ها می‌پردازد. زیبایی رشته علوم اجتماعی به ارتباطات زیبایی که بین اجتماع انسان‌ها برقرار است، بازمی‌گردد. انسان‌ها نیازهای زیادی دارند که این نیازها را در کنار هم برطرف می‌کنند و این نیازها مشکلاتی را برای دستیابی به رفاه اجتماعی پیش می‌آورد. این مشکلات و مسائل شامل اشتغال، مسکن، آموزش و بهداشت، آسیب‌های اجتماعی و … است.


مجموعه رشته‌های علوم اجتماعی در اکثر دانشگاه‌های مادر کشور (مانند دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران، شهید بهشتی، دانشگاه علامه و ...) دائر است. ابتدای راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در مجموعه علوم اجتماعی نیز دانشجو پذیرفته است.


آنا: این رشته دارای چه گرایش‌هایی در مقاطع مختلف است؟


خادمی: گرایش‌های علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی شامل پژوهشگری، برنامه‌ریزی اجتماعی-تعاون و رفاه اجتماعی، خدمات و رفاه اجتماعی، مددکاری اجتماعی و مردم‌شناسی است. امکان ادامه تحصیل در گرایش‌های مردم‌شناسی، جمعیت‌شناسی، جامعه‌شناسی، برنامه‌ریزی رفاه اجتماعی، جامعه‌شناسی انقلاب اسلامی، مطالعات فرهنگی، مطالعات جوانان، مدیریت خدمات اجتماعی، مدیریت راهبردی فرهنگ، برنامه‌ریزی توسعه منطقه‌ای، برنامه‌ریزی گردشگری، دانش اجتماعی مسلمین، فلسفه علوم اجتماعی، گردشگری مذهبی، مطالعات اوقات فراغت، پژوهش علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی ورزشی (فقط برای علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی) در مجموعه علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد (ازجمله در واحد نی‌ریز) وجود دارد.


فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد در رشته‌های مختلف نیز می‌توانند در مقطع دکتری در گرایش‌های جامعه‌شناسی (گروه‌های اجتماعی)، رفاه اجتماعی، جامعه‌شناسی (اقتصادی و توسعه)، جامعه‌شناسی (فرهنگی)، جامعه‌شناسی (مسائل اجتماعی ایران)، جامعه‌شناسی (سیاسی)، جامعه‌شناسی (توسعه اجتماعی روستایی) و جمعیت‌شناسی ادامه تحصیل دهند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر