صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۵۴ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹

پایان داوری دوازدهمین دوره جشنواره داستان انقلاب

دبیر بخش داستان دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب گفت: داوری آثار ارسال شده در حال حاضر به اتمام رسیده است و ما منتظر اعلام زمان برگزاری مراسم اختتامیه این دوره جشنواره هستیم.
کد خبر : 512999

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا حسینعلی جعفری، دبیر بخش داستان دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب از اتمام داوری آثار ارسال شده به دبیرخانه این دوره خبر داد و گفت: داوری آثار در بخش داستان در دو گروه بزرگسال و کودک و نوجوان توسط 6 تن از نویسندگان و منتقدان صورت گرفته است. داوری آثار ارسال شده در حال حاضر به اتمام رسیده است و ما منتظر اعلام زمان برگزاری مراسم اختتامیه این دوره جشنواره هستیم.


وی با اشاره به کیفیت آثار ارسال شده به دبیرخانه دوازدهمین دوره جشنواره در بخش داستان گفت: کیفیت آثار در مجموع خوب ارزیابی شده است. در میان اسامی شرکت‌کنندگان، نویسندگانی که صاحب کتاب هستند و نام‌آشنا هستند نیز دیده می‌شود. کیفیت آثار به گونه‌ای بود که گاه روند داوری سخت می‌شد و امتیاز آثار نزدیک به هم بود.


دبیر بخش داستان دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب در پاسخ به چرایی تکرار فضا آثار داستانی این حوزه گفت: دور از ذهن نیست که هر اثری که مربوط به یک حادثه تاریخی نوشته می‌شود، گاه دچار این تکرارها شود. وقتی فضای دوران مبارزه با رژیم پهلوی و سال‌های قبل از انقلاب را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که بخشی از فضاها تکراری است و نویسنده ناگزیر است که به این فضاها بپردازد؛ به عنوان نمونه شعارهایی که گفته می‌شد، تظاهرات و ... همگی تقریباً فضایی مشابه داشته‌اند.


جعفری ادامه داد: اما در آثاری که در این دوره مورد بررسی قرار گرفته است، کمتر شاهد این تکرار هستیم. گاه برخی از آثار نگاه‌های خاص و متفاوتی به این دوران داشتند. یکی از مزیت‌های برگزاری جشنواره داستان انقلاب، سوق دادن توجه نویسندگان به سمت اتفاقاتی بود که در سال‌های مبارزه پیش از انقلاب در شهرستان‌ها رخ داده است.


وی تصریح کرد: اکثر تصاویر تلویزیونی مربوط به پیش از انقلاب برای شهر تهران است که این امر به سه دلیل صورت گرفته است؛ نخست گستردگی شهر تهران، دیگری مرکزیت تهران و تمرکز عمده برای تولید فیلم و عکس از این شهر. در نتیجه ما پیوسته از تلویزیون شاهد پخش تصاویری هستیم که به سال‌های مبارزه با شاه می‌پردازد. این در حالی است که در شهرستان‌ها هم اتفاقات خاصی رخ داده است، اما دوربینی نبوده که آن را ضبط کند. جشنواره کمک می‌کند تا نویسندگان به سراغ این موضوعات در شهرستان‌ها بروند تا این اتفاقات از زاویه دید آنها روایت شود.


بنا بر اعلام روابط عمومی این جشنواره، با پایان مهلت ارسال اثر به دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب، تعداد 639 اثر در بخش‌های مختلف این رویداد ادبی از سوی متقاضیان دریافت شد که از این میان، تعداد 283 اثر از 194 شرکت‌کننده در بخش داستان شرکت کرده‌اند. 


تعداد 179 داستان کوتاه بزرگسال، 50 داستان کوتاه کودک و نوجوان، 38 رمان بزرگسال و 16 رمان کودک و نوجوان در بخش داستان دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب حضور یافته‌اند.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر