صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

یافتن محل تولد باستانی؛ رویایی که به حقیقت پیوست

پیشرفت علم و فناوری‌های مختلف انسان را به جایگاهی رسانده است که می‌تواند محل دقیق تولد خود در میلیون‌ها سال پیش را روی نقشه پیدا کند.
کد خبر : 512064

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکثر مردم در جهان به تاریخ و آنچه در گذشته برای کره زمین و شهر و روستای آن‌ها رخ داده است علاقه دارند و می‌خواهند بدانند که محلی زندگی آن‌ها ده‌ها و صدها سال قبل به چه شکلی بوده است.




بیشتر بخوانید: نظریه جدید اخترشناسان سن سیاره‌های شبیه به زمین را مشخص کرد




سال‌ها تحقیقات دانشمندان در خصوص سیاره زمین و نحوه شکل‌گیری محل زندگی کنونی انسان‌ها نشان داده است کره زمین میلیون‌ها سال از لحاظ وضعیت قرارگیری قاره‌ها و وسعت اقیانوس‌ها به شکل کنونی نبوده است. حرکت لایه‌های ساختاری زمین طی سال‌های طولانی موجب شده سیاره خاکی از میلیون‌ها سال پیش تاکنون دچار تغییرات زیادی شده و محل خشکی‌ها تغییر کند. دانشمندان معتقدند در زمانی که هنوز انسان‌ها روی کره زمین نبودند و حتی شاید قبل از دوره حیات دایناسورها قاره‌هایی که هم‌اکنون هرکدام قسمت مشخصی برای خود دارند و انسان‌های زیادی روی آن‌ها زندگی می‌کنند به‌هم چسبیده و یا بسیار نزدیک بودند و در واقع جزیره‌ای پهناور را روی کره زمین تشکیل می‌دادند.



زمین همواره در حال تغییر است


ساختار زمین شناسی کره زمین تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و قطعا شرایط و محلی که انسان‌ها در قاره‌های متفاوت زندگی در آن را تجربه می‌کنند در صدها سال آینده یکسان نخواهد بود. زلزله‌های پرقدرت، باران‌های شدید، فوران آتش‌فشان‌ها و بالا آمدن یا پایین رفتن سطح دریا‌ها از جمله عواملی است که شکل کره زمین و قاره‌ها را دچار تفییر می‌کند. مقایسه نقشه‌های طراحی شده از ساختار کره زمین در 510 میلیون سال پیش تا عصر حاضر حاکی از آن است که در ابتدا قاره‌ها فاصله زیادی باهم نداشته و در برخی از مناطق بخش اعظمی از خشکی‌ها زیر آب قرار داشت. پس از وقوع عصر یخبندان قسمت‌هایی از کره زمین از زیر آب بیرون آمد و دیگر هرگز به محل قبلی خود بازنگشتند.


یکی از دلایلی که باستان‌شناسان با اتکا به آن نزدیک بودن و حتی یکی بودن قاره‌های کره زمین را اثبات می‌کنند پیدا شدن فسیل‌های یکسان در دو قاره کاملاً متفاوت کره زمین است. به عنوان مثال دیرینه‌شناسان ضمن انجام تحقیقات در قاره آمریکا فسیلی از جانوارانی متعلق به ماقبل تاریخ را پیدا می‌کنند و در کمال شگفتی مشاهده می‌شود که همتای همین حیوان در دروه زمانی تقریبا یکسان در قاره آسیا نیز وجود داشته است. یعنی چسبیده بودن قاره‌های کره زمین به هم موجب می‌شده است دایناسورها از قاره آمریکا به سمت آسیا مهاجرت کرده و در محل‌های متفاوتی زندگی شدند.



دسترسی محدود مردم به منابع اطلاعاتی باستانی


منابع اطلاعاتی موجود در مورد تاریخچه کره زمین و به خصوص مناطق خاص بسیار محدود است و تنها اقشار خاصی از هر جامعه به آن‌ها دسترسی دارند. یعنی اگر دانش‌آموز یا معلمی بخواهد در مورد تاریخ سرزمین خود تحقیق کرده و نوع ساختار آن را در میلیون‌ها سال پیش مشاهده کند تقریبا هیچ ابزاری در اختیار ندارد. بنابراین گروهی از دانشمندان در تلاش هستند تا با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته آشنایی با تاریخ کره زمین و شکل هر قاره را برای عموم مردم راحت‌تر کنند. بدون شک هرچه ابزارهای مطالعه تاریخ در دسترس‌تر و تکامل‌یافته‌تر باشند انسان‌ها به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و به مطالعه سیر تحولات زمین را جذاب‌تر می‌سازد.


اگرمی‌خواهید بدانید محل تولد شما میلیون‌ها سال پیش از نظر ساختار و شکل ظاهری در چه وضعیتی قرار داشته است حالا شرایط آن فراهم شده است. شرکتی به نام یان وبستر نوعی نقشه مجازی را طراحی کرده که به همه علاقه‌مندان به علوم جغرافیا و تاریخ امکان مشاهده زادگاه خود در سال‌های بسیار دور را می‌دهد.



طراحی نقشه‌ای برای یافتن محل زندگی باستانی


در نقشه سه‌بعدی یان وبستر  امکان مشاهده وضعیت زمین‌شناسی مناطق مختلف کره زمین تا ۷۵۰ میلیون سال پیش فراهم شده است. طراحان این نقشه برای تولید آن از داده‌های موجود در بانک‌های اطلاعاتی مختلفی استفاده کرده و منابع دیرینه‌شناسی را به دقت بررسی کردند. در واقع مهندسان یان وبستر تاریخچه هر منطقه از کره زمین را به دقت روی نقشه این شرکت نمایش می‌دهند.


نقشه طراحی شده در موسسه یان وبستر کاملا مجازی بوده و با امکاناتی ویژه به صورت آنلاین در دسترس است. کاربران می‌توانند از طریق این لینک(https://experiments.withgoogle.com/ancient-earth) به نقشه باستانی کره زمین مراجعه کرده و جزئیات شهر یا کشور مورد نظر خود را روی کره زمین مشاهده کنند. یکی از مدیران شرکت وبستر گفت: «تاریخ کره زمین از آنچه تصور می‌کنیم طولانی‌تر و پیچیده‌تر است. بدون شک ساختار زمین در آینده نیز تغییر خواهد کرد. مشاهده شهر یا کشور مورد نظر هر کاربر در هزاران سال قبل می‌تواند جذاب و هیجان‌انگیز باشد.»


کاربران می‌توانند در هنگام نمایش تصاویر نقشه باستانی بازه زمانی را از 20 میلیون تا 750 میلیون سال پیش تغییر دهند. همچنین اگر کاربری  اطلاعات موجود روی نقشه را اشتباه تشخیص دهد می‌تواند دانسته‌های خود را با سازندگان برنامه به اشتراک بگذارد. مدیران شرکت وبستر مدعی هستند تعاملی بودن نرم‌افزار نقشه باستانی این امکان را به مراکز آموزشی و به خصوص مدارس می‌دهد که برای آموزش درس تاریخ از نقشه باستانی وبستر استفاده کنند.


انتهای پیام/4144/


 


 


انتهای پیام/

برچسب ها: سیاره زمین
ارسال نظر