«خرس»ِ قاچاقی به خانههای مردم رسید/ این هم از آخر و عاقبت 9 سال بلاتکلیفی در اکران
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «خرس» هم پس از 9 سال بلاتکلیفی و احتمالا محافظهکاری صاحبان این فیلم که فعلا بنیاد سینمایی فارابی است، سر از سایتهای غیرمجاز درآورد. اتفاقی که طی چند روز اخیر رخ داد اما تازه روز گذشته بود که پس از اعلام ماجرا توسط رسانهها، متولیان این فیلم نیز متوجه شدند و از پیگیری حقوقی آن دم زدهاند.
«خرس» یکی از فیلمهای قابل تأمل خسرو معصومی است که در سال 1390 و در جشنواره فجر آن سال رونمایی شد و توانست جایزه بهترین بازیگری را نیز برای فرهاد اصلانی رقم بزند اما همچنان به دلیل اختلافات نامعلوم و البته روایتهای متکثر قانونی نسبت به قصهاش نتوانست مجوز اکران عمومی را بدست آورد.
«خرس» در دورهای به دلیل عدم دریافت مجاز و شاید برای مسکوت ماندن پیگیری تهیهکنندگان فیلم، به تملک موسسه رسانههای تصویری سابق درآمد و به نحوی به این موسسه ادغام شده در بنیاد سینمایی فارابی فروخته شد.
گرچه خسرو معصومی نسبت به اقدام جواد نوروزبیگی، تهیهکننده فیلمش معترض شد با این حال فیلم در کمتر از یک دهه گذشته به اکران روی پرده نرسید و معصومی نیز اکران آنلاین و توزیع در سامانههای اینترنتی را نپذیرفت بلکه بتواند آن را بر پرده عریض دیده ببیند.
این فیلمساز حتی طی چند روز اخیر و پیش از توزیع نسخه قاچاق فیلمش به آنا گفته بود؛ «من هنوز هم به اکران فیلم توقیف شده خرس امید دارم و میدانم بالاخره اکران میشود. از اکران آن ناامید نیستم»!
قاچاق فیلمهای سینمایی در ایران به مراتب در قیاس با سالهای اخیر وضع بهتری دارد اما همچنان پخش یکباره و غیرقانونی فیلمها در کانالهای اینترنتی درد بیدرمانی است که در علاجش چیزی جز حرف نمیشوند. نهتنها «خرس» بلکه پیش از این نیز، این حاشیه بر سر فیلمهای پرهزینهای چون «رستاخیز» هم آوار شده و متأسفانه هنوز به راحتی نسخه باکیفیت آن در فضای مجازی دیده میشود.
وقتی فیلمهایی اکراننشده آنهم توقیفی (که کسی جز صاحبان فیلم دسترسی به آن ندارند) به این سادگی در فضای مجازی دست به دست میچرخد، دیگر چه توقعی برای حمایت از آثار روی پرده و خصوصا سینمای آنلاین وجود دارد. به همین ترتیب است که خیلی از فیلمسازان با وجود بیرمقی حداکثری پرده سینما در ایام کرونایی اما بازهم تمایلی به نمایش اینترنتی نشان نمیدهند چرا که تا فیلمشان قانونی پخش میشود بلافاصله به شکل غیرمجاز وارد کانالهای مجازی و شبکههای ماهوارهای میشود.
«خرس» با لوگوی «شکوفا فیلم» فعلا درحال توزیع غیرقانونی است؛ یعنی دفتر پخش مجوزداری که مسئول اکران این فیلم سینمایی بوده است. «خرس» حداقل تا به الان نیز بالغ بر 20 هزار تماشاگر داشته و همچنان هم بر تعداد آن افزوده میشود چرا که نمیشود چارهای برای آن اندیشید. نکته اما پاسخ به این سوال است که چنین فیلمی چگونه و از طریق چه کسانی توانسته وارد یوتیوب شود؟
فارابی و بقیه مثل دیگر فیلمهای قبلی توزیعشده غیرقانونی در نهایت واکنش، خبر از پیگیری حقوقی این ماجرا دادهاند گرچه به نظر میرسد این نیز به سرانجامی نخواهد رسید!
انتهای پیام /4143/
انتهای پیام/