صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۹ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
در رساله دانش‌‌آموخته دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد؛

بررسی فرآیند دارورسانی با استفاده از «نانوقفس‌های کربنی» و «بور نیترید»

دانش‌‌آموخته دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل فرآیند دارورسانی با استفاده از «نانوقفس‌های کربنی» و «بور نیترید» را در رساله دکتری خود بررسی کرد.
کد خبر : 510533

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از سال ۹۵ در مقطع دکتری رشته شیمی به پذیرش دانشجو اقدام کرد و اواخر مرداد 99 نخستین جلسه دفاع دانشجویان این مقطع برگزار شد.


اکنون  ۱۸ دانشجوی دکتری در دو گرایش شیمی آلی و شیمی فیزیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در حال تحصیل هستند که مرداد ۹۹ نخستین جلسات دفاع این مقطع برگزار شد و افسون بهمنش در گرایش شیمی آلی و فرید کمالی در گرایش شیمی فیزیک از رساله دکتری خود  دفاع کردند.



رساله افسون بهمنش با عنوان «بررسی امکان دارورسانی داروی لترازول توسط نانوفلورن‌های نیتروژن-بور B۳۰N۳۰ و کربنی C۶۰ داپت‌شده توسط سیلیسیوم، گالیم، آلومینیوم و ژرمانیوم با استفاده از نظریه تابعی چگالی (DFT)» به راهنمایی فرشید سلیمی و مشاوره غلامرضا ابراهیم‌زاده رجائی انجام شد.


مقاله این دانشجو در مجله بین‌المللی Monatshefte für Chemie - Chemical Monthly از انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است.


بهمنش که نفر نخست ورودی ۹۵ واحد اردبیل در رشته شیمی شددر گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره رساله خود با عنوان «بررسی امکان دارورسانی داروی لترازول توسط نانوفلورن¬های نیتروژن-بور B30N30  و کربنی C60 داپت شده توسط سیلیسیوم، گالیم، آلومینیوم و ژرمانیوم با استفاده از نظریه تابعی چگالی (DFT)» سخن گفت.


دانش‌‌آموخته دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در تشریح چکیده‌ای از رساله خود اظهار کرد: در اين پژوهش، خصوصیات جذب داروی لترازول بر روی نانوقفس‌های C60 و B30N30 و نانوقفس‌های نشانده شده توسط اتم‌های آلومینیوم، سیلیسیوم، گالیم و ژرمانیوم در حالت‌های متفاوت با استفاده از نظريه تابعی چگالی مورد محاسبه قرار گرفت.


وی افزود: روش B3PW91 و سری پایه 6-311 G(d,p) برای تمام محاسبات مورد استفاده قرار گرفت. محاسبات توسط نرم‌افزار Gaussian 09 انجام شد و پارامترهای مختلفی مانند انرژی جذب، انرژی HOMO و LUMO، گاف نواری، نقشه DOS، مقادیر انتقال بار و طول پیوندها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


بهمنش ادامه داد: نتایج حاصل نشان داد جذب دارو بر روی C60 و B30N30 به‌صورت فیزیکی انجام می‌گیرد و برهمکنش‌ها در نانوقفس‌های C60 و B30N30 بسیار ضعیف است؛ بنابراین نمی‌توان از این نانوحامل‌ها به عنوان حامل دارو در دارورسانی استفاده کرد.


دانش‌‌آموخته دکتری شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نتایج بهتر، جذب لترازول بر روی نانوقفس‌های نشانده شده در حالت‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.


وی یادآور شد: محاسبات نشان دادند در نانوقفس‌های Al-doped C60، Si-doped C60، Al-doped B30N30 و Ga-doped B30N30 انرژی جذب در مقایسه با نانوقفس‌های خالص به‌خوبی بهبود یافته است و انتقال بار از دارو به نانوحامل به‌خوبی انجام می‌شود.


بهمنش با بیان اینکه محاسبات الکترونی نشان داد دارو در مقایسه با این نانوساختارها دارای حساسیت خوبی هست، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود داروی لترازول در حضور نانوقفس‌های Al-doped C60، Si-doped C60، Al-doped B30N30 و Ga-doped B30N30 می‌تواند به عنوان یک سیستم دارورسانی گسترش یابد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر