صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
امیر احمد کامیاب در گفتگو با آنا:

چرا در گذشته فرزندان مسئولان در رأس ورزش نبودند؟!/ تنها راه مقابله با فساد خروج افراد غیرمتخصص است

مدیرکل سابق وزارت ورزش و جوانان گفت: تنها راه مبارزه با فساد بیرون کردن غیرمتخصص‌ها و سیاسیون از ورزش است.
کد خبر : 508326

امیر احمد کامیاب در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره حضور نیروهای نیروهای سیاسی و غیر ورزشی که در بروز فساد در ورزش نقش دارند، گفت: به‌کارگیری متخصص در همه امور حاکمیتی امری غیرقابل اجتناب است. مگر می‌شود برای درمان سرطان به‌ غیر از پزشک به سراغ اقتصاددان رفت؟! آیا هرکسی که در هر رشته تحصیل کرده می‌تواند در آن رشته آموزش دهد. آیا یک نفر که پزشک است، مگر می‌تواند ورزش را اداره کند؟! بنابراین کار را باید به کاردان سپرد. بدون شک در هر مقوله اجتماعی وقتی غیر متخصص روی کار بیاید مفسده ایجاد می‌شود.


مدیریت ورزش نیاز به افراد کاردان و باتجربه دارد


وی گفت: ورزش و مدیریت کلان نیاز به افراد کاردان و کاربلد دارد، مدت‌هاست به‌‌ جای افراد متخصص، رفاقت‌های سیاسی و جناحی در فضای ورزش حاکم شده است. افراد غیرمتخصص ورزشی هم به دلیل نداشتن تجربه، افراد کاربلد را نمی‌شناسند. در ورزش بارها شاهد بودیم که مسئولان، از رفقای خود جهت پیشبرد امور و گذراندن مدت تصدی خود استفاده کردند. متأسفانه چون نظارتی هم وجود ندارد، همگی به بی‌برنامگی و رفع و رجوع کردن و گذران مدت تصدی خود روی آورده‌اند. افرادی که در رأس کار قرار می‌گیرند، به جای بهره‌گیری از علم و تخصص، از رفقای خود استفاده می‌کند تا آنها هم از سفره گسترده ارز و سفر خارجی و مشهور شدن برای اهداف سیاسی بهره‌مند شوند. 


همه از سفره ورزش در حال بهره‌وری هستند


کامیاب در پاسخ به این سوال که آیا نحو برخورد مسئولان قضایی و نهادهای نظارتی در این خصوص کافی بوده یا خیر، عنوان کرد: این بلا سر ورزش ایران آمده است به گونه‌ای که از این سفره همه در حال بهره‌وری هستند. گاهی اوقات هم استخوانی به سوی خودفروختگان ورزشی پرتاب می‌کنند. حال ما می‌خواهیم از طریق اطلاعات و قوه قضائیه دست آنها را کوتاه کنیم. آیا می‌شود بدون ریشه‌یابی چنین کاری کرد؟ تنها راه مبارزه با فساد بیرون کردن غیرمتخصص‌ها و سیاسیون از ورزش است. متأسفانه فساد در ورزش بیشتر از گذشته شده است؛ به این خاطر که مدیریت فعلی توان بهره‌گیری از نیروهای متخصص را ندارد و اختیار خود را به عده‌ای دلالان ورزش سپرده است و خودشان هم تنها نظاره‌گر هستند. هم‌اکنون فرزندان مسئولان در رأس کار قرار گرفتند و مسئولان هم پاسخگوی خبرنگاران و اصحاب رسانه نیستند. ما هم مسئول بودیم و فرزند پسر تحصیل‌کرده داشتیم؛ اما آیا با رانت، فرزندانمان را به ورزش آوردیم؟! در گذشته کدام مسئول ورزشی که از دل ورزش است، خانواده غیرورزشی خود را به ورزش و به خصوص به اقتصاد آن وارد کرده است؟!


چرا در گذشته، فرزندان مسئولان در رأس کار نبودند؟!


وی گفت: آیا قدرت دادن و حمایت از یک جوان ایجاد مفسده نمی‌کند؟! مگر نقطه ضعف یک مسئول خانواده‌اش نیست؟! چرا مسئولان قبلی هیچکدام فرزندان خود را به ورزش نیاوردند؛ البته شاید توان آن را نداشتند یا عاقبت‌اندیش بودند؟! من فکر می‌کنم وزارت اطلاعات پشت پرده همه مفاسد را می‌داند و از همه مسائل خبر دارد؛ اما نمی‌تواند خیلی از مسائل را بازگو کند، بنابراین سکوت کرده‌ تا بلکه این افراد به سرعقل بیایند و بیش از این نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم شریف را آزرده‌خاطر نکنند. باید تا زمان از دست نرفته دست دزدان و دلالان را کوتاه کرد تا کار به روال عادی برگردد.




بیشتر بخوانید:


راه مقابله با فساد در ورزش ایران چیست؟




دلالان خواهان مربیان ایرانی نیستند


مدیرکل سابق وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: مردم چه فکر می‌کنند وقتی پای خانواده درجه یک مسئولان به موضوع فساد باز می‌شود، در این شرایط باید به چه کسانی اطمینان کرد؟! قوه قضائیه، مشاوران ورزشی آگاه زیادی در اختیار ندارد و متأسفانه از آگاهان هم به‌عنوان مشاور دعوت نمی‌کند، ضمن اینکه مفسدان هم به تمام ترفندها برای دور زدن قانون آگاه هستند و نتیجه‌اش همین مسائل می‌شود. برای مقابله با فساد باید آگاهان و کارشناسان را دعوت و به کمک آن‌ها با این مسائل مقابله کنند. استفاده از نیروهای متخصص ورزشی باعث می‌شود تا قانون مشخص و بهترین تصمیم‌ها گرفته شود. در فوتبال هیچ زمانی از مربی ایرانی مثل محمد مایلی‌کهن، علی دایی، امیر قلعه‌‌نوعی استفاده نمی‌شود به این خاطر که دلالان خواهان این نفرات نیستند. حقوق ایرانی به ریال است و مربی ایرانی هم به دلال و بوق‌چی و برخی مسئولان باج نمی‌دهد.


تاکنون در هیچ محکمه‌ای برنده نشده‌ایم


کامیاب عنوان کرد: در مقابل مربی دو ریالی خارجی را با یک میلیون دلار که هیچ بازدهی برای ورزش ایران ندارد، جذب می‌کنند و با پرداخت سیصدهزار دلار به او، باقیمانده پول را دلالان بین خود تقسیم می‌کنند. آیا ما تا‌کنون در هیچ محکمه‌ای برای مربیان و ورزشکاران خارجی برنده شده‌ایم؟ خیر. به خاطر رشوه و دلال‌بازی است.


تنها راه مقابله با فساد خروج غیرمتخصصان از ورزش است


مدیرکل سابق وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که راه مقابله با فساد در ورزش چیست، گفت: من فکر می‌کنم در شرایط فعلی اگر واقعاً مسئولان عزمشان را جزم کرده‌اند که با فساد مقابله کنند، تنها راه آن این است که از متخصصان و کاربلدان ورزشی استفاده کنند؛ در غیر این صورت در هر دوره وضعیت همین است و چه بسا که در آینده بدتر هم خواهد شد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: دلالان ورزش
ارسال نظر