صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارنامه ارشاد در کرونا|4 / پویا امینی در گفتگو با آنا:

تئاترها به همت سالن‌داران و عوامل اجرا می‌شوند نه حمایت ارشاد!/ مسئولان بگویند بازیگر تئاتر از کجا امرار معاش کند؟

بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون از بی‌برنامگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عدم حمایت از تئاتر و روند اجرای نمایش‌ها انتقاد کرد.
کد خبر : 508123

به گزارشخبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در شرایط کرونایی و کسادی رو به تعطیلی مراکز هنری، همچنان برخی هنرمندان در تلاشند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کمی این فضا را گرم نگه دارند. در همین راستا حمایت‌ها و برنامه‌‌های وزارت ارشاد از هنرمندان محل بحث و نقد قرار گرفته است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد در قالب پرونده‌ای ضمن گفتگو با اهالی فرهنگ و هنر، عملکرد وزارت ارشاد در این زمینه را ارزیابی کند.


پویا امینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که این روزها درگیر بازی در نمایش «جیرجیرک؛ نسخه پاراجانف» به کارگردانی آرش سنجابی است افزود: این نمایش هرشب و تا پنجم شهریورماه از ساعت21 در تماشاخانه سپند روی صحنه می‌رود. در این نمایش در چند شخصیت بازی دارم که یکی از آنها یک افسر عاشق‌پیشه ارتش بعث عراق است و دیگری هم یک جوان امروزی است.در این شب‌ها با توجه به این شرایط کرونایی تمام سعی ما این بوده است که با رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی تئاتر را روی صحنه ببرم.


 حمایت نه، اما سنگ‌اندازی زیاد بود!


وی درباره میزان حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت‌های هنری در دوران کرونا پس از بازگشایی سالن‌های تئاترگفت: حمایتی که به آن صورت ندیده‌ایم اما به جایش متأسفانه سنگ‌اندازی زیاد بود؛ همین عدم حمایت در هر صورت تأثیرگذار خواهد بود. وقتی بحث اعلام شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تعامل با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد، همه ما منتظر اتفاقات ویژه‌ای بودیم، اما دیدیم که آنها کاری انجام نمی‌دهند.


امینی اظهار کرد: آنچه اتفاق افتاد، بیشتر همت خود سالن‌دارها و گروه‌های تئاتری بود. آنها در عین حال که حواسشان به رعایت این شیوه‌نامه‌ها هست، نمایش‌ها را نیز روی صحنه می‌برند. جا دارد یک دست مریزاد به همه آنها گفته شود، اما متأسفانه آن مسئولانی که باید در این قضیه ورود می‌کردند خیلی از خودشان حمیّت و دلسوزی نشان ندادند تا جلو بیایند و یک گوشه کار را بگیرند.



این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: ولی باز هم خدا را شکر که به همت همین بچه‌ها و باز هم تأکید می‌کنم خود سالن‌دارها، حداقل یک‌سری اصول و چارچوبی که برای اجرا موردنیاز است، رعایت می‌شود. تماشاگرانی که می‌آیند ماسک به صورت دارند، دست‌هایشان را با الکل ضدعفونی می‌کنند، هنگام ورود از گیت‌های ضدعفونی رد می‌شوند و درجه تب آنها نیز اندازه‌گیری می‌شود. در این دو هفته‌ای که از آغاز اجرای ما گذشته است، نظارتی از طرف وزارت بهداشت یا وزارت ارشاد ندیده‌ایم.


چاره‌ای جز مدارا با کرونا نداریم


بازیگر سریال «در قلب من» گفت: این روزها حتی وقتی به دوستان و همکاران خودمان هم از اجرای تئاتر می‌گوییم تعجب می‌کنند و می‌گویند مگر تئاتر در صحنه دارید؟! و برایشان جای تعجب دارد که چرا در این شرایط تئاتر اجرا می‌کنیم.


وی عنوان کرد: به هر حال واقعیت این است که این بیماری وجود دارد و مهمانی ناخوانده برای همه جای دنیا است.در هیچ کجای دنیا همه چیز را تعطیل نکرده‌اند. بالاخره آن بخشی که لازم هست را فعال نگه می‌دارند.چاره ای جز مدارا با کرونا در کنار رعایت اصول بهداشتی نداریم.


امینی افزود: این دوستانی که در مقام‌های بالاتر نشسته‌اند و در حال تصمیم‌گیری هستند، حداقل به این سؤال جواب دهند که بازیگر تئاتر باید از کجا امرار معاش کند؟ چگونه باید امورات زندگی خودش را بگذراند؟ متأسفانه با پاک کردن صورت مسئله فکر می‌کنند که قضیه حل شده است.


 مشکل فقط بخشودگی حق بیمه نیست


بازیگر سریال «خط قرمز» در ادامه عنوان کرد: همه بازیگران ما که سوپراستار نیستند تا به درآمدهای پیشین خود تکیه کنند. در همین نمایش «جیرجیرک» دوستان و همکاران من حدود هفت‌هشت ماه درگیر این کار بودند و اگر واقعاً حمایت خود تهیه‌کننده و عوامل دیگر پروژه نبود، اینها به مشکل می‌خوردند.



امینی گفت: تئاتر، سینما ورزش و همه پدیده‌های سرگرم کننده، روحیه جمعی جامعه را ارتقا می‌دهند. وجود همین تفریحات در کنار هم می‌تواند شرایط روحی مردم را بالا ببرد. در خیلی از جاهای دنیا به تدریج به این نتیجه می‌رسند که از راه‌های مختلف شور و شوق را دوباره به جامعه برگردانند،اما متأسفانه ما فقط به پاک کردن صورت‌مسئله فکر می‌کنیم تا مثلاً قضیه را حل کنیم.


وی افزود: در این روزها دیدیم که هیچ حمایتی از تئاتر نمی‌شود؛ هیچ تبلیغی صورت نمی‌گیرد. در حالی که باید به کارها سوبسیدی اختصاص داده شود که وقتی تعداد تماشاگر کاهش می یابد، از این بسته حمایتی استفاده کنند.البته صندوق اعتباری هنر یک بخشودگی سه ماهه در نظر گرفتند که که البته خود من پیش از این اعلام حق بیمه‌ام را واریز کرده بودم، اما مگر مشکل فقط این سه ماه حق بیمه است؟! بیمه‌ات را دادی، بقیه زندگی‌ات چه می‌شود؟!


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر کرونا
ارسال نظر