عضویت 5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد در شبكه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعهای که در قالب سامانههای ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
بیشتر بخوانید:
ارائه خدمات تحقیقاتی در 42 باب آزمایشگاه و کارگاه
توانایی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در تولید قطعات صنعتی با روش ریختهگری
پیگیری اخذ مجوز آزمایشگاه همکار صنایع غذایی و دارویی
بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارشها و گفتگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاعرسانی کنیم. در این شماره (28) و در گفتگو با مهدی رفيعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مستقل نجفآباد به ارائه خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی این دانشگاه پرداخته میشود. گفتگو را باهم پیمیگیریم:
آنا: ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد را چگونه ارزیابی میکنید؟
رفيعی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مستقل نجفآباد بهعنوان واحد دانشگاهی پیشرو در كشور با تعداد 138 باب آزمایشگاه، 69 باب كارگاه، 12 مركز تحقیقات، پنج آزمایشگاه عضو شبكه آزمایشگاهی فناورهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و چهار اسكوپ آزمایشگاهی در انتظار ممیزی اسقرار استاندارد ISO 17025 با فضای مستقل 21 هزار و 221 متر مربع آزمایشگاهی/كارگاهی، یكی از مؤثرترین مراكز دانشگاهی با تجهیزات بهروز و منحصربهفرد در قلب كشور در حال خدمترسانی به جامعه علمی كشور و تربیت و پرورش جوانان و آیندهسازان كشور اسلامی ایران در مسیر تحقق دانشآموختگان كارآمد، فعال و عملگرا در كنار تحصیل علم است.
تجهیزات شاخص آزمایشگاهی واحد نجفآباد برای نوآوری و توسعه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با در اختیار داشتن مجموعه آزمایشگاهها و كارگاههای مجهز در امر آموزش و تحقیقاتی پژوهشی فعال و برخورداری از تجهیزات صنعتی پیشرفته و حمایت از شركتهای دانشبنیان زیرمجموعه دانشگاه قدمهای بسیار بزرگی در تربیت دانشآموختگان كارآزموده و به تبع آن پیشرو در تولید و نوآوری برداشته است.
واحد نجفآباد با حمایت همهجانبه از دانشجویان فعال و نخبه، زمینههای پرورش و شكوفایی جوانان این مرز و بوم را در راستای توسعه فناوری و زمینهسازی تولید، ارتباط موثر و كارآمد قشر تحصیلكرده دانشگاهی در راستای جهش تولید در كشور را فراهم کرده است.
آنا: چه دستگاهها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه خود دارید که میتواند برند محسوب شود؟
رفيعی: برخی از تجهیزات تخصصی مرتبط با رشتههای آموزشی/تحقیقاتی مهندسی مكانیک، مهندسی مواد، مهندسی صنایع، مهندسی پزشكی، مهندسی هوافضا و ... عبارتند از كوره القائی و كورههای ریختهگری زمینی و دوار، دستگاه سنسور خازنی، انواع دستگاههای برشكاری و جوشكاری پیشرفته (زیرپودری، تیگ، میگ، برش پلاسمایی)، دستگاههای تستهای غیرمخرب و یوکهای مغناطیسی و تست التراسونیک جوش، تجهیزات پیشرفته تست خوردگی(پوششدهی الكترولیتی پلاسما، پتانسیو استات)، دستگاهها و تجهیزات ماشینكاری و CNC، اسپارک، پرسهای هیدرولیكی، سنگ مغناطیسی، دریل رادیال، میل لنگ تراشی، پالیش داخلی سیلندر، تجهیزات انتقال حرارت تشعشعی و هدایتی، تجهیزات پیشرفته هوافضا و تونل باد، كمپرسور باد فشار قوی صنعتی، كالریمتری بمبی، تجهیزات فیزیک هستهای و دزیمترهای پیشرفته، فیزیک اپتیک و لیزر، تجهیزات اندازهگیری دقیق دینامومتر، انواع زبریسنجها، پروفایل پرژكتور، اینترفرومتری، انواع لیزرهای پیشرفته از جمله لیزر سبز رنگ، تجهیزات آزمایشگاهی/تحقیقاتی دقیق XRD، SEM، SPS، كوانتومتری، BET، كروماتوگرافی، الكتروپولیش/الكترواچ، استریو میكروسكوپ و میكروسكوپهای متالوگرافی، رسوبدهی بخار به روش شیمیایی، تجهیزات پیشرفته خواص مكانیک (پیچشی، كششی، خمشی، خستگی)، التراسونیک پروبدار، ویسكومتر، تجهیزات پزشكی و بیومكانیكی و بیوالكتریكی.
اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد برای مقابله با کرونا
از تجهیزات تخصصی مرتبط با رشتههای آموزشی/تحقیقاتی ـ پزشكی نیز میتوان پرستاری، بهداشت، اتاق عمل، بیوشیمی، مهندسی بافت، زیستشناسی و علوم پایه و ... انواع اسپكتروفتومترها، سانتریفیوژهای دور بالل و یخچالدار، یخچال و فریزرهای پیشرفته آزمایشگاهی، دستگاههای EEG، ECG، PCR، ریلتایم PCR پیشرفته، فرمانتور، میكروسكوپهای پیشرفته اینورت و فلورسانس و نوری، اسپیرومترها، انكوباتورها، روتاری اواپریتور، انواع مدل و مولاژها مانكنهای احیای پزشكی، تجهیزات پیشرفته اتاق عمل و ریكاوری، جراحی الكتریكی یا الكتروكوتر و الكتروشوک را نام برد.
برخی از تجهیزات تخصصی مرتبط با رشتههای آموزشی/تحقیقاتی برق، كامپیوتر و IT نیز اسیلوسكوپهای دیجیتالی حافظهدار، طیفسنجهای فركانسی، كنترلكنندهای منطقی قابل برنامهریزی، ترانس و تجهیزات فشار قوی، ماشینهای الكتریكی مدرن، تجهیزات مدار منطقی، سوئیچ و سرورهای مرتبط با شبكه، سیتمهای رله، حفاظت و عملگرهای الكترونیكی و مكانیكی، سیستم و سنسورهای الكترونیكی و حرارتی نام دارند.
از تجهیزات تخصصی مرتبط با رشتههای آموزشی/تحقیقاتی مهندسی عمران، مهندسی شهرسازی، هنر و معماری میتوان انواع جکهای بتنشكن، رئومان آزمایشگاهی، رزیمان، كلیمان آزمایشگاهی، دستگاههای پیشرفته سهمحوری و تکمحوری، كانالهای آزمایشگاهی به همراه تجهیزات پیشرفته، دوربینهای ترازیاب و زاویهیاب و توتال نقشهبرداری، برش مستقیم، انواع پرسها و چاپ دیسكو، تجهیزات بافت، دوخت و رنگآمیزی پارچه و تجهیزات عكاسی حرفهای را ذکر کرد.
آنا: در زمینه سامانههای ساها و ساتا چه فعالیتهایی داشتهاید؟
رفيعی: در این راستا سعی کردهایم تجهیزات با كاربری آموزشی/تحقیقاتی عمومی تا آموزشی/تحقیقاتی تخصصی را در سامانه ساها و ساتا با مشخصات ثبت معرفی و بهصورت فصلی بهروزرسانی کنیم.
آنا: در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدهاید؟
رفيعی: در راستای مبارزه با ویروس كرونا و مشاركت دانشگاه آزاد اسلامی با یک مركز خیریه در شهر اصفهان پس از دراختیار قراردادن تعدادی از تجهیزات دوختی در بازه زمانی دوماهه برای تولید و دوخت ماسکهای پارچهای اقدامات لازم صورت گرفت.
آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاهتان داشتهاید؟
رفيعی: با وجود پنج منطقه صنعتی در اطراف شهرستان نجفآباد كه ظرفیت 30 درصدی صنایع استان اصفهان و 14 درصدی كشوری را شامل میشود، رایزنیهایی مبنی بر برگزاری دورههای تخصصی آموزشی برای کارکنان صنایع صورت گرفته و در صورت نیاز صنایع به نیروی انسانی متخصص از دانشآموختگان متبحر واحد نجفآباد استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/