صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۵ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۹

گریپ فروت و دیابت ؛ آیا گریپ فروت برای دیابتی ها مضر است؟

مصرف گریپ فروت می‌تواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ کمک کند. هرچند، گریپ فروت را نمی‌توان با برخی دارو‌های مخصوص دیابتی‌ها مصرف کرد.
کد خبر : 505373

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر مبتلا به دیابت هستید، شاید از خود پرسیده‌اید که آیا مصرف گریپ فروت ممکن است باعث افزایش یا کاهش قند خون‌تان شود؟ در این مقاله قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم.

 

خواص گریپ فروت برای سلامت بدن


گریپ فروت سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین‌های C و A، آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم، پروتئین، منیزیم، کلسیم و فیبر‌های غذایی است. از مزایای مصرف گریپ فروت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


  • کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه

  • افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

  • بهبود بیماری‌های لثه

  • کاهش کلسترول و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی

  • تقویت دستگاه ایمنی بدن

  • کمک به کنترل سطح قند خون


گریپ فروت و دیابت ؛ گریپ فروت برای افراد مبتلا به دیابت مضر است یا مفید؟


به طور کلی، مصرف گریپ فروت می‌تواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ کمک کند. گریپ فروت از ۹۲ درصد آب تشکیل شده و شاخص گلیسمی آن پایین (۲۵) است. به همین دلیل، همانند دیگر میوه‌ها سطح قند خون را به سرعت افزایش نمی‌دهد. گریپ فروت ۷۴ گرم کالری دارد.

 

حقایقی درباره گریپ فروت و دیابت



  • مصرف انواع گریپ فروت سفید و شیرین می‌تواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند.

  • افراد مبتلا به دیابت بهتر است به جای نوشیدن آب گریپ فروت، خود میوه را مصرف کنند.

  • برخی تحقیقات نشان داده‌اند که نارینگین موجود در گریپ فروت می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند و تاثیر آن تا حدودی شبیه به داروی متفورمین است که در درمان و بهبود دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود. هرچند، این تحقیقات تنها بر روی موش‌ها صورت گرفته است.



تداخل گریپ فروت با دارو‌های مخصوص دیابتی‌ها


مصرف همزمان گریپ فروت با برخی دارو‌های مخصوص دیابتی‌ها مانند استاتین‌ها و دارو‌های کاهش دهنده کلسترول خون باعث می‌شود که بدن نتواند دارو را تجزیه کند. به طور کلی، گریپ فروت را نباید با دارو‌های تجویز شده برای دیابت، کنترل فشار خون، افسردگی یا کلسترول خون مصرف کرد. بنابراین، پیش از گنجاندن گریپ فروت در برنامه غذایی‌تان، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف گریپ فروت می‌تواند بر عملکرد دارو‌های زیر تاثیر بگذارد:


  • دارو‌های سرکوب کننده‌ دستگاه ایمنی

  • بنزودیازپین‌ها

  • دارو‌های مسدود کننده کانال کلسیم

  • داروی ایندیناویر

  • کاربامازپین

  • داروی آمیودارون


 


کلام آخر


به طور کلی می‌توان گفت که گریپ فروت برای افراد مبتلا به دیابت مفید خواهد بود، به شرط آنکه داروهای خاصی همانند استاتین‌ها یا دارو‌های کاهش دهنده کلسترول خون را مصرف نکنند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه گریپ فروت می‌تواند باعث افزایش قند خون شود.


 


منبع: ستاره


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر