ثبت اختراع دستگاه مرتبط با فناوری نانو برای افزایش راندمان مبدلهای حرارتی
مهدی رفیعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در نجفآباد اظهار کرد که حمیدرضا عظیمی دانشجوی كارشناسی ارشد رشته مهندسی مكانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با راهنمایی امیرهمایون مقدادی، مشاوره مسعود فرحناكیان و همکاری اعضای هیئت علمی گروه مكانیک این دانشگاه موفق به اختراع دستگاه مرتبط با فناوری نانو برای افزایش راندمان مبدلهای حرارتی شد.
وی اضافه کرد: این اختراع در زمینه افزایش راندمان حرارتی و كاهش رسوب در مبدل حرارتی حاوی نانوسیال مجهز به ارتعاشات آلتراسونیک بوده که توسط دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد به ثبت رسیده است.
بیشتر بخوانید:
طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونیکننده لباس در دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد، ایجاد رسوب بر روی جدارههای مبدلهای حرارتی و تجهیزات جانبی آنها، كاهش راندمان انتقال حرارت در مبدل و افزایش هزینههای تولید را از مشكلات عمده استفاده از نانو سیال درون مبدلها دانست و افزود: این مشكل برطرف شده و از مزایای آن میتوان افزایش میزان پایداری نانوسیال و افزایش همزمان انتقال حرارت را نام برد.
رفیعی یادآور شد: در روش متداول به منظور كاهش تهنشینی نانو ذرات در نانوسیال قبل از بهكار بردن نانوسیال در مبدل حرارتی، ابتدا مواد فعالكننده سطحی (سورفكتانت) را به نانوسیال اضافه كرده و سپس مخلوط را تحت امواج آلتراسونیک قرار میدهند تا همگن شود و سپس آن را در مبدل حرارتی استفاده میكنند، اما باز هم مقدار زیادی رسوب نانو ذرات در مبدل اتفاق میافتد.
دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد دارای نمایندگی کانون پتنت ایران است
وی توضیح داد: استفاده از این دستگاه میتواند ضریب انتقال حرارت جابهجایی را تا دو برابر افزایش دهد و از مزایای دیگر این دستگاه میتوان تغییر در بار سطحی نانو ذرات را نام برد كه با اضافه كردن بار سطحی نانو ذرات به افزایش پایداری كمک میکند و میتواند موجب كاهش رسوبات درون مبدل شود؛ این دستگاه با افزایش سختی محلول میزان رسوبات قابل تشكیل بر روی دیواره مبدل را نیز كاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان تنها واحد دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان دارای نمایندگی کانون پتنت ایران است به آنا گفت: واحد نجفآباد بین 11 واحد دانشگاه آزاد اسلامی کشور دارای رتبه نخست آمار ثبت پتنت بوده و با مشارکت کانون پتنت ایران کل هزینههای داوری، ثبت موقت و دائم پتنت در کشور آمریکا را پوشش میدهد.
رفیعی از اعلام آمادگی دفتر ثبت اختراعات و مالکیت فکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در زمینه مشاوره و کمک به فرایند ثبت اختراع دانشجویان و اعضای هیئت علمی خبر داد و عنوان کرد: افراد علاقهمند به ثبت اختراعات و نوآوری میتوانند از طریق مراجعه حضوری به دفتر مالکیت فکری و ثبت اختراعات دانشگاه سؤالات و مشکلات خود درباره فرایند ثبت اختراع را مطرح کنند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/