صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۹

سختی گیر آب چیست و چه کاربردهایی دارد

به اصطلاح به برخی املاح و ناخالصی های موجود در آب مانند کلسیم و منیزیم سختی آب گفته میشود.
کد خبر : 504614

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، به اصطلاح به برخی املاح و ناخالصی های موجود در آب مانند کلسیم و منیزیم سختی آب گفته میشود. اگر میزان این ناخالصی ها و یون ها در آب از میزان مشخصی بالاتر برود، کیفیت آب هم برای مصرف صنعتی و هم آب آشامیدنی نامناسب نخواهد بود. با استفاده از یک دستگاه سختی گیر یا همان نرم کننده آب برای مصارف صنعتی و خانگی میتوان میزان املاح و رسوبات مضر آب را تا حد بسیار زیادی از بین برد.


میتوان گفت بیشتر از 80% آب های موجود در طبیعت ، بسته به محل و ناحیه وجود آب، دارای سختی می باشند. در تجهیزات سرمایشی و گرمایشی همچون برجهای خنک کننده، دیگ های بخار و آبگرم، پکیج ها و رادیاتورهای آبگرم وجود بالای کلسیم و منیزیم سبب تشکیل رسوب و افت فشار آب و کاهش دمای آب می شود و با گذر زمان باعث تخریب و صدمات زیان باری به تاسیسات مربوطه می شود.


همچنین سختی آب بالا در آب آشامیدنی باعث ایجاد طعم نامطلوب خواهد شد و در بلند مدت هم باعث برخی امراض خواهد شد. استاندارد سختی آب آشامیدنی مطابق با استاندارد بین المللی WHO به میزان حدود 250 میلی گرم بر لیتر بر حسب CACO3 مشخص شده است. با نصب و استفاده از دستگاه سختی گیر میتوانید سختی آب را تا استاندارد مناسب آن کاهش دهید.



انواع سختی گیر


تا کنون روش های گوناگونی برای حذف سختی آب ارائه شده که هر کدام از آنها دارای معایب و مزایایی هستند. سختی گیری از آب میتواند توسط روش ها و دستگاه های مختلفی انجام می شود که هریک دارای مکانیزم و اجزای تشکیل دهنده خاص خود هستند. به طور خلاصه انواع مختلف سیستم های سختی گیر به شرح زیر می باشد:



  1. سختی گیر رزینی

  2. فیلتر کربن

  3. دستگاه اسمز معکوس

  4. سختی گیر مغناطیسی

  5. سختی گیر الکترونیکی


کاربردهای سختی گیر آب



  • سختی‌گیری از آب مورد استفاده در صنایع مختلف سبب افزایش طول عمر تجهیزات و لوله کشی ها به دلیل کاهش میزان رسوب‌گیری آنها می‌شود.

  • در موتورخانه‌ها برای تجهیزات حرارتی و گرمایشی استفاده از سختی گیر باعث میشود که علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه ها به دلیل کاهش میزان رسوب، ضریب انتقال حرارت در این تجهیزات بیشتر شده و باعث افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی می‌شود.

  • سختی‌گیری از آب مورد استفاده در کاربردهای خانگی باعث حذف رسوبات ایجاد شده در وسایل پخت‌وپز، بهبود کیفیت غذاهای پخته‌شده، کاهش بیماری‌های گوارشی و کلیوی و بهبود کارایی مواد شست‌وشو کننده خواهد شد.


سختی گیر رزینی چیست


سختی گیر رزینی متداولترین و پرکاربردترین نوع سیستمهای سختی گیری از آب است. این نوع از سختی گیر عمدتاً در آب‌های با سختی بالا و در انواع کاربردهای صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستمها با استفاده از رزینهای تبادل یونی اقدام به نرم کردن آب میشود که در ادامه به آن پرداخته شده است.سختی گیرهای رزینی در مدل های فلزی و فایبرگلاس و استیل در شرکت هلدینگ صنایع برتر تولید می شوند.


نحوه عملکرد سختی گیر رزینی


در سختی گیر رزینی با استفاده از فرآیند تبادل یون سختی گیری از آب انجام میشود. بدین صورت که رزین های تبادل یونی باعث جذب یون های سخت آب می شود و در عوض یون های سدیم را جایگزین آن می کند. یون سدیم در آب پایدار است و رسوب نمی کند. به همین دلیل آب حاوی یون سدیم را آب نرم می گویند. باید توجه داشت که انتخاب رزین بستگی به میزان سختی و نوع سختی آب دارد.


سختی گیر رزینی پس از مدت زمانی قدرت تبادل یونی خود را از دست می دهد. وقتی رزین ها قدرت تبادل یونی خود را از دست بدهند و کارکرد مناسب را نداشته باشند، در این زمان با محلول نمک یا کلرید سدیم 10 درصد شسته می شوند تا قدرت تبادل یونی آنها مجددا احیا شود. قبل از عبور آب نمک از روی رزین ابتدا آبکشی رزین صورت می گیرد تا نمک وارد سیستم حرارت مرکزی نشود زیرا نمک به شدت خورنده است.



مزایای استفاده از سختی گیر آب


نرم کردن آب یك روش است برای از بین بردن یون هایی كه باعث سخت شدن آب می شوند و در بیشتر موارد حذف یون های كلسیم و منیزیم را انجام می دهد. همچنین ممکن است یون های آهن در حین نرم شدن از بین بروند. بهترین راه برای نرم کردن آب استفاده از سختی گیر آب و اتصال مستقیم آن به منبع آب است.


نرم شدن آب یک فرایند مهم است ، زیرا در این فرآیند سختی آب در مصارف خانگی و سایر کاربردها کاهش می یابد. هنگامی که آب سخت است، می تواند لوله ها را مسدود کند و صابون در آن سخت تر حل می شود. حذف سختی آب می تواند از این اثرات منفی جلوگیری کند. در عین حال آب سخت باعث خطر بیشتر ایجاد رسوبات آهک در سیستم های آب خانگی می شود.


به دلیل ساخت رسوب آهک ، لوله ها مسدود شده و راندمان دیگهای بخار و مخازن کاهش می یابد. این باعث می شود هزینه گرمایش آب خانگی حدود پانزده تا بیست درصد افزایش یابد. تأثیر منفی دیگر رسوب آهک این است که اثرات مخربی بر ماشین آلات خانگی مانند ماشین لباسشویی دارد.


استفاده از آب نرم شده باعث افزایش طول عمر دستگاه های خانگی مانند ماشین لباسشویی و ظرفشویی و طول عمر لوله ها است. همچنین به پیشرفت کار و ماندگاری بیشتر سیستم های گرمایش خورشیدی ، واحدهای تهویه مطبوع و بسیاری دیگر از استفاده های کاربردی مبتنی بر آب ، کمک می کند.


اجزای دستگاه سختی گیر رزینی


یک سیستم سختی گیر رزینی به صورت عادی شامل بخشهای مختلفی به شکل زیر خواهد بود.



  1. ورودی آب شهر

  2. خروجی آب نرم شده

  3. شیر تخلیه هوا

  4. مخزن رزین

  5. مخزن آب نمك جهت احیاء رزین

  6. دریچه بازدید

  7. دریچه شستشوی معكوس

  8. شیر چند راهه (سولو ولو)

  9. فشار سنج

  10. شیر آب نمك

  11. شیر تخلیه


 


قیمت سختی گیر


مانند بسیاری از تجهیزات صنعتی دیگر، یکی از مهمترین تصمیمات برای خرید سختی گیر قیمت آن میباشد. وجود تولیدکنندگان متعدد و مدلهای متفاوت سختی گیر باعث می شود خریداران با چالش قیمت و نوسان آن مواجه شوند. دقت داشته باشید برای خرید سختی گیر باید به تولید کنندگان معتبر با رزومه کاری مشخص در این زمینه مراجعه کنید.



نکاتی که هنگام خرید دستگاه سختی گیر باید به آن توجه کنید عبارتند از:



  1. ظرفیت سختی گیر

  2. نوع دستگاه اعم از دستی، اتوماتیک و تمام اتوماتیک بودن

  3. نوع شیر سلوولو یا اتوماتیک

  4. نوع رزین و مقدار آن

  5. تجهیزات جانبی همراه سختی گیر


از جمله مواردی که در خرید دستگاه سختی گیر رزینی باید مورد توجه قرار دهید نوع رزین استفاده شده در دستگاه می باشد. با توجه به تنوع رزینها قیمت نهایی میتواند بسیار متغیر باشد. همچنین نوع استفاده دستگاه سختی گیر و میزان سختی آب و محل نصب دستگاه باید مشخص شود و پس از کسب این اطلاعات اقدام به محاسبه و طراحی دستگاه سختی گیر و اعلام قیمت آن شود.


برای مشاوره رایگان و آگاهی از قیمت سختی گیر میتوانید به وبسایت https://holding-bartar.com مراجعه و یا با شماره 02186127232 تماس حاصل نمایید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: رپرتاژ
ارسال نظر