شیانگ: ترسیم آینده روشن برای ارتباط ایران و چین/ دنبال ایجاد پایگاه نظامی نیستیم
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا؛ لیانگ شیانگ ، عضو هيئت علمی انستیتو مطالعات بینالملل شانگهای چین در نشست بررسی توافق ۲۵ ساله ایران و راهبردهای دو دهه آینده مناسبات ایران و چین، درباره توافق ۲۵ ساله ایران و چینگفت: صحبتهای زیادی درباره مناسبات ایران و چین مطرح هست. ایران و چین دلایل زیادی برای مناسبات جامع و مشارکت راهبردی دارند. هردوطرف تمدن بزرگی در آسیا دارند و تجاربی دارند که غرب را تحقیر کرده است.درسالهای اخیر شراکتهای جامع و راهبردی بین دو کشور بيشتر شده است. چین از حق مشروع ایران در برجام حمایت کرده است و ایران هم همیشه آماده حمایت از چین بوده است.
وی اضافه کرد: چین در سالهای مختلف شریک بزرگ ایران بوده است، حتی باوجود تحریمها مبادلات بین دوطرف افزایش داشته است.کرونا مناسبات ایران و چین را تحت تأثیر قرار دادهاست. وزير امور خارجه ایران حمایت خود از چین را ابراز کرد و چین نیز اقدام متقابلی انجام داد و اقلام پزشکی به ایران صادر کرد. همچنین وی تجربه خود را درباره کرونا، در اختیار ایران گذاشت. درادامه یک گروه دوجانبه برای مقابله با کرونا تشکیل شد که ۳۰۰ دانشجو و استاد درکنار هم قرار گرفتند. این گروه اسناد چینی را به زبان فارسی و اسناد ایرانی را به چینی ترجمه کردند تا دانش و تجربه را به یکدیگر منتقل کنند.
لیانگ شیانگ در ادامه تأکید کرد : چین میتواند یک شریک خوب برای ایران باشد و دلایل زیادی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد ولی در این بین با چالشهایی مواجه هستیم البته چالش چین این است که چطور بر مسئله تحریمها فائق بیاییم. ایران نیز با چالشهایی روبرو است. در کشور ایران برداشتهای نادرستی درمورد چین وجود دارد، برای مثال موضوع کیفیت کالاهای چینی در ایران یکی از آنهاست.
وی افزود:ایران بعد از انقلاب اسلامی تحت تحریمهای سیاسی و اقتصادی بوده و از لحاظ نظامی نیز تهدید شده است. از این رو ذهنیتی شکل گرفته که آیا میتوان به سمت چین برویم یا خیر. فارغ از ذهنیت کنونی، نکتهای که وجود دارد این است که چین هرگز در مسائل داخلی کشورهای دیگر مداخله نکرده است.ایران و چین باوجود روابط دوستانهای که دارند، هنوز مناسبات بین خود را افزایش نداده اند.
عضو هيئت علمی انستیتو مطالعات بینالملل شانگهای چین ادامه داد: تصور میشود که چین قصد دارد در ایران پایگاه نظامی داشته باشد،، که اصلا چنین چیزی مطرح نیست و اشتباه است و یا حتی نگرانیای وجود دارد که چین میخواهد بر فضای اقتصادی ایران سلطه پیدا کند. ولی چین خواهان یک برنامه برد-برد است و این نگاهها مانعی در بین روابط دو کشور هستند.
وی ادامه داد: سیاسی شدن مسائل نیز مانعی دیگر است. متأسفانه مناسبات بین دو کشور بخاطر فضاهای و جبهههای سیاسی که داخل ایران وجود دارد، تغییر کرده و بر روابط نیز تأثير گذاشته است.همچنین در ایران نگاههای نادرستی درباره چین ایجاد شده است.
لیانگ شینگ خاطرنشان کرد: استادان و دانشمندان ایرانی میتوانند چهره چین در ایران را اصلاح کرده و سیاستهای چین درباره ایران را بدون ملاحظات سیاسی تشریح کنند، که این امر میتواند به توسعه مناسبات کمک کند.در مجموع میتوان گفت مناسبات ایران و چین آینده روشنی خواهد داشت. ایران موقعیت جغرافیایی مهمی دارد و از نظر اقتصادی میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم و همکاریها را افزایش دهیم.
انتهای پیام/4112
انتهای پیام/