صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۲۲ تير ۱۳۹۹

۶ نکته در مورد ورزش در هوای گرم

ورزش در هوای گرم تابستان اگر با رعایت نکات لازم برای تضمین سلامت بدن انجام نشود، احتمال از دست رفتن آب بدن، گرمازدگی، ضعف، سرگیجه، حالت تهوع یا گرفتگی عضله افزایش می‌یابد.
کد خبر : 501207

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای ورزش بیرون از خانه هستند، بسیاری از مردم ورزش کردن در این فصول را به انجام فعالیت بدنی در پاییز و زمستان ترجیح می‌دهند، چرا که شادی و نشاط بیشتری در جریان است و تنوع ورزشی نیز بالا می‌رود، طوری که شما می‌توانید از میان دوچرخه سواری، شنا، والیبال، فوتبال، هفت سنگ، یا هر نوع ورزش در محیط باز یکی را انتخاب کنید.

اما اگر از بدن خود مراقبت نکنیم، ورزش در هوای گرم می‌تواند مشکل آفرین باشد؛ بخصوص اگر در شهر‌هایی زندگی می‌کنید که آب و هوای داغ و خشکی دارند. در ادامه با روش‌های علمی و تجربی مقابله با گرما حین ورزش در هوای گرم آشنا می‌شوید:


۱) هنگام ورزش در هوای گرم آب بنوشید


ورزش در هوای گرم موجب بالا رفتن دمای بدن می‌شود. البته بدن ما سیستم خنک کننده داخلی دارد که به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند و علت تعریق بدن هم همین است. این سیستم خنک کننده طبیعی گاهی به علت بالای رفتن دمای زیاد از کار می‌افتد و در نهایت دچار گرمازدگی می‌شویم و خستگی زیاد موجب می‌شود که احساس کنیم آخرین گامی است که می‌توانیم برداریم و حتی غش کنیم.

اگر رطوبت هوا خیلی بالا باشد احتمال خطر ۲ برابر می‌شود، زیرا رطوبت همراه با عرق به پوست بدن می‌چسبد و چون زود تبخیر نمی‌شود باعث بالا رفتن دمای بدن می‌شود. برای خنک ماندن مقدار زیادی آب بنوشید. ۵۰ تا ۶۰ درصد بدن از آب تشکیل شده، لذا حفظ آن در همین حد حیاتی است. معمولا ۲ تا ۳ درصد از آب بدن را زمان فعالیت از دست می‌دهیم.
 


گیاهان و میوه‌ها سرشار از آب هستند پس لازم نیست که قبل از فعالیت حتما آب بنوشید، اما نوشیدن حداقل ۱ تا ۲ لیوان آب هر ۲۰ دقیقه یک بار هنگام ورزش ضروری است. یکی دیگر از بهترین راه‌های آب رسانی هنگام ورزش، خوردن یک تکه سیب، پرتقال، هویج، و کرفس یا آب کرفس است. میوه‌ها و سبزیجات جایگزین مناسبی برای الکترولیت‌های از دست رفته هستند.

♦ از کجا بفهمیم که آب به اندازه کافی نوشیده ایم؟


یکی از بهترین راه‌های پی بردن به مقدار آب موجود در بدن، چک کردن رنگ ادرار است. اگر زرد کمرنگ (لیمویی رنگ) باشد یعنی آب کافی مصرف کرده‌اید و اگر پررنگ‌تر و تیره‌تر باشد (مثل رنگ آب سیب) باید آب بیشتری مصرف کنید. از بعضی درمان‌ها و مکمل‌ها که برای تغییر رنگ ادرار استفاده می‌شوند مطلع باشید، هرچند برای بعضی کارایی دارد و برای عده‌ای ندارد.

♦ نوشیدن آب زیاد توصیه نمی‌شود


نوشیدن آب زیاد می‌تواند خطرناک باشد، زیرا باعث پایین آمدن سدیم خون می‌شود، که به این حالت هیپوناتریما می‌گویند. هنگام ورزش و بعد از آن آب بنوشید و در مواقع دیگر زمانی که احساس تشنگی می‌کنید.

♦ از نوشیدن مواد نیرو زا دوری کنید، زیرا سرشار از کالری هستند


از برنامه ورزشی که شامل کربوهیدرات مورد نیاز بدن (گلیکوژن) است استفاده کنید؛ در این صورت نیازی نیست که از مکمل‌های اضافی استفاده کنید. تنها زمانی می‌توانید از نوشیدنی‌های نیرو زا استفاده کنید که در شرایط وزنی ایده‌آل قرار گرفته و مسافت طولانی را با شدت و قوت زیاد دویده باشید.

حتی در این حالت هم بهتر است که نوشیدنی انرژی زا را رقیق کرده و از مصرف کالری اضافه بپرهیزید.
 

۲) با انرژی و قدرت کمتری فعالیت کنید


اگر به فعالیت در هوای خنک عادت دارید پس نباید بدن خود را تحت فشار زیاد قرار دهید. این واقعیت را بپذیرید که نمی‌توانید به طور عادی مثل گذشته ورزش کنید. (تجربه شخصی نویسنده: اگرچه در گذشته عادت داشتم مسیر ۴ کیلومتری را از محل کار تا خانه بدوم؛ اما گاهی اوقات نصف مسیر را در دمای ۴۰ درجه قدم میزدم، زیرا گرما و رطوبت مرا از پا در می‌آورد). اگر معمولا پیاده‌روی می‌کنید یا می‌دوید پس فرد چابکی هستید؛ لذا سرعت را آهسته‌تر کنید.

همچنان که بدن گرما را تنظیم می‌کند، کم کم باعث افزایش سرعت حرکت و زمان تمرین می‌شود. اگر شرایط درمانی خاصی دارید می‌توانید با نسخه پزشک و به کارگیری احتیاط لازم شرایط را مساعد کنید.


۳) در گرم‌ترین ساعات روز ورزش نکنید


صبح زود بیدار شده تا از خنکی صبح بهره‌مند شوید یا بعد از ظهر موقع غروب آفتاب بیرون بروید. در گرمای نیمروز از سایبان استفاده کنید و به استخر بروید. در کلاس‌های ورزشی هوازی نام نویسی کنید.


۴) لباس‌های سبک و رنگ روشن بپوشید


برای ورزش در هوای گرم، لباس‌های سبک و روشن بپوشید. رنگ‌های تیره گرما را به خود جذب می‌کنند (حسی مثل پیچیده شدن در پتوی گرم). لباس‌هایی که وزن زیادی دارند و تنگ هستند باعث گرمازدگی می‌شوند. لباس‌های سبک و رنگ روشن باعث جریان هوا روی پوست می‌شوند و احساس خنکی خواهید داشت.
 



۵) برای حفظ انرژی، خوراکی مختصری بخورید


بهتر است از خوراکی‌های آبدار مثل میوه استفاده کنید. آخرین چیزی که در گرمای سوزان نیاز دارید خوراکی‌های خشک مثل کولوچه و ذرت بو داده هستند تا دوباره آب بنوشید. همچنین خوراکی‌های خشک اغلب کالری دارند و باعث کمرنگ شدن هدف کاهش وزن می‌شوند.


۶) به زمان تمام کردن ورزش توجه کنید


اگر ندانید که چه موقع ورزش را متوقف کنید، قبل از اینکه ۴ کیلومتر را تمام کنید؛ گرما، شما را از پا در می‌آورد. اگر هرکدام از حالت‌های زیر برای شما پیش آمد فورا از یک کولر برای خنک کردن سریع استفاده کنید: ضعف، سرگیجه، سرخی پوست، سردرد، گرفتگی عضله، حالت تهوع و استفراغ و تپش قلب. به یاد داشته باشید که حداقل ۲۰ دقیقه تمرین ورزشی روزانه تاثیر مثبتی روی سلامتی می‌گذارد. تعداد روز‌هایی که تمرین می‌کنید در مقایسه با زمان تمرین از اهمیت بیشتری برخوردار است. در نهایت اگر هوا بسیار گرم بود، بهتر است در خانه بمانید و تمرین کنید.

 

منبع: ستاره

 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: تابستان ورزش
ارسال نظر