صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

موانع میزبانی ایران در جام ملت‌های آسیا 2027/ وقتی از رقبا عقب هستیم

فدراسیون فوتبال ایران با موانع و مشکلات زیادی برای کسب میزبانی جام ملت‌های آسیا 2027 مواجه است.
کد خبر : 499343

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فدراسیون فوتبال ایران با رایزنی‌هایی که انجام داد نام کشورمان را در کنار دیگر نامزدهای دریافت عنوان مهم میزبانی جام ملت‌های آسیا 2027 قرار داد اما این اتفاق در شرایطی رخ داد که فاصله زیادی از لحاظ امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌ها با دیگر نامزدها وجود دارد.


افرادی که موافق میزبانی کشورمان هستند به فرصت نزدیک به 7 سال تا شروع مسابقات اشاره می‌کنند و معتقدند در این فرصت استانداردهای لازم برای برگزاری مسابقات فراهم می‌شود. این اشخاص بر این باور هستند که با وجود ورزشگاه‌های آزادی تهران، نقش جهان اصفهان، امام رضا(ع) مشهد، فولاد آر‌نا اهواز و یادگار امام(ره) تبریز بیش از نیمی از ورزشگاه‌های لازم برای میزبانی جام ملت‌های آسیا در ایران وجود دارند و با ساخت 4 ورزشگاه دیگر از این حیث مشکلی نخواهیم داشت.


این در حالی است که دو سال پیش که پرسپولیس در فینال لیگ قهرمانان آسیا برای دیدار با کاشیما آنتلرز ژاپن ورزشگاه آزادی را معرفی کرد و آن ‌هم در شرایطی که این ورزشگاه با ایرادات مهمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا مواجه بود و با صرف هزینه‌های فراوان مسئولان AFC پذیرفتند که این ورزشگاه شرایط میزبانی را در دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان دارد. در چنین شرایطی 4 ورزشگاه دیگر نیز فاقد زیرساخت‌های لازم برای میزبانی هستند و باید تجهیز شوند. ضمن اینکه اگر ورزشگاه آزادی را نادیده بگیریم 4 ورزشگاه دیگر سالیان زیادی زمان برد تا به مرحله بهره‌برداری رسیدند.


میزبانی در جام ملت‌های آسیا علاوه بر ورزشگاه نیازمند زمین‌های تمرین اختصاصی برای تیم‌های صعود کرده به این رقابت‌هاست. البته که تنها احداث زمین اکتفا نمی‌کند و باید کمپ تمرینی ایجاد کرد. این موضوع مستلزم صرف هزینه‌های زیادی است. همچنین باید در شهرهای میزبان به اندازه کافی هتل برای تیم‌ها و هوادارانشان که از کشورهای دیگر به ایران می‌آیند، فراهم شود. 


موضوع بعدی تسهیل رفت و آمد برون و درون شهری است. کنفدراسیون فوتبال آسیا بازی‌های دور مقدماتی هیچ گروهی را در یک شهر برگزار نمی‌کند و تیم‌هایی که در دور مقدماتی حذف می‌شوند هم در سه شهر بازی می‌کنند. با این توصیف نیاز به تجهیز فرودگاه‌های شهرهای میزبان و ایجاد شرایط مناسب حمل و نقل شهری است. همچنین تأمین امنیت مسافران خارجی وظیفه مهمی بر دوش نیروی انتظامی خواهد گذاشت.


زمانی ایران تلاش کرد تا میزبانی جام ملت‌های آسیا 2019 را به دست آورد اما امارات در تمامی زمینه‌ها بهتر بود و AFC هم میزبانی را به این کشور عربی داد. در حال حاضر هم هند، ازبکستان، قطر و عربستان رقبای کشورمان برای دریافت میزبانی جام ملت‌های آسیا 2027 هستند. اگر ازبکستان را نادیده بگیریم این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که زیرساخت‌ها، امکانات و تجهیزات سه کشور دیگر در شرایط فعلی بهتر از ما بوده و با یک مقایسه ساده به این نتیجه می‌رسیم که گرفتن امتیاز میزبانی از این رقبا برای ما کار ساده‌ای نیست.


با نگاهی به پیشرفت زیرساخت‌ها در گذشته به این حقیقت می‌رسیم که در راه فراهم آوردن تمامی موارد لازم برای گرفتن میزبانی جام ملت‌های آسیا با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم. وقتی هنوز برای استفاده از پارکینگ‌ها، سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌های ورزشگاه‌ها مشکلاتی وجود دارد در دیگر موارد نیز نباید انتظار داشت که بتوانیم فاصله ایجاد شده را جبران کنیم. شاید با ایجاد تحولی عظیم در عرصه مدیریت ورزش کشور بتوانیم شاهد تغییراتی شگرف برای کسب امتیاز میزبانی جام ملت‌های آسیا 2027 باشیم.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر