کره جنوبی با بلوکهکردن اموال ایران مرتکب خطای راهبردی بزرگی شد/ سئول مستعمره آمریکاست و اعتماد به آن اشتباه بود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روابط میان ایران و کره جنوبی پس از گرایش آشکار سئول به سمت آمریکا در ماجرای تحریمها و بلوکه کردن اموال ایران به سردی گراییده است، تا جایی که روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط در گزارشی مینویسد: یک سال بعد از توقف واردات نفت ایران از سوی کره جنوبی که بهدنبال تصمیم دولت آمریکا و در راستای سیاست فشار حداکثری اعمال شد، اکنون اختلاف بر سر اموال بلوکه شده ایران بر روابط تهران و سئول سایه افکنده است.
بیشتر بخوانید:
کره جنوبی حق ندارد اموال ملت ایران را به بهانه تحریمها بلوکه کند
در هفتههای اخیر مسئولان ارشد کشورمان فشار بر سئول را با هدف آزاد کردن اموال بلوکهشده افزایش دادند و از سیاست کره جنوبی بهشدت انتقاد کردند. در ابتدا عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در گفتگو با بلومبرگ از وجود اختلاف میان تهران و سئول خبر داد و سپس حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان با لحنی تندتر انتقاد از سیاست دولت کره جنوبی را تکرار کرد.
همچنین روز گذشته سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی گفت: «مدتهاست پیگیر مطالبات از کره جنوبی هستیم. متأسفانه کره جنوبی بیش از نیم قرن رابطه خوب و صمیمی ما را دستخوش جریاناتی کرد که با دخالت کشورهای ثالث دچار خدشه میشود.»
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه
وی افزود: «ملت و تجار ما و خود دولتیهای ما همواره رابطه خوبی با بخشهای مختلف در کره جنوبی داشتند، اما تبعیت کورکورانه کره جنوبی از آمریکا و بلوکه کردن اموال ایران در این کشور به بهانه فشارهای آمریکا قابل قبول نیست. تحریمهای آمریکا تصمیم خودسرانه کشوری است که قلدرمآبانه علیه کشور ما و دیگرانی که با ما ارتباط دارند، اعمال فشار میکند. متعجب نیستیم که عدهای زیر بار میروند؛ اما حق ندارند اموال ملت ایران را برای مدت مدیدی به این بهانه بلوکه کنند.»
دکتر جواد منصوری، سفیر سابق ایران در چین در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بینالملل گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره اقدام دولت کره جنوبی در بلوکهکردن اموال ایران گفت: «روابط ایالات متحده با دولت کره جنوبی در 70 سال گذشته دقیقاً در حکم نوعی مستعمره و دولتی دستنشانده بوده است. کره جنوبی در سیاست خارجی آزادی عمل چندانی ندارد و به نظر من این اقدام آنها تعجببرانگیز نیست.»
جواد منصوری، سفیر سابق ایران در چین
وی افزود: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تعامل و رفتارهای کره جنوبی با ایران دقیقاً در حکم بازیگری به نفع آمریکا بود و در سالهای اخیر به عامل فشاری علیه جمهوری اسلامی بدل شد، بهویژه زمانی که با کرهشمالی مشکل پیدا کرد. آنها کاملاً در اختیار آمریکا قرار دارند و هیچ ارادهای از خود نشان نمیدهند، زیرا از سوی کرهشمالی در معرض تهدید قرار میگیرند.»
سفیر سابق ایران در چین با اشتباه خواندن سیاست دولت در بها دادن بیش از حد به کره جنوبی، عنوان کرد: «سیاستهای دولت در اتکا به فروش نفت بدون پشتوانه به کره جنوبی باعث سوءاستفاده زیاد آنها از ایران شد که اکنون یکی از مصادیق آن بلوکه کردن اموال ایران است.»
متأسفانه دولت در سالهای اخیر بهدلیل برقراری تعادل در روابط با آمریکا تلاش کرد با کره جنوبی روابط بیشتری برقرار و سئول از این موقعیت سوءاستفاده کرد و ثروت قابل ملاحظهای از ایران را در کنترل خود گرفت.
منصوری گفت: «سئول حتی حاضر نشده است نیازهای ضروری ایران را از بخشی از اموالی که متعلق به کشورمان است تأمین کند. در هر حال نکته حائز اهمیت این است که دولت کره جنوبی در این روزها همچنان فکر میکند میتواند با تکیه بر آمریکا، علاوه بر حفظ موجودیت خود، منافع منطقهای را به حداکثر برساند، ولی در اشتباه بزرگ راهبردی قرار دارد.»
سفیر سابق ایران در چین درباره ادعای کره جنوبی که تحریم بانک مرکزی را عامل ناتوانی برای بازپرداخت اموال ایران عنوان کرده است، تأکید کرد: «این نوعی توجیه برای اقداماتشان است، دولتها میتوانند با امکاناتی که در اختیار دارند، تحریمها را عملی نکنند و دور بزنند، زیرا تحریم سازمان ملل متحد نیست و تحریم یک دولت است و برای دولتهای دیگر تعهدآور نیست. متأسفانه دولت کره جنوبی این موضوع را بهعنوان یک الزام برای خود پذیرفته است.»
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/