صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
دانشگاه آزاد علیه کرونا 112/ قدمی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

آغاز فعالیت دبیرخانه ثبت تاریخ شفاهی کرونا در واحد فرشچیان/ مستندنگاری فلسفی و ادبی از تجربیات کرونایی مردم

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان گفت: مراحل پیاده‌سازی تجربیات مردم، کادر پزشکی و هنرمندان در دوران کرونا با هنر جلب، جذب، ثبت و تحلیل فلسفی و ادبی مستندنگاری آمیخته است.
کد خبر : 494052

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در روایت جهاد مقابله با کرونا، همانند آنچه شهید آوینی نسبت به دفاع مقدس انجام داده‌اند، دکتر طهرانچی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان مأموریت داده است که نسبت به ثبت تاریخ شفاهی دانشگاه به‌ویژه در محورهای هنرهای اسلامی-ایرانی، هنرهای مردمی، وقایع‌نگاری و خاطره‌نگاری و تشکیل دبیرخانه دائمی اقدام کند.


همچنین شیوه‌نامه اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان در تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۲۴ از سوی دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده و در بخشی از این شیوه‌نامه به پژوهش در آراء، آثار و تجربیات هنرمندان و هنرهای اسلامی-ایرانی و مستندسازی و تجلیل از آثار هنری و با توجه به اهمیت و ضرورت ثبت و تدوین «تاریخ شفاهی» در محورهای هنرهای اسلامی-ایرانی، هنرهای مردمی، وقایع‌نگاری و خاطره‌نگاری اشاره شده است.
برای جویا شدن از مستندنگاری کرونا و ثبت تاریخ شفاهی با سیدهاشم قدمی، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان به گفتگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:




بیشتر بخوانید:


ثبت خاطرات کرونایی برای جلوگیری از تکرار هزینه در بیماری‌های بعدی/ تشریح اقدامات دبیرخانه ثبت تاریخ شفاهی هنر در واحد فرشچیان




آنا: با توجه به سخنان مقام معظم رهبری درباره روایت جهاد مقابله با کرونا و ابلاغیه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ثبت تاریخ شفاهی دانشگاه، درباره مستندنگاری کرونا توسط واحد فرشچیان توضیح بفرمایید.


قدمی: یکی از اهداف و مأموریت‌هایی که برای واحد استاد فرشچیان از زمان تأسیس تعیین و در شیوه‌نامه اجرایی آن در سال گذشته ابلاغ شد، پژوهش در آراء، آثار و تجربیات هنرمندان و هنرهای اسلامی-ایرانی و مستندسازی و تجلیل از آثار هنری است.


با توجه به اینکه مرز هنر در شئون و سطوح مختلف زندگی فردی و اجتماعی بسیار کمرنگ شده و هنرهای مردمی و اجتماعی تقریباً در تمامی امور جوامع رسوخ کرده و نمود یافته، گستره وسیعی از ظهور و بروز آن مستلزم بررسی و گردآوری خاطرات و اطلاعات ممزوج با لطایف و ظرایف مواجهه، تعامل، خلق و اشتراک اثر است؛ اطلاعات و دانشی که با گذر زمان، محل مراجعه و اتقان استنادی در مطالعات و آثار بعدی است و به نوعی تاریخ یک کشور را تکمیل می‌‌کند.



در ماجرای شیوع بیماری کووید-19 باعث افتخار است که پیش‌تر به تدبیر رئیس واحد، از فروردین‌ماه 99، شروع به فراهم کردن مقدمات تجمیع و ثبت تجربیات و دانش مردمی به ویژه جهادگران عرصه سلامت در مقابله با کرونا کردیم، همچنین به دلیل فرمایشات مقام معظم رهبری و تعابیر عمیقی که نسبت به ضرورت روایت این جهاد بیان داشتند، موجب شور و انگیزه مضاعف همکاران واحد فرشچیان در این مسیر شد و این اتفاق و تأکید موجب سنگینی بار مسئولیتی بود که بر دوش داشتیم و داریم.


فعالیت دبیرخانه ثبت تاریخ شفاهی واحد فرشچیان در 5 حوزه


آنا: دبیرخانه دائمی ثبت تاریخ شفاهی در واحد فرشچیان در حال حاضر در چند بخش به فعالیت می‌پردازد؟


قدمی: با رسمیت یافتن فعالیت‌ها، پس از ابلاغ ریاست دانشگاه و تشکیل دبیرخانه دائمی ثبت تاریخ شفاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان، انسجام و تمرکز بیشتر بر روی موضوع در فعالیت بخش‌های مختلف شامل خاطره‌یابی، خاطره‌سازی، خاطره‌گویی، خاطره‌گذاری و خاطره‌کاوی ایجاد شد و در حال تعامل با سازمان‌های مرتبط و همچنین مدیریت بر دانش ایجاد شده در واحدهای دانشگاهی در سطح کشور هستیم.


آنا: برای اینکه از تجربیات تلخ و شیرین کرونا عبرت بگیریم تا در حوادث بعدی از آن استفاده کنیم و باعث جلوگیری از خطاهای گذشته شود، نیازمند ثبت خاطرات به‌صورت ادبی و سپس خلق آثار هنری هستیم. این موضوع را چگونه تحلیل می‌کنید؟


قدمی: مستندسازی فارغ از منابع اطلاعاتی و دانشی که به ما به عنوان دست‌اندرکار این فرآیند امکان اظهارنظر و قضاوت نسبت به عبرت‌آموزی و پیش‌بینی می‌دهد، ‌بیشتر نقش تجمیع‌کننده اطلاعات و خلق‌کننده دانشی است که امکان علمی و تاریخی را برای هر مدیر و پژوهشگر، در نگاه متفاوت به تجربه اندوخته شده و امکان برنامه‌ریزی مبتنی بر آینده‌‌نگری بلکه آینده‌آگاهی فراهم می‌کند.



ضبط تجربیات مردم، کادر پزشکی و هنرمندان در دوران کرونا با در نظر گرفتن ظرایف ادبی


اگر تصمیمات و مواجهه با آینده با غنای اطلاعات و دانش صورت بگیرد، خطا کمتر و برنامه‌ریزی و اجرا دقیق‌تر خواهد شد. در این راستا، تجربیات مستندشده به‌عنوان هنر عمومی و مردمی یا هنر اجتماعی در هدایت سرمایه اجتماعی به سمت نوع دوستی، اهمیت‌دهی به سلامت عمومی، همکاری با متولیان دولتی و کادر پزشکی و درمانی و اثرگذاری جامعه هنری و هنرمندان در مقابله با این پدیده و بیماری منحوس، خود اثر هنری ماندگار است.


مراحل ضبط و پیاده‌سازی تجربیات مردم، کادر پزشکی و درمانی و هنرمندان در دوره شیوع بیماری کووید-19 دارای تکنیک‌ها و ظرایفی به ویژه ادبی در ثبت تاریخی این مقطع خواهد بود که آمیخته با هنر جلب، جذب، ثبت و تحلیل فلسفی و ادبی مستندنگاری است.


واحد استاد فرشچیان کانون ثبت وقایع تاریخی است


آنا: چگونه می‌توان از ظرفیت بالای دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشچیان برای روایت جهاد مقابله با کرونا مانند شهید آوینی استفاده کرد؟


قدمی: با توجه به اینکه در ابلاغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به رئیس واحد استاد فرشچیان، ایجاد دبیرخانه دائمی ثبت تاریخ شفاهی آمده و جامعه همیشه در معرض رویدادها و موضوعاتی است که مستلزم ثبت و روایت ادبی و هنری آن برای آیندگان هستیم، واحد استاد فرشچیان به‌عنوان کانون ثبت وقایع تاریخی و هسته اصلی مستندسازی حافظه تاریخی دیده شده و همین امر نشان از شناسایی ظرفیتی است که در این واحد چه به لحاظ مبانی نظری شکل‌گیری و چه به لحاظ ظرفیت‌های علمی و هنری وجود دارد.



بنابراین در روایت جهاد مقابله با کرونا این قابلیت‌ها به نحو مناسبی می‌تواند منشأ آثار بصری، متنی و هنری مستندی باشد که علاوه‌بر دانشگاه آزاد اسلامی، بتواند به کل جامعه خدمات اطلاعاتی و دانشی در استفاده از منابع مستند شده فلسفی، ادبی و هنری عرضه کند.


اما مطالبه و آرزویی که رهبر معظم انقلاب با اشاره به روایت شهید آوینی عزیز که از جنگ با بیان شیرین، زیبا و اثرگذار داشتند، توفیقی است که از خداوند متعال می‌خواهیم به ما در ثبت و ضبط گفتار و نوشتار عوامل این جهاد و رزمایش عمومی عنایت کند تا بتوانیم زمینه شکل‌گیری پدیده‌ها، کارهای هنری، نمایش‌ها و دیگر مظاهر هنری متأثر از این جهاد را فراهم کنیم.



انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر