صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
گزاش‌های جدید نشان می‌دهد؛

رکوردشکنی میزان کربن دی اکسید اتمسفر زمین در دوران قرنطینه

کاهش تردد وسایل نقلیه در زمان شیوع بیماری کرونا نتوانسته است میزان کلی کربن دی اکسید موجود در اتمسفر زمین را کاهش دهد.
کد خبر : 493947

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با وجود اینکه محدودیت‌های عبور و مرور در دوران شیوع بیماری کرونا سبب شده ترددهای مردم به صورت پیاده یا با وسایل نقلیه در بسیاری از کشورهای دنیا کاهش پیدا کند تحقیقات جدید نشان می‌دهد آلودگی کلی در سطح کره زمین کاهش پیدا نکرده و بر اساس آخرین آمارها میزان گاز کربن دی اکسید موجود در اتمسفر زمین به شدت افزایش یافته است.


دستگاه‌ها و ماهواره‌های تحقیقاتی عدد 417 پی‌‌پی‌ام برای گاز کربن دی اکسید در اردیبهشت ماه را نشان می‌دهد که در مقایسه با همین زمان در سال گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. ریچارد بتس کارشناس مرکز اقلیم‌شناسی انگلیس گفت: عوامل زیادی در افزایش غلظت کربن دی اکسید موجود در هوا تاثیر دارد و نباید تصور کرد با قرنطینه و کاهش ترددها هوای کره زمین به طور کامل پاک می‌شود. قطعا افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای از سال گذشته تا کنون موجب رکوردشکنی حجم گاز کربن دی اکسید موجود در اتمسفر زمین شده است.



روند افزایش حجم گاز کربن دی اکسید به شدت خطرناک است و اگر هرچه سریع‌تر اقدامی برای کاهش غلطت آلاینده‌های موجود در هوا صورت نگیرد کره زمین با مشکلات اقلیمی زیادی روبه‌رو می‌گردد. افزایش تعداد آتش‌سوزی‌های بزرگ در جنگل‌های جهان، خشکسالی‌های متعدد و طولانی مدت و کاهش منابع آب در نقاط مختلف دنیا از جمله نتایج بالا رفتن حجم گاز کربن دی اکسید در اتمسفر زمین است.


بتس در پاسخ به این سوال که چرا کاهش چشمگیر آلودگی هوا در شهرهای بزرگی مانند نیویورک، دهلی نو و مسکو تاثیری بر حجم کربن دی اکسید موجود در جو زمین نگذاشته است، بیان کرد: قرنطینه و قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی سبب شد در شهری مانند دهلی نو آلودگی هوا تا 20 درصد کاهش یابد ولی برای پاک شدن سطح وسیعی از هوای کره زمین باید میزان کاهش آلودگی بیشتر بوده و برای مدت طولانی‌تری تداوم داشته باشد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

برچسب ها: آلودگی هوا کرونا
ارسال نظر