صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۴ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹

آشنایی با خواص و مضرات مارچوبه در ویکی آنا

مارچوبه یک سبزی خوراکی است که سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین و ... است.
کد خبر : 493908

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مارچوبه طعم و مزه خوبی دارد و می تواند خام، گریل شده و یا کباب شده خورده شود. می تواند به عنوان یک جز در خیار شور، سالاد و سوپ اضافه شود. جوانه های این گیاه به عنوان پیش غذا مورد استفاده قرار می گیرند و به روش های مختلفی در سراسر دنیا آماده می شوند. این کار به حداقل آشپزی نیاز دارد، که یک ضرب المثل معروف رومی را به دنیا می آورد که می گوید:"سریع مثل پخت مارچوبه"، برای هر چیزی که باید به سرعت انجام شود.


در این مطلب برای شما خواص معجزه آسای این گیاه لوکس را جمع آوری کرده ایم.


درمان عفونت های مجاری ادراری


مطالعات تحقیقاتی نشان می دهند که مارچوبه دارای اثر ضد سنگ کلیوی و ادراری است که به درمان عفونت های دستگاه ادراری کمک می کند. به خاطر خواص ادرار آوری سبزیجات، مصرف مارچوبه، فراوانی و حجم ادرار را افزایش می دهد. این کار به سم زدایی و دفع مواد زائد سمی موجود در بدن کمک می کند. طبق تحقیقات، اثر ضد سنگی آن را می توان به حضور آنتی اکسیدان ها و ویتامین های ضروری C و E نسبت داد.


هم چنین مشهور است که بوی خاصی به ادرار بدهد، که کاملاً طبیعی است. این امر به این دلیل است که مارچوبه اجزایی است که آمونیاک و گوگرد را به ترکیبات شیمیایی فرار تجزیه می کند که در واقع به بدن کمک می کند تا سم زدایی را دفع کنند.


 حفظ سطح کلسترول خون


مطالعات از این واقعیت حمایت کرده اند که میزان زیاد آنتی اکسیدان در مارچوبه به همراه اختلالات دیگر مانند هیپرلیپیدمی و هیپوکلسترولمی کمک می کن، زیرا پتانسیل درمان استرس اکسیداتیو را دارند. اینها حضور چربی بالا و کلسترول را در بدن نشان می دهند که می تواند یک تهدید بزرگ برای مشکلات مهلکی مثل بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروز باشد.


حفظ سطح هموسیستئین


مارچوبه غنی از ویتامین های B است که به حفظ سطوح سالم هموسیستئین کمک می کند، وقتی یک آمینو اسید (متیونین)در بدن شکسته می شود در خون تولید می شود. ویتامین B، به ویژه اسید فولیک، B6، و B12 نقش کلیدی در تبدیل هموسیستئین به سیستین ایفا می کنند که پس از آن به متیونین همانند هر چرخه طبیعی متیلاسیون تبدیل می شود.


کمبود ویتامین B در بدن می تواند سطح هموسیستئین، خطر آسیب به رگ های خونی و ترومبوز وریدی را بالا میبرد که در آن لخته شدن خون در رگ ها، آترواسکلروز و دیگر اختلالات قلبی رخ می دهد.


علاوه بر این، ویتامین B به حفظ سطوح سالم قند خون با اطمینان از متابولیسم درست نشاسته و قند در بدن کمک می کند.


حفظ سلامت پوست


خوردن مارچوبه به طور منظم و متوسط برای سالم نگه داشتن پوست نرم و انعطاف پذیر بسیار مفید است. این فواید مارچوبه که در بخش سلامت نمناک گفته شده است به طور عمده به خاطر حضور بسیاری از مواد غذایی نظیر ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، مواد غذایی و غیره در آن ها است.


آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین c, ویتامین e و غیره سلول های پوست ما را از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این کار به جلوگیری از پیری زودرس مانند خطوط نازک, چین و چروک کمک می کند و خطر سرطان پوست را نیز کاهش می دهد.


فیبرهای رژیمی موجود در مارچوبه در حذف سموم از سیستم ما کمک می کند که سلامت کبد را بهبود می بخشند و در نتیجه به سم زدایی پوست کمک می کنند.


مواد مغذی دیگری مثل ویتامین ها و مواد معدنی مغذی مناسب پوست ما را تامین می کنند و باعث سلامت, نرمی و انعطاف پذیری پوست می شود.


افزایش رشد مو


مصرف منظم و متوسط مارچوبه نه تنها برای پوست ما بلکه برای مو هم مفید است. مشخص شده است که مصرف مارچوبه به عنوان بخشی از رژیم غذایی منظم شما روش فوق العاده ای برای افزایش رشد مو است.


این مزیت مارچوبه عمدتاً به دلیل حضور آنتی اکسیدان های ویتامین c و ویتامین e در آن می باشد. این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد بدن ما مبارزه می کنند, آن ها را پایدار می کنند و مانع آسیب اکسیداتیو به فولیکول های مو و پوست ما می شوند. با جلوگیری از آسیب اکسیداتیوی، آن ها نقش مهمی در بهبود گردش خون در پوست سر بازی می کنند و فولیکول های مو تغذیه مناسبی از پوست سر بدست می آورند. این باعث می شود که موی ما سالم بماند و رشد مو را افزایش دهد.


سایر مواد مغذی مثل روی, مس, آهن, کلسیم و ویتامین e نیز نقش مهمی در حفظ سلامتی پوست و رشد مو دارند.


مارچوبه برای کمک به بارداری


اسید فولیک بالا در مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به نقص های مادرزادی در دوران بارداری کمک می کند. برای رشد جنین ضروری است هم چنین حفظ آب در بافت های بدن به خاطر اثر دیورتیک کمک می کند. ریشه مارچوبه به طور گسترده ای در درمان آیووردیک استفاده می شود و برای تنظیم هورمون ها و درمان اختلالات جنسی مذکر و مونث مورد استفاده قرار می گیرد. خواص ضد اضطرابی دارد و در درمان دردهای فیزیکی و ذهنی در مردان استفاده میشود و هم چنین آنطور که قبلا هم در بخش سلامت نمناک گفته شد به افزایش تعداد اسپرم و حرکت آنها کمک می کند.


ثابت شده است که در زنان، مارچوبه در سندرم یائسگی و کم خونی موثر بوده است و همچنین برای بهبود کیفیت و کمیت شیر مادر ارزش دارد.


مبارزه با PMS


عصاره مارچوبه می تواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود. مواد مغذی ضروری اش به مقابله با افسردگی و خستگی و همچنین کاهش گرفتگی قاعدگی کمک می کند.


هم چنین به کنترل از دست دادن خون و حفظ تعادل هورمونی در دوران قاعدگی کمک می کند.


بهبود هضم و گوارش


مارچوبه حاوی مقادیر قابل توجهی از اینولین مغذی است، که نوعی چربی پیچیده است که معمولاً به عنوان پربیوتیک شناخته می شود. تا زمانی که به روده بزرگ برسد هضم نمی شود، در آن از نوعی باکتری خوب مانند لاکتوباسیلی تغذیه می شود. اینولین به بهبود و جذب مواد مغذی کمک می کند.


هم چنین منبع خوبی از فیبر رژیمی است و خواص ملینی دارد که به عملکرد نرم مدفوع و روده ها کمک می کند و باد و نفخ و یبوست را دور می کند.


علاوه بر هضم سالم، فیبر نیز به کاهش سطح کلسترول بدن کمک می کند. به طور گسترده ای در درمان اسهال، اسهال خونی و سوهاضمه، که احساس ناراحتی شکمی از جمله احساس سوزش و یا ناف دردناک است که در طول یا پس از خوردن رخ می دهد، توصیه می شود.


مطالعات نشان داده است که مارچوبه به اندازه داروهای مدرن امروزی در درمان سوهاضمه موثر است.


 ضدسرطان


طبق تحقیقی که در مجله سرطان منتشر شد، ساپونین های خام که در جوانه های مارچوبه یافت می شود، فعالیت ضد سرطانی را به نمایش گذاشت. مطالعه 2016 که در ژورنال غذاهای کاربردی منتشر شد نشان داد که ساپونین ویژگی های معمول آپوپتوز را القا می کند. محصول این مطالعه می تواند استراتژی مداخله رژیم غذایی بالقوه برای مدیریت سلول های سرطانی روده بزرگ انسانی ارائه کند. علاوه بر این، مارچوبه به بالا بردن سطح گلوتاتیون هم کمک می کند، یک آنتی اکسیدان و ترکیب شیمیایی است.


کنترل دیابت


مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع 2 کمک می کنند. این اثر مفید نیز منسوب به حضور کرومیوم معدنی است که نقش حیاتی در تنظیم سطح قند خون بدن ایفا می کند. مطالعات انجام شده در این زمینه نتایج قابل توجهی را نشان داده اند و ثابت کرده اند که به حفظ کنترل سطح قند خون کمک می کند، ترشح انسولین را بهبود می بخشد و یک اثر ضد دیابتی ایجاد می کند.


مراقبت از چشم


مارچوبه منبع خوبی از ویتامین A است که برای بینایی سالم ضروری است. به خاطر حضور آنتی اکسیدان ها، مارچوبه به دفاع از شبکیه چشم از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد اکسیژن کمک می کند. حضور آمینو اسید در آن نیز به کاهش خطر بیماری های چشمی مانند آب مروارید و کوری چشم کمک می کند.


 درمان روماتیسم


آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است که باعث التهاب مفاصل می شود. مطالعات نشان داده است که مصرف فولات - مثل مارچوبه، که دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد، ممکن است به تسکین درد و تسکین عملکرد کلی ضعیف بدن در بدن مرتبط با ورم مفاصل کمک کند.


 غنی از روتین


مارچوبه همچنین منبع غنی روتین است که دارای خواص ضد التهابی میباشد و برای درمان بواسیر و جلوگیری از لخته شدن خون مورد استفاده قرار می گیرد. نفوذ مویرگ ها را افزایش می دهد، رگ های خونی را تقویت می کند و از آن ها در برابر آسیب پذیر شدن محافظت می کند.


روتین همچنین مانع از سفت شدن شریان ها با کاهش ویسکوزیته خون می شود و به کاهش فشار خون، کاهش کلسترول کمک می کند و سلامت قلبی عروقی را حفظ می کند.


 درمان سل


مارچوبه نیز در درمان برونشیت و بیماری سل موثر شناخته می شود. عملکرد بافت های ریه را بهبود می بخشد و به درمان عفونت های قارچی نیز کمک می کند.


ویژگی های عصبی محافظتی مارچوبه


مطالعات نشان داده است که مارچوبه در کاهش خطر بیماری های مخرب عصبی مثل آلزایمر، پارکینسون و هانتینگتون موثر است. این اثرات سودمند به حضورفیتواستروژن در آن نسبت داده می شود که اثرات محافظتی عصبی خاصی دارند.


بیماری های عصبی مغزی، بیماری های ژنتیکی یا تناوبی هستند که نورون های مغز انسان را تحت تاثیر قرار می دهند و بدن به طور طبیعی توانایی جایگزینی نورون های آسیب دیده را ندارد.


درمان صرع


صرع، یک اختلال مزمن است که بر مغز تاثیر می گذارد و منجر به تشنج می شود. مغز سیگنال های غیر عادی را در نتیجه تغییرات برگشت ناپذیر در بافت های مغزی منتقل می کند.  ریشه مارچوبه را می توان به عنوان یک ضد سرع برای درمان علایم بیماری صرع به کار برد.


تسکین افسردگی


تحقیقات علمی اثر مارچوبه را به عنوان داروی ضد اضطراب و داروهای ضد افسردگی نشان داده اند. این خوراکی به افزایش حافظه کمک می کند، تولید استروژن را افزایش می دهد، و یک تجدید حیات و تاثیر آرام بخش بر سیستم عصبی دارد.


 


مضررات و برخی از عوارض مارچوبه


مارچوبه نیز به عنوان گیاه دارویی در هند شرقی مورد اشاره قرار می گیرد و دامنه وسیعی از مزایای سلامتی را با چند استثنا یا عوارض جانبی که در زیر فهرست شده اند ارائه می دهد.


تولید گاز


مارچوبه حاوی کربوهیدرات شناخته شده رافینوز است. برای هضم این قند پیچیده بدن انسان باید آن را تخمیر کند. در طی این فرآیند تجزیه کربوهیدرات, گاز اغلب تولید و متعاقباً از بدن آزاد می شود.


مارچوبه در بارداری و شیردهی


مارچوبه, تعادل هورمونی را تغییر می دهد و به طور سنتی برای کنترل تولد استفاده می شود. در طول بارداری و شیردهی, معمولاً در نظر گرفته می شود که مقدار نرمال مارچوبه را مصرف کند, اما بدون مشورت با پزشک, این مقدار را انتخاب نمی کند.


واکنش های آلرژیک


مارچوبه می تواند موجب آلرژی برای افرادی شود که درارای واکنش های آلرژیکی به پیاز, تره فرنگی و دیگر اعضای خانواده زنبق هستند.


سنگ کلیه


مارچوبه حاوی پورین است. پورین برای ایجاد اسید اوره به کار می رود که در نتیجه محتوای پورین در بدن جمع می شود. این امر برای افرادی که از مشکلات ناشی از اسید اوره و مشکلات مربوط به اسید اوره مانند نقرس یا سنگ کلیه رنج می برند، مطلوب نیست. توصیه می شود که از مصرف غذاهای فشرده تری مانند مارچوبه برای بیماران با این شرایط اجتناب کرده و یا آن ها را محدود کنند.


نگاهی دقیق تر به عوارض استفادهاز مارچوبه ؛ افرادی که در مصرف مارچوبه باید احتیاط کنند.


10 اثر جانبی مارچوبه که باید از آنها آگاه باشید:


1. خشکی دهان


ساقه های مارچوبه از سبزیجات طبیعی و قوی هستند. ادرار اور است و ادرار را تحریک می کند و منجر به کم آبی بدن می شود. هرچه میزان آب کمتری در بدن شما وجود داشته باشد، دهانتان بیشتر خشک خواهد بود.


2. تحرک روده ای


مارچوبه گیاهی سبز درخشان و گنجینه ای از فیبر است. 100 گرم از این سبزیجات شامل 2.1 % فیبر است که 8 % ارزش روزانه توصیه شده است. مصرف بیش از حد فیبر توصیه نمی شود. فیبر رطوبت را از بین می برد و در نتیجه مدفوع را سفت می کند. بنابراین، به نوبه خود، حرکت روده ای را به طور منفی تحت تاثیر قرار می دهد.


ممکن است یک مانع را در روده تان تجربه کنید، همراه با یبوست، گرفتگی عضلات و درد.


3. بوی بد مدفوع از اثرات مارچوبه


این یکی از رایج ترین اثرات جانبی مارچوبه است. این سبزی سبز حاوی یک آنتی اکسیدان است که در واقع غنی از گوگرد می باشد. و، گوگرد عنصری است که بوی مشخصه خود را هر جا که مورد استفاده قرار می گیرد، تولید می کند. یکی دو روز زمان مورد نیاز است تا بوی زننده اش ناپدید شود.


4. برای افرادی که شرایط ادم و تورم دارند ایمن نیست


اگر نارسایی کلیه یا اختلالات قلبی شدید دارید، لطفاً در استفاده از مارچوبه دقت کنید. مطالعات نشان می دهند که این ماده مغذی گیاهی ممکن است برای افراد دارای چنین شرایطی مضر باشد. بنابراین توصیه می شود که در چنین مواردی نظر پزشک خود را رعایت کنید تا از هر گونه عوارض پیش گیری کنید.


5. واکنش های آلرژیک پس از مصرف مارچوبه


واکنش های آلرژیکی در بسیاری از موارد پس از مصرف این سبزی گزارش شده است.


6. برخی از شایع ترین واکنش های آلرژیک، عبارتند از:


_التهاب چشم ها - التهاب بینی با خارش، قرمزی، و تورم چشم ها


_آبریزش بینی


_گرفتگی بینی


_خارش و تحریک گلو


_سرفه خشک


_کهیر روی پوست به همراه خارش


_ورم پوست با جوش، قرمزی و خارش


_سختی در تنفس


_تهوع


_سردرد


_سرگیجه


_گیجی


7. نفخ شکم


غذاهایی که غنی از کربو هیدرات هستند، به ویژه فیبر رژیمی، باعث ایجاد گاز در بخش گوارشی بدن می شوند. مطالعات نشان می دهند که افراد به طور متوسط روزانه 14 بار گاز خارج می کنند.


مارچوبه، گنجینه رافینوز ، حاوی 3 نوع شکر پیچیده است - گلوکز، فروکتوز و گالکتوز.


این آنزیم برای شکستن این کربوهیدرات ضروری نیست در نتیجه توسط باکتری ها تخمیر می شود و باعث ایجاد گاز اضافی می شود. گاز بیش از حد شما را تحت محاصره آروغ زدن و نیز نفخ شکم قرار می دهد.


8.کاهش ناگهانی وزن با مصرف زیاد مارچوبه


کاهش وزن یکی از عوارض نامطلوب مصرف زیاد مارچوبه است. مردم, به ویژه آن هایی که در مسیر کاهش وزن هستند, این وسوسه انگیزش را در این ساقه سبز دارند. وقتی بیش از حد مصرف می شود, وزن به خاطر طبیعت این سبزی کاهش می یابد.


با این حال, اتلاف اضافی آب از بدن ممکن است شما را تحت حمله کم آبی قرار دهد. علاوه بر این, می تواند یک کاهش وزن ناخواسته هم باشد. بنابراین همیشه میزان مصرفیتان را تحت کنترل داشته باشید.


9. تاثیر منفی مارچوبه بر شیردهی و بارداری


مصرف مارچوبه در دوران بارداری و شیردهی ایمن نیست. در واقع, عصاره مارچوبه برای کنترل زایمان استفاده می شود، زیرا نقشی در تاثیرگذاری بر هورمون ها دارد.


شواهد علمی محکمی برای توصیه این گیاه در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد.


10. تداخل مارچوبه با داروها


دو مورد وجود دارد که در آن ها مارچوبه با داروها تداخل پیدا می کند:


فشار خون:


مارچوبه نقش مثبتی در تنظیم سطح فشار خون دارد، در نتیجه خطرات مرتبط با فشار خون بالا را کم می کند. با این حال، اگر فشار خون دارید و داروهای ضد فشار خون می خورید، پس لطفاً کمی در مصرف مارچوبه محتاط تر باشید.


مارچوبه ممکن است با داروها واکنش نشان دهد و سطح فشار خون را وادار به کاهش سطح خطرناکی کند.


تداخل مارچوبه با داروهای دیورتیک:


مارچوبه با داروهای دیورتیک تداخل ایجاد می کند. پس از خواندن تمام اثرات جانبی مارچوبه, وحشت نکنید چراکه همه چیز در طبیعت جنبه خوب و بد دارد و این به شما و شرایط بدنی بستگی دارد که خوبیشان را بگیرید. استفاده از هر میوه, سبزیجات, گیاه و ادویه در سطوح مجاز قطعا هدیه ای از جانب خدا است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر