صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۱ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

درددل دانشجویان دوره دکتری در ایامی کرونایی

دانشجویان دوره دکتری در روزهای کرونایی با مصائب گوناگونی روبرو شده‌اند که آگاهی مسئولان از آنها می تواند در تصمیم‌گیری ها کمک‌کننده باشد.
کد خبر : 493420

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیش از یک هزار و سیصد نفر از دانشجویان مقطع دکتری رشته‌های مختلف از واحدها و شهرهای سراسر کشور و متأثر و آسیب‌دیده از ویروس کرونا به بیان بخش کوچکی از مشکلات و آسیب‌های شدید جسمی، روحی، روانی و اقتصادیِ وارد شده به جمع خود پرداختند اما در حال حاضر دغدغه‌های روحی و روانی و از آن مهمتر معیشتی و اقتصادی و درآمدی جمعیت بسیار قابل توجه هزار و صد نفری از دانشجویان مقطع دکتری به مراتب بسیار بیشتر از قبل شده است و هر روز به این بحران می‌افزاید.


درپی این اتفاق دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی رشته‌های مختلف و شهرهای سراسر کشور با توجه به شرایط سخت بحران و تضعیف همه دانشجویان از لحاظ معیشتی و درآمدی از مسئولان دانشگاه خواستند تا نسبت به بازنگری و طرح موضوع مهم آزمون جامع و سرنوشت دانشجویان در این اوضاع بحرانی و بغرنج، در خصوص حذف فیزیکی و حضوری آزمون جامع و جایگزینی میانگین نمرات دروس تئوری و پاس شده به جای نمره آزمون جامع و ثبت آن در اردیبهشت ماه یعنی در موعد مقرر و اولیه برگزاری آزمون با عبور از بحران کرونا به تسهیل شرایط خاص همگی دانشجویان بپردازند.


در همین خصوص محمد امامی کورنده نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد سراسر کشور خاطرنشان کرد، جمع قابل توجهی از دانشجویان و همسرانشان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند (63 نفر) و به سرحد مرگ رسیدند و اکنون در شرایط نقاهت به سر می‌برند و حتی اخیراً 4 نفر دیگر از عزیزان مبتلا شده‌اند و ممکن است برخی از افراد همچنان در معرض ابتلا و یا ناقل باشند و از لحاظ روحی و روانی در شرایط بسیار سختی به سر می‌برند. در پی این بحران عظیم با مرگ عزیزانمان (921 نفر) و ابتلای بسیاری از خانواده‌ها و بستگان (3820 نفر) آیا می‌توانیم با خیال آسوده و با فکر و مغز متمرکز و به دور از حواشی جریان ساز برای حضور در این آزمون خودمان را آماده نماییم؟ همه این دغدغه‌ها فراتر از جنبه‌های زنجیرهٔ انتقال و سفرهای متعدد است.


وی درباره این شرایط دردناک و سختِ اقتصادی که بیش از 90 درصد از دانشجویان دکتری در این ایام به طور کل از کار بیکار شده‌اند، افزود: آن دسته از کارمندان نیز به مشکلات شدید معیشتی برخورده‌اند و تعداد قابل توجهی از دانشجویان به علت ناتوانی در تأمین هزینه‌های سنگین دانشگاه در سخت‌ترین تصمیمات خود حتی به انصراف از تحصیل می‌اندیشند و با تعویق آزمون، تمامی دغدغه‌های دانشجویان به دوصد چندان خواهد رسید و نگرانی تأمین هزینه‌های معیشت و زندگی در این ایام کرونایی و خاص دیگر جایی در ذهن و افکارمان برای درس خواندن و مرور مطالب درسی باقی نخواهد گذاشت. از طرفی فوت عزیزان و سوگ بسیار بزرگ حاصل از آن و مهمتر اینکه هیچ‌گونه مراسم عزاداری برگزار نشده و در پی این فاجعه بازماندگان به سوگ ابراز نشده در منازل خود نشسته‌اند.


امامی در ادامه گفت: نکته بسیار حائز اهمیت اینکه تعداد بسیار زیادی بیش از 90 درصد از دانشجویان دکتری صرفاً خودشان تنها نیستند بلکه مسئولیت بزرگتر زندگی و خانواده‌های چهار، پنج و شش نفره را بر عهده دارند و این در حالی است که با تعطیلی کل مدارس و مهدها و دانشگاه‌ها در عمل همهٔ خانواده در محیط خانه به دورهم جمع هستند و این مسئله یکی از دغدغه‌های ما دانشجویان و نبود فضایی مناسب جهت مطالعات و تمرکز بر دانش و اندیشه را در بردارد.


سخنگوی دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد تأکید کرد: بسیاری از دانشجویان خود و یا همسرانشان عضوی از کادر درمان و یا مشاغل پرخطر ازجمله پرستار، مشاوره، روانشناس، بانک، پرستار و بهزیستی و مشاوره تلفنی و غیره هستند و در این ایام عملاً در شیفت‌های بسیار سخت و طاقت‌فرسا حاضرند و آیا دیگر فرصتی برای تمرکز بر مطالب درسی و غیره باقی خواهد ماند؟ (635 نفر یعنی 69 درصد از جمعیت کمپین حاضر)


امامی در خصوص وضعیت و پراکندگی جمعیتی دانشجویان دکتری در سطح کشور افزود: تمامی دانشجویان دکتری واحدهای مختلف کشور یا ساکن در شهرستان‌ها هستند و تحصیل آن‌ها در مراکز و واحدهای استانی است و یا دقیقاً بالعکس که بیش از 90 درصد این جمعیت را تشکیل می‌دهند و موضوع بسیار حائز اهمیت بحث تردد و بیش از 2500 سفر برون‌شهری و درون شهر است که یقیناً نیاز به استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی چون اتومبیل، اتوبوس، قطار و هواپیما، لزوم تأمین مواد غذایی و خوراکی و از همه مهمتر شرایط اسکان و هتل و خوابگاه و غیره را برای همه دانشجویان در سطح کشور آشکار می‌نماید و در حقیقت ما دانشجویان بایستی جان‌برکف، آماده برای سفرهای دورودراز و طی کیلومترها مسافت در سطح کشور باشیم و تمامی این موارد یعنی گستردگی زنجیرهٔ انتقال دوطرفه و خطر ابتلای بیشتر در جمعیت مسافر و ساکنان مبدأ و مقصد.


وی گفت: با توجه به اینکه در سرفصل‌های جدید ورودی‌های مقطع دکتری 98 و 99 به طور کامل از آزمون جامع معاف هستند، ضرورت بازنگری و تسهیل در امور ما دانشجویان در این شرایط خاص و بحرانی بسیار حائز اهمیت است.


سخنگوی دانشجویان دکتری افزود: در این بحران مسئولان دانشگاه‌های کشور ازجمله دانشگاه امیرکبیر و علم و صنعت و چند دانشگاه دیگر پیرو مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و جهت درک و همراهی بیشتر با دانشجویان مقطع دکتری و برای تسهیل شرایط بحرانی دانشجویانِ مرحلهٔ آزمون جامع در حرکتی بسیار شایسته با حذف فیزیکی آزمون جامع و در نظر گرفتن میانگین نمرات دروس تئوری و پاس شده عملاً به جایگزینی آزمون جامع و همراهی با مدیران گروه و دانشکده‌ها و از همه مهمتر همدلی انسان دوستانه با تک‌تک دانشجویان و کارکنان دانشگاه خود اقدام نموده‌اند و چه اتفاقی بهتر از اینکه این حرکت خداپسندانه به سایر دانشگاه‌های کشور نیز تسری یابد.


وی همچنین پیرو بخشنامه اخیر وزارت بهداشت و ضرورت عبور از بحران، اظهار داشت: تمامی آزمون‌های جامع و ارزیابی و پیش کارورزی اینترنی پزشکی و علوم پایه دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به طور کامل حذف گردیده و این موضوع سبب آسایش و آرامش خیال همه دانشجویان مقاطع دکتری و علوم پایه گردیده است و لذا در بحران موجود و برای رفع دغدغه‌های دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه‌های آزاد اسلامی سراسر کشور و رفع نگرانی خانواده‌های آن‌ها می‌توان از پیاده‌سازی این‌گونه تصمیمات راهبردی و عبور موفق از کرونا بهره بسیار برد.


نماینده دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: معدل کلِ تمامی 1100 نفر دانشجویانِ حاضر در کمپین به عدد 70/17 رسیده است و این دلیلی متقن برای سطح بالای نمرات و یقیناً کیفیت مطلوب تحصیل ما دانشجویان بوده و هست و این ذهنیت منفی را که خدای‌ناکرده ما دانشجویان شاید از روی سستی و یا تعلل در مرور مطالب و دانش و اندوخته‌های خود تصمیم به بیان این مطالبهٔ عظیم گرفته‌ایم به طور کل باطل می‌نماید. لذا مسئولان دانشگاه و سیستم آموزشی یقین بدانند که دلیل اصلی مطالبهٔ ما دانشجویان کاملاً متفاوت و از نگاه انسانی و با در نظر گرفتن این شرایط بحران است که متأسفانه توان مضاعف و انگیزه‌های معنوی برای مطالعهٔ بدون دغدغه را از ما سلب نموده است و انتظارمان از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بیشتر از این موارد است.


بنابر گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، وی گفت: امروز شاهد این هستیم که حوزه‌های امتحانی تعداد 10 هزار داوطلب کنکور توسط سازمان سنجش تغییر کرده و ضرورت لغو یا تغییر مجدد زمان برگزاری کنکور سراسری و آزاد اسلامی در دستور کار جدی ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار گرفته و احتمال تعویق آن بسیار بالاست چراکه به گفتهٔ رئیس ستاد ملی کرونا، اهمیت جان و سلامت عزیزان و جوانان کشورمان بسیار بالاتر از تعجیل در برگزاری کنکور است.


سخنگوی دانشجویان افزود: ما دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی چه از لحاظ پرداخت شهریه تحصیلی به دانشگاه و چه در این شرایط بحرانی و پذیرش آسیب‌های بسیار زیاد روحی و روانی و خانوادگی و اجتماعی همواره و با کمال میل بیشترین بهای لازم را داده‌ایم.... آیا زمانِ آن نرسیده که صرفاً در این شرایط بحرانی یک بار هم دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان عزیز و محترم آن به‌سلامت جان و روان و شرایط خاص و دغدغه‌های بر حق ما دانشجویانِ مقطع دکتری بهای بیشتری بدهند؟


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر