صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
المیادین:

عادی‌سازی پوشش متحدان عربستان برای رفع نگرانی از خطر اسرائیل است/ گرایش اعراب به سمت محور مقاومت

شبکه المیادین در گزارشی با بیان اینکه عادی‌سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی یک پوسته برای جلوگیری از خطر تجاوز احتمالی اشغالگران به کشورهای عربی است، نوشت: برخلاف عربستان، کشورهای عربی تمایل زیادی به روابط با ایران دارند.
کد خبر : 490110

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری المیادین در گزارشی نوشت: کشورهای حوزه خلیج(فارس) به سرعت در حال عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل هستند و در این میان دیدارهای امنیتی و سیاسی دوجانبه  امری طبیعی است. همچنین مشارکت اسرائیل در فعالیت‌های ورزشی و کنفرانس‌هایی که در کشورهای حوزه خلیج(فارس) برگزار می‌شود، عجیب نیست. آخرین مورد آن حضور احتمالی اسرائیل در نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰» امارات است که ماه اکتبر برگزار می‌شود.


بیشتر بخوانید:


هروله امارات برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی


طبق این گزارش، درباره نحوه حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی در نمایشگاه امارات گفته می‌شود قرار است پرچم این رژیم برافراشته و به همه تولیدات نمایشگاهی صهیونیستی اجازه داده شود تا محصولات خود را در سراسر نقاط ابوظبی ازجمله هتل‌ها و نمایشگاه‌ها عرضه کنند. طبعاً این به معنای عرضه هرگونه داده‌های سیاسی، اقتصادی، ورزشی، فناوری و فرهنگی است تا زمینه اقدامات بعدی فراهم شود.



 نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰


«توافق بدون جنگ» میان اعراب و صهیونیست‌ها


المیادین می‌نویسد: اوج این تحولات امضای توافق «بدون جنگ» میان تل‌آویو و کشورهای حوزه خلیج(فارس) با هدف عادی‌سازی روابط است که پیشنهاد آن سال گذشته به وسیله یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسرائیل مطرح شده بود. امضای چنین توافقی می‌تواند روابط سیاسی و دیپلماتیک طرف‌ها را دگرگون کند. وقتی کاتس این توافق را اقدامی تاریخی برای پایان دادن به درگیری و فراهم کردن زمینه‌ همکاری‌های مدنی برای رسیدن به توافق صلح با کشورهای خلیج(فارس) توصیف می‌کند، بیهوده نیست‌؛ چرا که وی خواهان کوبیدن میخ خود بر قلب این تحول سیاسی است. 



یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی 


به نوشته‌ این پایگاه خبری لبنانی، برای اینکه علت تأکید صهیونیست‌ها بر این بازه زمانی را برای اجرای چنین اقدامی که سال 2019 کلید خورده بود دریابیم، باید مرزهای عادی‌سازی و نوع آن را بشناسیم. در واقع اعراب حاشیه جنوبی خلیج فارس رژیم صهیونیستی را برای رفع نگرانی‌های  امنیتی خود می‌خواهند و عامل نگرانی را ایران می‌پندارند. در این میان صهیونیست‌ها از زاویه دید خود به موضوع نگاه می‌کنند و معتقدند منافع مشترکی میان این رژیم و کشورهای عربی در زمینه مقابله با نفوذ تهران در منطقه و عادی‌سازی روابط با هدف بهبود اقتصاد این کشورها وجود دارد.


المیادین در این گزارش آورده است: وزیر امور خارجه اسرائیل در توافقنامه  «بدون جنگ» ۱۲ بند گنجانده که همه آن‌ها بر محور حمایت از امنیت این رژیم استوار است؛ ازجمله اینکه باید گام‌های لازم برای تضمین اینکه هیچ نقشه یا برنامه‌ای برای حمله، اقدامات خشونت‌آمیز، تهدید یا تحریک از سوی طرف‌های دیگر علیه تل‌آویو انجام نشود و منبع تضمین این بند کشورهای عربی امضاکننده توافقنامه عنوان شده است.


این گزارش می‌افزاید: واقعیت این است که اسرائیل هیچ نیازی به امضای توافق با کشورهای حوزه خلیج(فارس) در زمینه حمایت از امنیت خود ندارد و این کشورهای عربی هستند که در ظاهر نگرانی خود را از تعرضات ناگهانی اسرائیل به محور مقاومت بروز دادند تا از اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل در هنگام چنین حملاتی به خاک خود محفوظ بمانند. علاوه بر این به جز اسرائیل چه کسی می‌خواهد از داخل  سرزمین‌های اشغالی به کشورهای عربی حمله کند؟ 



نتانیاهو و بن‌سلمان به سرعت در راستای عادی‌سازی گام برمی‌دارند


المیادین نوشت: اگر قطر را به‌عنوان چتر سیاسی برای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نظر بگیریم، اسرائیل می‌داند که دوحه در مواقع بحران می‌تواند نقش افسر نگهبان را برایش بازی کند. آنچه اسرائیل می‌خواهد گام برداشتن در حوزه خلیج(فارس) است و آنچه برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج(‌فارس) می‌خواهند، گام برداشتن اسرائیل در خاکشان تحت عنوان «مواجهه با ایران» است، ولی این ظاهر قضیه است و موضوع در باطن پیچیده‌تر از آن چیزی است که نشان می‌دهد.



عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی یک پوسته است و در باطن، کشورهای عربی موضع واحدی در زمینه عادی‌سازی ندارند و در یک چارچوب قرار نمی‌گیرند.



به نوشته المیادین، سه کشور عربی بحرین، امارات و عربستان منفعت مشترک خود را در هم‌پیمانی با رژیم صهیونیستی  می‌بینند و در راستای عادی‌سازی گام برمی‌دارند، ولی کویت تاکنون با این سه کشور نبوده و قطر نیز از ابتدا به هم‌پیمانی عربستان نپیوسته است. عمان سیاستی مستقل و روابطی خوب با ایران دارد که لزوماً به معنای تأمین منافع رژیم صهیونیستی  یا هر هم‌پیمانی دیگری در منطقه نیست.


این گزارش می‌افزاید: هم‌پیمانی سه کشور عربستان، امارات و بحرین نیز چندان خوب نیست و با یکدیگر اختلافات سیاسی دارند. به‌عنوان نمونه امارات برخلاف سعودی‌ها درصدد بازسازی روابط خود با ایران است و سال گذشته چندین توافقنامه امنیتی و اقتصادی با تهران امضا کرد، علاوه بر این در حال بهبود روابط دیپلماتیک خود با سوریه است. قطر نیز روابط خوبی با ایران دارد و روابطش با حماس نیز راهبردی است. 



دیدار محمد بن زاید آل نهیان و بشار اسد


المیادین در پایان گزارش نوشت: منطقه در زمینه عادی‌سازی روابط با اسرائیل جمع نقیضین است، از سویی برخی کشورها خود را طالب رابطه با اسرائیل می‌دانند و از سوی دیگر برخلاف منافع عربستان و رژیم صهیونیستی گام برمی‌دارند که خواهان کاهش نفوذ ایران در منطقه هستند. عربستان می‌خواهد در راستای عادی‌سازی روابط با اسرائیل گام بردارد، ولی جایگاهش همانند خاخام‌های اسرائیلی در برابر مقدسات اسلامی متزلزل است.


المیادین نوشت: گرچه سعودی‌ها مدعی لزوم امضای توافق صلح میان فلسطین و اسرائیل هستند، ولی فلسطینیان هرگونه امضای توافق صلح موسوم به «معامله قرن» را رد می‌کنند. به نظر می‌آید روابط ریاض با تل‌آویو با توجه به محکومیت‌های بین‌المللی و عدم ‌تمایل برخی کشورها در منطقه همچنان به‌طور غیر رسمی باقی بماند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر