صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
سی روز سی کتاب| 21

شرح دو حکمت از نهج البلاغه در «با علی (ع) در صحرا»

کتاب «با علی(ع) در صحرا» به قلم آیت‌الله حائری شیرازی شامل شرح و بسط دو حکمت از حکمت‏‌های امیرالمومنین علی (ع) است.
کد خبر : 489671

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعات مهم دین اسلام دعوت به تفکر و اندیشه است. اهمیت تفکر آنچنان است که آن را از بهترین عبادت‌ها شمرده‌اند. ایام ماه پرفضیلت رمضان، ماه نزول قرآن یکی از فرصت‌های مناسب برای تدبر و اندیشیدن است. خبرگزاری آنا در پرونده «سی روز سی کتاب» بنا دارد کتاب‌هایی مناسب مطالعه در این ماه پربرکت را معرفی کند.


در بیست‌ویکمین مطلب از این مجموعه شما را با کتاب «با علی(ع) در صحرا» اثر مرحوم آیت‌الله محمدصادق حائری شیرازی آشنا می‌کنیم.


یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به شناختی دقیق از اسلام ناب محمدی گوش‌فرادادن به فریادها و نجواهای کسی است که حبیب و همراه همیشگی رسول خدا بود. مطالعه و تأمل در نهج البلاغه دری است که می‌توان از طریق آن حضرت علی (ع) و از آن طریق اسلام راستین را را بیشتر و دقیق‌تر شناخت.


کتاب «با علی(ع) در صحرا» با زیرعنوان «شرح دو حکمت از نهج البلاغه» به قلم آیت‌الله حائری شیرازی و تدوین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر از سوی نشر معارف منتشر شده است.


این کتاب شرح و بسط دو حکمت از حکمت‏‌های امیرالمومنین علی (ع) است که مشتمل بر لُباب معرفت است. حکمت نخست، در باب بیان سخن‌های آن امام همام با جناب کمیل‌بن‌زیاد نخعی است و حکمت ثانی، در باب بیان علل و رازها درخصوص پاره‌ای از احکام خداوند.


در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: «محبت خداوند به انسان یک طرف قضیه است؛ طرف دیگر آن، محبت انسان به خداوند است. وقتی که شخص از غفلت و غرور رهایی یافت و متوجه نعمات الهی شد، محبت جریان پیدا می‌کند؛ همین امر نیز موجبات جلب ببیشتر محبت خداوند به او را فراهم می‌سازد و در این گردش محبت است که انسان به‌طرف کمال محبت سیر می‌کند.


اسلام، بدون امامت امکان‌پذیر نیست. اگر امامت نباشد، نظام امت درهم می‌ریزد. عرب، نخ‌کردن در دانه‌های گردنبند را «نظم» می‌گوید. نظام دانه‌های گردنبند به‌وسیله نخی است که از آن‌ها عبور می‌کند. بدون نخ، نظام به هم می‌خورد و پراکندگی ایجاد می‌شود و دیگر، دستگاه هماهنگ و یکپارچه وجود ندارد. امام همچون ریسمانی است که به دانه‌های تسبیح نظام می‌دهد و امت را وحدت می‌بخشد. امام سه وحدت ایجاد می‌کند: ۱. وحدت در عقیده؛ ۲. وحدت در جهت؛ ۳. وحدت در قوا».


کتاب «با علی(ع) در صحرا» در قطع رقعی و 192 صفحه از سوی انتشارات نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر