صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹

برق وایرلس در راه است

مهندسان موفق به ساخت سیستمی شدند که می‌تواند برق را به شکل وایرلس به هدف متحرک برساند.
کد خبر : 488457

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس الرت، شارژ وایرلس پدیده نام‌ آشنایی است که بسیاری برای شارژ کردن گوشی‌های هوشمند از آن استفاده می‌کنند. با این حال دانشمندان به دنبال ارتقای این فناوری هستند تا بتوانند انرژی را در مسافت‌های بیشتر و به اجسام در حال حرکت(مانند خودرو) برسانند.


تصور کنید در حال حرکت در یک جاده هستید و همزمان خودروی برقی شما شارژ می‌شود یا روباتی که در حال کار کردن، شارژ می‌شود. سیستم جدیدی که دانشمندان دانشگاه استنفورد در حال توسعه آن هستند، پتانسیل این را دارد که این رویاها را به حقیقت تبدیل کند. این سیستم  نخستین بار در سال 2017 ساخته شد  و نمونه فعلی آن کارامدتر، قوی‌تر و کاربردی‌تر است. دانشمندان امیدوارند این سیستم در آینده نزدیک از فاز آزمایشگاهی خارج شود.


این فناوری گامی به سوی توسعه سیستم‌های کاربردی و موثر برای شارژ وایرلس روبات‌ها و خودروهای در حال حرکت به شمار می‌رود. به گفته گروه تحقیقاتی، برای شارژ کردن یک خودروی در حال حرکت، مقیاس این سیستم باید قوی‌تر شود اما مانع جدی به شمار نمی‌رود. این سیستم در حال حاضر می‌تواند به راحتی روبات‌های در حال حرکت را شارژ کند.


انتقال برق وایرلس از طریق تولید میدان‌های مغناطیسی نوسان‌دار انجام می‌شود. میدان‌ مغناطیسی نوسان‌دار می‌تواند الکترون‌های موجود در یک جسم رسانا را مجبور به نوسان در فرکانس مشخصی کند. البته اگر جسم در حال حرکت باشد، این فرکانس برهم می‌خورد. به همین دلیل برای شارژ کردن گوشی همراه به شکل وایرلس باید آن را روی صفحه شارژ بگذارید. سیستمی که دانشمندان استنفورد در سال 2017 طراحی کرده بودند مجهز به یک تقویت‌کننده و حلقه مقاومت بود که می‌توانست تنها 10 درصد از انرژی را به جسم در حال حرکت برساند. به گفته گروه تحقیقاتی، سیستم جدید می‌تواند 92 درصد از انرژی را به جسم در حال حرکت برساند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر