صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
آداب مهمانی | 13

معنی «لیلة القدر خیر من الف شهر» چیست؟

مرحوم آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی در یکی از سخنرانی‌های خود در خصوص معنی «لیلة القدر خیر من الف شهر» مطالبی را اشاره داشته است.
کد خبر : 487906

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در ماه مبارک رمضان، درهاى آسمان و بهشت به روى مؤمنان گشوده می‌شود. در این ماه پربرکت درهاى رحمت و مغفرت را به روى توبه كنندگان و استغفاركنندگان می‌گشایند. پس اگر مؤمنان به استقبال آن بشتابند و خود را آماده رحمت و مغفرت الهى بكنند، بى گمان خداوند مغفرتش را از آنان دريغ نكند و دعاهايشان را مستجاب می‌فرمايد. پيامبر اسلام (ص) مى‌فرمايند: «اى مردم، ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به شما روى آورده است؛ ماهى كه نزد خدا بهترين ماه‌ها، روزهايش بهترين روزها، شب‌هايش بهترين شب‌ها و اوقاتش بهترين اوقات است». خبرگزاری آنا به مناسبت حلول این ماه پرفضیلت در پرونده «آداب مهمانی» اقدام به انتشار توصیه‌های بزرگان، کارشناسان دینی و مادحین اهل بیت(ع) برای استفاده هرچه بهتر از این ماه کرده است.




مرحوم آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی در یکی از سخنرانی‌های خود در خصوص معنی «لیلة القدر خیر من الف شهر» مطالبی را اشاره داشته است. آیت‌الله حائری شیرازی با بیان یک مثال به تشریح معنای آیه «لیلة القدر خیر من الف شهر» پرداخته است. در ادامه این مثال را که در مطلع این سخنرانی آمده است می‌خوانید.


«چه شب جمعه، چه شب قدر، چه ماه رمضان و چه ماه محرم اینها زمان های خاصی هستند که خداوند اینها را حرم خودش قرار داده است.


همان طوری که امام رضا علیه السلام حرم و ضریح و صحن دارد خدای تعالی نیز همین‌طور. کعبه به منزله ضریح است. مسجدالحرام به منزله حرم است. مشعر و منا و عرفات مجموعاً حرم و صحن است.


حالا اگر بخواهیم دور ضریح قدم بزنیم، چند قدم می‌شود؟ چهار طرف تقریباً بیست قدم. همین دور را بخواهی تو حرم بزنی. تقریباً دویست متر. حالا بخواهی دور صحن یا دور مثلاً مشهد بخواهی دور بزنی.


حالا اگر بگویند دور زدن ضریح، ثوابش سی هزار برابر مثلاً دور زدن دور مشهد است، آیا آن که از 50 کیلومتری حرم دور بزند وضعیتش چگونه خواهد بود؟ پس یک بار دور زدن دور حرم چقدر راحت خواهد بود؟ شما در 300 کیلومتری باید به اندازه 30 هزار دور طی کنی تا تازه یک دور زده باشی. این معنی «لیلة القدر خیر من الف شهر» است. لیلة القدر تو را به نزدیک مقام قرب رسانده است».





 


سخنرانی کامل آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی با موضوع معنی «لیلة القدر خیر من الف شهر»


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر