صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سینما اگر مُرد چه باک، سر جشنواره‌ها سلامت!/ مدیران جشنواره‌دوست و اکران‌گریز چه پاسخی دارند؟!

اصرار سازمان سینمایی به برگزاری جشنواره‌ها و بی توجهی و انفعال نسبت به جریان اکران نوعی آشفتگی و سیاست «یک بام و دوهوا» را به ذهن متبادر می‌سازد.
کد خبر : 487320

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  سخنگوی شورای صنفی نمایش خروجی  در گفتگویی جلسه روز یکشنبه بیست و هفتم مهرماه  این شورا و تصمیم برای شیوه اکران فیلم‌ها را منوط  به  برگزاری جلسه مشترک با ستاد مقابله با کرونا دانست.


مرتضی شایسته همچنین  درباره زمان دقیق اکران فیلم‌هایی همچون «تومان» ساخته مرتضی فرشباف، «سازهای ناکوک» ساخته علی حضرتی، «مردن در آب مطهر» ساخته برادران محمودی و «اینجا هم باران می‌بارد» ساخته نادر طریقت نیز گفت: قرار شد  تهیه‌کنندگان و پخش کنندگان  این فیلم ها  بعد از این ایام به جلسه شورا بیایند و با آنها درباره مسایل اکران گفتگو شود.



سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به این که  فعلاً فیلم جدیدی به ناوگان اکران اضافه نمی‌شود افزود: امیدواریم کرونا کمی فروکش کند تا ما بتوانیم درباره فیلم‌ها تصمیم بگیریم. از همین رو اکران فیلم‌هایی که قرار بود طی چند روز آینده به نمایش دربیاید، عقب می‌افتد.


 آش همان آش و کاسه همان کاسه!


آن‌گونه که از سخنان شایسته برمی‌آید شورای صنفی نمایش و سازمان سینمایی با گذشت 9 ماه از آغاز شیوع کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، هنوز همان روند سنتی و همیشگی برای اکران فیلم‌ها را در دستور کار دارند و طرح نو و راهگشایی در این زمینه ندارند.


سخنگوی شورای صنفی نمایش در صحبت‌های خود هیچ اشاره‌ای به لزوم اتخاذ یک سیاست یکپارچه و یا رایزنی با ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی سینماها نداشته و تنها اظهار کرده است: تمام سینماها پروتکل‌های بهداشتی را به طور صد در صد رعایت می‌کنند از همین رو جا دارد از مالکان، مدیران و کارکنان سینما تشکر کنم. سینما جای پاکیزه‌ای است و نکات بهداشتی در آنجا رعایت می‌شود و امیدوارم این موضوع به گوش مسئولان برسد.



این امیدواری و سپاس خشک و خالی در حالی از سوی شورای صنفی نمایش ( و به تبع آن سازمان سینمایی) ابراز می‌شود که باتوجه به تمدید تعطیلی سینماها و البته سالن‌های تئاتر و اجرای موسیقی تا پایان هفته جاری، تعطیلی سینماها در این مقطع به 20 روز خواهد رسید؛ آن هم در شرایطی که بنابه گفته اغلب سینماداران، تعداد زیادی از سالن‌های سینما به  مرز ورشکستگی رسیده و چاره‌ای جز تعدیل نیروهای خود نداشته‌اند.


در  مقطعی که سالن‌های سینما بازگشایی شده بودند(ابتدای تیرماه تا اوایل مهرماه سال جاری)، مشاهدات عینی و نظر اغلب کارشناسان حاکی از این بود که شیوه‌نامه‌های بهداشتی در سالن‌های سیتما تا حد زیادی رعایت می‌شوند. به عبارت دیگر،حضور مردم در سینما به نسبت سایر اماکن عمومی و تفریحات دسته‌جمعی همچون پاساژگردی، رستوران، سفرهای تفریحی و... خطرات کم‌تری داشته است هرچند کمتر کسی به صورت مستقیم حضور مردم در سینماها را تشویق و حمایت کرد؛ از جمله صداوسیما ترجیح داد در این زمینه سکوت پیشه کند. در نتیجه، تلویزیون از پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌ها و یا برنامه‌هایی که رفتن مردم به سینما را تشویق کند پرهیز کرد.



به این ترتیب، جریان اکران نصفه و نیمه به حال خود رها شد و شیوه اکران آنلاین هم با وجود استقبال در روزهای اول و تبلیغات فراوان، مورد حمایت جدی قرار نگرفت.در ماه‌های اخیر فقط شاهد اکران‌های پراکنده و ناشی از تصمیم شخصی فیلمسازان بودیم بدون آنکه بسترهای لازم و مورد نیاز به صورتی یکپارچه فراهم شود.


 وقتی جشنواره به متن می‌آید و اکران به حاشیه می‌رود


اما این تنها یک سمت ماجراست؛ در همین شرایط که سازمان سینمایی توان یا اراده برنامه‌ریزی  برای اکران درست  و فارغ از نگرانی برای مخاطبان را ندارد، شاهد تلاش برای برگزاری جشنواره‌های گوناگون سینمایی به صورت ترکیبی (آنلاین و فیزیکی)  هستیم.


شب گذشته،  آیین افتتاحیه سی و سومین جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان در اصفهان  برگزار شد. مراسمی که البته کاملاً متفات از شرایط عادی سال‌های گذشته بود و  در آن شیوه‌نامه های بهداشتی تا حد امکان رعایت شده بود؛ با این حال این دوره از جشنواره فیلم کودک و نوجوان بخش‌های حضوری و فیزیکی نیز دارد. ضمن این‌که  با توجه به تجارب قبلی در برگزاری مجازی رویدادهای فرهنگی، کیفیت برگزاری به صورت آنلاین نیز مورد پرسش جدی است؛ هرچند برای قضاوت درست و دقیق در این زمینه باید  منتظر روزهای آینده ماند.



از سوی دیگر مدیران سازمان سینمایی  همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت  نیز اصرار دارند.دو هفته پیش و با صدور حکم محمدمهدی طباطبایی‌نژاد به‌عنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر، بحث برگزاری یا عدم برگزاری این رویداد فرهنگی به پرسش اصلی علاقه‌مندان به سینما تبدیل شد.


این اتفاق در حالی رقم خورد که مسئولان ستاد مقابله با کرونا بر احتمال افزایش تعداد مبتلایان در ماه‌های آینده و تجربه یک پاییز و زمستان سخت تأکید کرده‌اند. با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسید برگزاری جشنواره فیلم فجر امسال نیز همچون بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری دیگر یا لغو شود و یا به‌صورت مجازی و برخط برگزار شود.


بااین‌حال طباطبایی‌نژاد در اولین گفتگوی رسانه‌ای خود به این موضوع این‌چنینی واکنش نشان داد: «تا الآن قرار ما بر این است که جشنواره فیلم فجر به شکل محدود و کاملاً رعایت شده با حداکثر پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود. البته منظور از محدود این نیست که حجم جشنواره کوچک شود، بلکه برپایی آن را با همان رعایت پروتکل‌ها و ۵۰ درصد ظرفیت سالن‌ها مدنظر داریم.»


به‌این‌ترتیب مشخص شد که مدیران سازمان سینمایی و به‌تبع آن‌ها دبیر جشنواره فیلم فجر عزم خود را جزم کرده‌اند تا هر طور شده جشنواره سی و نهم را با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار کنند.



یک بام و دوهوای سازمان سینمایی در زمانه کرونایی!


میل عجیب مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره‌های سینمایی آن هم دراین شرایط نامطلوب جای پرسش جدی دارد. آن هم در حالی‌که بسیاری از فعالان و هنرمندان حوزه سینما خواهان اختصاص بودجه این جشنواره به برنامه‌های حمایتی شده‌اند. نباید فراموش کرد که بدنه اصلی و عمده سینما و تئاتر کشور به خاطر شیوع کرونا مدت زیادی است که با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. بارها گفته شده  که حل این معضلات و حمایت از هنرمندان و فعالان سینما باید در اولویت  تصمیم‌گیران فرهنگی کشور باشد.


مقایسه این میل و اصرار به برگزاری جشنواره‌ها  با بی‌میلی و انفعال سازمان سینمایی در قبال جریان اکران، در خوش‌بینانه‌ترین حالت نوعی آشفتگی و سیاست «یک بام و دوهوا» را به ذهن متبادر می‌سازد. سیاستی که بیشتر در پی دفع‌الوقت است و به چیدن ویترین‌های فریبنده و چشم‌نواز همچون جشنواره‌ها بیش از اکران و درآمدزایی واقعی البته همراه با تضمین سلامت مخاطبان اهمیت بیشتری می‌دهد.


حال باید دید پاسخ حسین انتظامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی والبته نهادهای ناظر و مدیران فرهنگی کشور به این  سیاست یک بام و دوهوا و برخورد دوگانه چه خواهد بود.


انتهای پیام /4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر