صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

سبد زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال متنوع می‌شود

اقتصاد دیجیتال را می‌توان یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد در دنیا دانست. فناوری‌های نوینی که دیر آمدند اما جای خود را زودتر از آنچه که تصور می کردیم در اقتصاد دنیا باز کردند.
کد خبر : 484729

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از کلمه «اقتصاد دیجیتال» در دنیا به سال 1990 بر می‌گردد. سالی که برای نخستین بار این اصطلاح غریب توسط یک استاد و پژوهشگر در زمان رکود اقتصادی ژاپن مطرح شد و دامنه آن به حدی توسعه و ادامه یافت که امروز به یک واژه نام آشنا و همه‌گیر تبدیل شده است.


معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم به عنوان یکی از فعالان اقتصادی کشور که در حوزه فناوری‌های مدرن و دانش‌بنیان قدم برمی‌دارد برای شتاب‌دهی به حرکت این اقتصاد جهانی در کشور، همگام با دیگر نهادهای موثر این حوزه گام برمی‌دارد.


ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان بازیگر اصلی این عرصه برای تحقق این هدف، برنامه های مختلفی را تعریف کرده است. برنامه‌ها و پروژه‌هایی که قرار است با همکاری دیگر نهادهای مرتبط اجرایی شود.


از جمله این اقدامات می‌توان به گسترش فضاهای استارت‌آپی و کمک به متنوع سازی این زیست بوم اشاره کرد. این برنامه شامل حمایت از توسعه و گسترش فضاهای استارت‌آپی به ویژه شتاب دهنده‌ها و آزمایشگاه‌های زنده می شود.


در این طرح قرار است خدمات متنوعی بر اساس اولویت‌های مساله محور و فناورانه ستاد اجرایی شود. کاری که به این حوزه اقتصادی رنگ و بویی تازه می‌دهد و ورود دانش بنیان‌ها، استارتاپ‌ها و ایده‌ها و خلاقیت‌های کاربردی به این عرصه را تسهیل می‌کند.


ایران کشوری است که اقتصادش به واسطه تحریم‌ها، دست خوش کمبود نقدینگی شده است و این موضوع عوارض زیادی برایمان به همراه دارد. به همین دلیل چاره‌ای جز همگاهی با اقتصاد دیجیتال در دنیا نداریم و باید توسعه این مدل اقتصادی در کشور را به صورت جدی‌تر و همگانی‌تر اجرایی کنیم.


این کار هم تنها با همکاری و هم‌افزایی همه نهادهای دولتی و تشکل‌های مردم نهاد میسر است. ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در تلاش است تا با اتصال بخش دولتی به زیست بوم فناوری، نوآوری و کار آفرینی این حرکت را سرعت بخشد.


اقتصاد ایران که طی سال‌های گذشته متاثر از سیاست‌های تحریمی با کمبود نقدینگی روبه‌رو شده و افزایش بیکاری به ویژه در میان اقشار تحصیلکرده  به عنوان یکی از چالش‌های اقتصادی که دولتمردان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند  شمرده می‌شود ، تغییر و حرکت از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد جدید یا دیجیتال را ضروری کرده است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر