صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

تأثیر کرونا بر درس خواندن کنکوری‌ها/ اثرات سوء جابه‌جایی شب و روز برای مطالعه

در ایام خانه‌نشینی کرونایی داوطلبان کنکور باید از جابه‌جایی شب و روز بپرهیزند چراکه برای آنها اثرات سوئی به همراه خواهد داشت.
کد خبر : 483123

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در روزهای کرونایی و بهاری ساعت خواب و بیداری بسیاری از مردم تغییر کرده است. خانه‌نشینی باعث شده بیدارماندن تا پاسی از شب ادامه داشته باشد و از آن طرف ساعت بیدارشدن در صبح نیز تغییر کند و به حوالی ظهر برسد.


این برنامه خواب برای کسانی که قصد دارند در آزمون‌های مختلف شرکت کنند، مناسب نیست چراکه این افراد باید برنامه‌‌ریزی جدی‌تری داشته باشند.


خواب نرمال


ساعت خواب نرمال 7 تا 8 ساعت است، افرادی که بیش از این ساعات بخوابند قطعاً روزهای خسته‌کننده‌ای را در پیش دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که استراحت بیش از حد در رختخواب حجم استخوان‌ها را کاهش می‌دهد و حتی موجب سنگ کلیه می‌شود.


کسانی هم کمتر از حد نرمال می‌خوابند عملکرد ضعیف‌تری نسبت به دیگران خواهند داشت. آزمایش کم‌خوابی روی موش‌ها نشان می‌دهد که کم‌خوابی در موش‌ها به سلول‌های مغزی آنها آسیب می‌زند.


پس کم‌خوابی و خواب زیاد نمی‌تواند نتایج خوبی برای افراد دارای هدف و برنامه به ارمغان آورد. خواب کافی می‌تواند موفقیت در زمانبندی و افزایش سطح کیفی مطالعه را نصیب افراد کند. با خواب کافی می‌توان در یادگیری و به خاطر سپردن نکات مطالعه شده نتایج بهتری را به دست آورد.


شاید یک سؤال این باشد که اگر هر زمانی به خواب رفتیم و بعد از خواب کافی می‌توان بیدار شد و مطالعه  موثر را در دستور کار قرار داد؟ در صورتی که تحقیقات بیانگر آن است پنج مرحله از زمان به رختخواب رفتن تا بیداری وجود دارد که چهار مرحله اول مربوط به خواب عمیق است. خواب شبانه کافی سبب می‌شود که آموخته‌ها قبل از خواب در حافظه تثبیت شوند.


تاریکی نیاز ضروری مغز برای خواب


از طرفی سلول‌های مغزی برای ترمیم نیاز به آرامش و تاریکی شب دارند به طوری که 80 درصد ملاتونین‌ها در ساعات 10 شب تا 2 نیمه شب ترشح می‌شود. ملاتونین‌ها بر هورمون رشد، بهبود تراکم استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن، ترمیم کلاژن، لاغری و سوزاندن چربی اثرگذار هستند.


از این رو پیشنهاد می‌شود که داوطلبان آزمون‌ها از ساعت 10 تا 11 شب به خواب بروند و حتی اگر نمی‌توانند بخوابند در رختخواب دراز بکشند و به مغز استراحت بدهند. داوطلبان اگر بتوانند خود را عادت دهند که در ساعت مشخصی بخوابند و در ساعت خاصی بیدار شوند، می‌توانند احساس سرحالی و نشاط بیشتری در طول روز داشته باشند. افرادی که بی‌نظم می‌خوابند، بر اساس تحقیقات با مشکلات عدیده جسمانی و روانی مواجه می‌شوند.


فصل بهار و خواب آلودگی


اکنون که در فصل بهار به سر می‌بریم عده‌ای مدام احساس خواب آلودگی می‌کنند که ممکن است علت‌های مختلفی نظیر کم خونی، آلرژی، کمبود ویتامین B یا D، فشارخون پایین، کم‌آبی بدن، به‌هم‌ریختگی هورمونی داشته باشند. در کل بیماری‌های مانند تیروئید، کلیوی، دیابت و روماتیسم خستگی با خود دارند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود ابتدا دلیل این حالت از طریق پزشک و آزمایش‌ها مشخص و نسبت به درمان مشکلات احتمالی اقدام شود.


اما اگر عده‌ای از سلامت خود اطمینان دارند ولی باز هم خواب‌آلود هستند می‌توانند دلایل درونی و روحی را جستجو کنند. ورزش صبحگاهی، پرهیز از خوردن غذاهای سنگین، نوشیدن آب کافی، استفاده از غذاهای سبک و دارای مواد قندی سالم می‌تواند تا حد زیادی خواب آلودگی را کاهش دهد.


ضرورت تدوین برنامه مناسب


با این حال به داوطلبان توصیه می‌شود که برای خود برنامه‌ریزی قابل اجرا داشته باشند چراکه نداشتن برنامه ذهن را وادار می‌کند که بیشتر وقت خود را تلف کند و زمان مشخصی برای بیداری و سحرخیزی نداشته باشد.


این روزهای خانه نشینی بهترین زمان برای مطالعه است، آن‌هایی که برنامه مشخص دارند قطعاً تاکنون توانسته‌اند به بسیاری از اهداف خود دست بابند. آموزش‌های مجازی نیز در این روزها می‌تواند بسیار کاربردی باشد چراکه باعث می‌شود زمان‌های تلف‌شده داوطلبان که برای رفت و آمد و خستگی ناشی از آن بود، صرفه‌جویی شود و بهینه‌تر مورد استفاده قرار گیرد.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: خواب آلودگی
ارسال نظر