صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹

«شبکه اشتراک تجارب مدیریت، کنترل و درمان کرونا» راه‌اندازی شد

ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی (TritApp) در یک تفاهم‌نامه مشترک، اقدام به راه‌اندازی«شبکه اجتماعی اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی تهران» کردند.
کد خبر : 480903

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد دغدغه‌ها و حاشیه‌های نادرست بین مردم یکی از پیامدهای شیوع بیماری کرونا در دنیا است. دغدغه‌هایی که شاید عوارضی بیشتر از درگیری با بیماری در افراد ایجاد کند. کاهش این عوارض یکی از اهدافی است که این روزها توسط متولیان سلامت در دنیا پیگیری می‌شود. «شبکه اشتراک تجارب مدیریت، کنترل و درمان کرونا» هم یکی از اقدامات نوآورانه‌ای است که به دنبال توانمندسازی اقدامات دیجیتالی در حوزه مدیریت، کنترل و درمان بیماری COVID-19 است.


ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی (TritApp) در یک تفاهم‌نامه مشترک، اقدام به راه‌اندازی« شبکه اجتماعی اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی تهران» کردند.


حفظ چارچوب‌های تخصصی و عدم انتشار این موضوعات در فضای جامعه، نکته کلیدی است که در این طرح مدنظر قرار گرفته است. به اعتقاد متخصصان، عدم توجه کافی به پیشگیری از انتشار موضوعات تخصصی در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی، احتمال ایجاد حاشیه‌ها و دغدغه‌های نادرست در سطح جامعه را بیشتر می‌کند.


به همین دلیل، TritApp به‌عنوان یک شبکه تخصصی با حضور متخصصان غربال شده شکل گرفته است تا خدمات مختلفی را در این حوزه ارائه کند.


یکی از موارد مهم در این طرح، «پرسش از ایران؛ پاسخ از چین است». ظرفیتی که توسط TritApp و با نظارت اساتید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به اجرا در آمده است. این کار در قالب راه‌اندازی کانال ارتباطی مستقیم و سریع میان متخصصان ایرانی و چینی در مواجهه با COVID-19 اجرایی شده است.


در این طرح، پرسش‌های متخصصان ایرانی گردآوری شده و پس از ترجمه به زبان چینی، در اختیار متخصصان فعال در حوزه مدیریت، کنترل و درمان COVID-19 در شهر ووهان چین قرار می‌گیرد. پاسخ این پرسش‌ها نیز ترجمه شده و پس از تأیید اساتید، در TritApp به اشتراک گذاشته می‌شود.


«تجربه‌های یک دقیقه‌ای (1 Minute COVID-19)» بخش دیگری از این طرح است. این طرح از روزهای آغازین شیوع کرونا آغاز و با بهره‌گیری از تجربه‌های موفق موجود در کنترل بیماری‌های همه‌گیر طراحی شده است.


در این همکاری مشترک قرار است زمینه «به اشتراک‌گذاری به‌هنگام درس‌آموخته‌‌ها، یافته‌ها و تجربه‌های مدیریتی و تخصصی کادر بهداشت و درمان» به‌منظور تکرار تجربه‌های موفق در سایر مراکز و پیش‌گیری از تکرار خطاهای احتمالی در حین دوره بحران COVID-19 نیز فراهم شود.


متخصصان و مدیران فعال در حوزه مهار کرونا ویروس،‌ یافته‌های خود را در چارچوب ویدئو، صوت (پادکست) یا متن به ساده‌ترین شکل ممکن در TritApp به اشتراک می‌گذارند.  این محتوا پس از بررسی و بازبینی اساتید صاحب تجربه مجتمع بیمارستانی امام‌ خمینی (ره)، در صورت تأیید در یک کانال عمومی در اختیار سایر متخصصان قرار خواهد گرفت.


«راه‌اندازی کتابخانه دیجیتال جدیدترین مقالات، دستورالعمل‌ها و درس‌آموخته‌ها» هم در این طرح مدنظر قرار گرفته است. با توجه به حضور تیم‌های متخصص کشورهای مختلف در TritApp به‌ویژه متخصصان ایران و چین، جدیدترین مقالات، گایدلاین‌ها و درس‌آموخته‌های منتشر شده در زمینه مدیریت، کنترل و درمان کرونا ویروس جدید در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مراجع اصلی دریافت می‌شود و (در صورت نیاز پس از ترجمه از زبان چینی به پارسی و انگلیسی) از طریق TritApp در اختیار متخصصان علوم پزشکی کشور قرار می‌گیرد.


همچنین «‌اشتراک‌گذاری جدیدترین ویدئوها و محتواهای آموزشی» با حضور تیم‌های متخصص چینی در کنار بهره‌گیری از تیم مترجم توانمند، زمینه را برای ترجمه و اشتراک‌گذاری جدیدترین ویدئوهای آموزشی در مورد مهار کرونا ویروس جدید ایجاد کرده است.


با توجه به این‌که تجربه‌های متخصصان ایرانی در دوره مواجهه با این بیماری، بسیار ارزشمند است و علاوه بر ایران برای متخصصان کشورهای همسایه و حتی کشورهای دیگر جهان هم کاربردی است قرار است این تجربیات در اختیار آن‌ها هم قرار گیرد.


از این رو در حال حاضر جمع زیادی از متخصصان کشورهای افغانستان و عراق در این شبکه اجتماعی حضور دارند تا از این تجربیات بهره ببرند. متخصصان در یک فضای کاملا تخصصی و به‌دور از حاشیه‌های اجتماعی، پرسش و پاسخ‌های تخصصی خود را در حوزه مقابله با کرونا ویروس جدید مطرح کرده و در مورد آنها بحث و تبادل نظر می‌کنند. این کار ظرفیت خوبی برای مدیریت، کنترل و درمان COVID-19 محسوب می‌شود.‌


TritApp یک شبکه اجتماعی تخصصی در حوزه علوم پزشکی است که هدف اصلی آن شبکه‌سازی و پوشش تعامل‌های تخصصی همه ذی‌نفعان حوزه علوم پزشکی در خاورمیانه و شمال آفریقا است. متخصصان، علاقمندان و پژوهش‌گران به‌منظور نصب نسخه موبایل (Android وiOS) یا وب، می‌توانند از مسیر landing.tritapp.net  به TritApp دسترسی پیدا کنند و پس از نصب، ‌ثبت‌نام و احراز تخصص در چارچوب این شبکه اجتماعی تخصصی مرجع، فعالیت کنند و با سایر متخصصان در ارتباط باشند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر