صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
رئیس انجمن دفاتر مسافرتی کشور:

شیوع کرونا صنعت گردشگری را از بین برده است/ حقوق مسافر و دفاتر مسافرتی باید هم‌زمان رعایت شود

رئیس انجمن دفاتر مسافرتی و گردشگری کشور گفت: با روندی که در طول سه ماه منتهی به پایان سال 98 در کشور حاکم بوده و اتفاقاتی که افتاده و حالا باوجود و بروز بیماری کرونا تقربیا می‌توان گفت گردشگری در کشور از بین رفته است.
کد خبر : 476076

حرمت‌الله رفیعی در گفتگو با خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: متأسفانه دفاتر مسافرتی در موضوع شیوع بیماری کرونا دچار لطمه‌های زیادی شده‌اند و با روندی که در طول سه ماه منتهی به پایان سال 98 در کشور حاکم بوده و اتفاقاتی که افتاده و حالا باوجود و بروز بیماری کرونا تقربیا می‌توان گفت گردشگری در کشور از بین رفته است.


وی افزود: دفاتر مسافرتی ظرف شش ماه گذشته تبلیغات و بسترسازی انجام دادند و برای این بسترسازی هزینه‌های مختلفی اعم از حقوق کارکنان را پرداخت کردند تا بتوانند در طول عید نوروز نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها را به دست بیاورند که با بروز این بیماری و روندی که برای آن پیش‌بینی می‌شود، خسارت‌های بسیار سنگینی به این صنعت وارد شده است.


رئیس انجمن دفاتر مسافرتی و گردشگری کشور ادامه داد: از طرف دیگر، دفاتر مسافرتی درازای ارائه خدمات سفری که در ماه آینده به مسافر باید ارائه می‌دادند، از مسافران هزینه‌ای دریافت کرده‌اند که با لغو سفرها باید این هزینه به مسافرین و مردم بازگردانده شود.


وی با اشاره به اینکه دغدغه انجمن دفاتر مسافرتی و گردشگری کشور دو بعد دارد گفت: نخست باید مراقب باشیم که دفاتر بیش از این از شرایط موجود آسیب نبیند و طبق بخشنامه‌ای که به دفاتر مسافرتی از طرف این انجمن ارسال شده است، اگر هزینه‌ای برای خدمات سفر افراد متحمل شده‌اند، باید پس از کسر هزینه‌های مربوطه بر طبق اسناد مثبته ای که به مسافر ارائه می‌دهند، نسبت به عودت مابقی هزینه پرداختی از طرف مسافر به وی اقدام نمایند.


رفیعی با اشاره به اینکه می‌دانیم در حال حاضر گردشگری صنعت ورشکسته‌ای شده است، گفت: ازیک‌طرف هم مسافر نباید متضرر شود و از دفاتر مسافرتی انتظار می‌رود و من از آن‌ها خواهش می‌کنم کمک کنیم تا حقوق مسافر هم ایفا شود.


وی افزود: ما در دفتر انجمن مسافرتی مطلعیم که مثلاً کدام کشور پول دفاتر ما را عودت نداده است، بنابراین باید از مسافر بخواهیم صبر کند تا کشور طرف مسافرت نسبت به بازگرداندن پول مسافران به دفاتر اقدام کند تا دفاتر امکان بازپرداخت پول مسافر را پیدا کنند و این موضوع در مورد ایرلاین ها و شرکت‌های هواپیمایی خارجی که در ای زمینه همکاری داشته یا نداشته‌اند هم صدق می‌کند.


رئیس انجمن دفاتر مسافرتی و گردشگری کشور تأکید کرد: طبیعی است اگر ایرلاین یا بخش گردشگری یک کشور دیگر کشور طرف قرارداد دفتر مسافرتی بوده و پول مسافر را به آژانس مسافرتی برگردانده باشد، دفتر مسافرتی باید این هزینه را به مسافر برگرداند.


وی افزود: برای انجام صحیح این امور البته مسافر هم باید به حقوق خودش آشنا و آگاه باشد و اگر مسافری بعد از بررسی اسناد مثبته ارائه‌شده از طرف دفتر مسافرتی احساس می‌کند حقی از او ضایع شده است به انجمن دفاتر مسافرتی رجوع کند و این انجمن تمام تلاش خود را برای رسیدن مسافر به حقوق قانونی‌اش انجام می‌دهد.


رفیعی بیان کرد: در حال حاضر تا جایی که به اطلاع ما رسیده، مثلاً کشور آذربایجان اعلام کرده پول دفاتر مسافرتی ایرانی را برمی‌گرداند. در کشور ترکیه هم عموماً این شرایط را داریم اما معدود شهرهایی هم در این کشور هستند که اعلام کرده‌اند بازگرداندن پول دفاتر ما و مسافرانی را که سفرشان را به خاطر شرایط شیوع بیماری کرونا لغو کرده‌اند انجام نمی‌دهند.


وی در مورد این‌گونه شهرها و کشورها که از پرداخت پول دفاتر سر باز می‌زنند گفت: دفاتر طی نامه‌ای به انجمن دفاتر مسافرتی باید اطلاع دهند تا ما آگاه شویم و بعد بتوانیم پیگیر حل این مسئله آن‌ها شویم.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر