صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی ورامین-پیشوا و قرچک:

سرای نوآوری کشاورزی و امنیت غذایی راه‌اندازی می‌شود/ تعریف 73 دوره‌ مهارتی در 4 حوزه

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک از راه‌اندازی سرای نوآوری در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی خبر داد و گفت: «راه‌اندازی مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی غذای طیب و جذب دانشجوی غیرایرانی هم از برنامه‌های سال 99 است.»
کد خبر : 476003

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ حامد زارعی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک در گفتگو با خبرنگار آنا، دستاوردها و فعالیت‌های این دانشگاه در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در سال 99 را تشریح کرد. متن کامل این گفتگو را می‌خوانیم.


آنا: سال گذشته مهم‌ترین عملکرد و دستاوردهای واحد ورامین-پیشوا و قرچک (در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش) چه بود؟


زارعی: شفافیت و انضباط مالی در هر سازمان و ارگانی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های پیشرفت و ترقی آن مجموعه محسوب می‌شود و از همین رو همواره در برنامه‌ریزی و اقدامات دانشگاهی، تلاش‌مان را برای تحقق این موضوع صرف کرده و سعی کرده‌ایم برنامه‌های درآمدی و هزینه‌ای دانشگاه را برمبنای بودجه‌‌بندی‌ پیش‌بینی‌شده پیش ببریم.


39 درصد افزایش درآمد در واحدهای تولیدی و خدماتی


خبر مسرت‌بخشی که می‌توانیم اعلام کنیم، این است که این واحد دانشگاهی در راستای بهبود وضعیت مالی طبق سیاست‌های ترسیم‌شده و برمبنای افزایش درآمد و کاهش هزینه‌های سالانه براساس ارقام واقعی مندرج در تراز مالی، سال گذشته در مقایسه با سنوات پیش از آن 39 درصد افزایش درآمد در واحدهای تولیدی و خدماتی و کاهش 33 درصدی هزینه در امور اداری خدماتی داشت که در مجموع این امر منجر به ارتقای تراز مالی دانشگاه به حدود 30 میلیارد ریال شده است.


با تدابیر صورت‌گرفته و رایزنی با خیران نیک‌اندیش مبلغی بالغ‌ بر 4 میلیارد ریال با عنوان کمک و مشارکت‌های مردمی جذب و در نوسازی و بازسازی کلاس‌های آموزشی، خوابگاه دانشجویی و سلف‌سرویس به‌منظور افزایش رفاه دانشجویان و ارتقای سطح کیفی آموزشی صرف شد.


18 درصد افزایش جذب



نکته قابل توجه در سال 98 ارتقای جذب دانشجو بود که این امر با تشکیل و فعال‌سازی ستادهای جذب و هدایت تحصیلی و ثبت‌نام محقق شد، به ترتیبی که در مقطع کارشناسی در مقایسه با دو سال قبل، 43 درصد افزایش و در مجموع در مقایسه با سال 97 حدود 18 درصد افزایش جذب داشتیم.


فعال‌سازی مرکز تحقیقات غذای سالم


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک در سال ۱۳۹۸ که به رهنمود مقام معظم رهبری به‌عنوان سال رونق تولید نامگذاری شد، مسیر حرکت در فعالیت‌های پژوهشی خود را بر مبنای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی ترسیم کرد. براساس نیاز کشور در راستای رسیدن به دانشگاه حل مسئله، این واحد راهبری، پشتیبانی و توسعه برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی را سرلوحه فعالیت‌های پژوهشی خود قرار داد و فعال‌سازی مرکز تحقیقات غذای سالم و نیز همکاری نزدیک با بخش تولید و صنعت، نقش بی‌بدیل دانشگاه را در حوزه جنوب شرق استان تهران اثبات می‌کند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با برگزاری جشنواره‌ها و استارت‌آپ‌های مختلف، بستر ایجاد انگیزه و فعالیت را در نسل جوان و آینده‌ساز کشور فراهم کرده است.


آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» به‌عنوان شعار سال 98 دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید بر انجام آن توسط واحدهای دانشگاهی، چه‌قدر در این زمینه موفق بوده و چه اقداماتی انجام داده و یا در دست اقدام دارید؟


زارعی: طرح هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت از مهم‌ترین رویکردهای برنامه‌ریزی این واحد دانشگاهی در سال ۱۳۹۸ بود که بر همین اساس در مرحله نخست با دعوت از دانشجویان برای شرکت فعال در کارگاه‌های مختلف آموزشی به معرفی و تبیین مهارت‌های تخصصی در رشته‌های مختلف علمی پرداختیم و با استفاده از امکانات وسیع مزارع تحقیقاتی، اقتصادی و فارم‌های پرورش دام و طیور، برای مهارت‌های خاص منطقه‌ای با توجه به اشتغال درصدی بالایی از ساکنان جنوب شرق استان تهران در حرفه کشاورزی و دامپروری با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی آموزش‌های لازم داده می‌شود.


آموزش‌های مهارتی با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان نظام مهندسی


در مراحل بعدی به‌کارگیری مکانیزم‌های تشویقی به‌منظور ایجاد انگیزه در دانشجویان صورت می‌گیرد که پیش‌بینی می‌شود در یک برنامه مدون تنظیم‌شده در مدرسه عالی مهارتی کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی، تعداد کثیری مهارت‌آموز تربیت شده و مهارتی از مهارت‌های زندگی، کسب و کار و اشتغال را فراگیرند.



آنا: آیا در زمینه مدارس مهارتی مورد تأکید مسئولان دانشگاه ورود کرده‌اید؟ اگر ورود کرده‌اید چه اقداماتی و در چه زمینه‌ای انجام داده‌اید؟


زارعی: به‌‌دنبال طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت»، با توجه به وجـود امکانات گسترده‌ کشاورزی و دامپروری در واحد ورامین-پیشوا که قابلیت بالایی را برای تربیت نسل جدیدی از دانشجویان برای فراگیری مهارت‌های لازم در زمینه‌های یادشده فراهم می‌آورد و نیز توانمندی مطلوب اعضای هیئت علمی، رشته‌های مورد نظر و تسهیلات فیزیکی و ساختاری لازم به‌منظور راه‌اندازی و برگزاری دوره‌های مهارتی، این موضوع به‌صورت جدی در حال عملیاتی‌شدن است.


برای رسیدن به هدف «هردانشجو، یک تخصص،یک مهارت»، پیشنهاد ما این بوده است که مدرسه‌ عالی مهارت کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی در این واحد راه‌اندازی شود که به‌دنبال موافقت و حمایت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با این پیشنهاد، طراحی و برنامه‌ریزی برای اجرایی‌شدن این برنامه در دستور کار مجتمع تحقیقاتی، تولیدی کشاورزی و دامپروری دانشگاه قرار گرفت.


همزمان با تشکیل تیم اجرایی و کارشناسی برای بررسی شرایط، امکانات و توانمندی‌های موجود و مورد نیاز برای راه‌اندازی مدرسه‌ عالی مهارت کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی، فراخوانی نیز با حضور اعضای هیئت علمی به‌‌منظور پیشنهاد ارائه دوره‌های مهارتی لازم، مشخص و محتوای موارد آموزشی در هر دوره، زمان برگزاری، بررسی امکانات آموزشی و کمک‌آموزشی و ... در دستور کار قرار گرفت.


با تلاش هماهنگ و پشتکار تیم اجرایی و کارشناسی در کنار مطالعه و بررسی تمام بخش‌های مورد نظر در کمتر از دو ماه کار فشرده، خرداد سال گذشته طرح اجرایی راه‌اندازی مدرسه‌ عالی مهارت کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی تدوین و ارائه شد. در این طرح علاوه‌بر تدوین اسـاسنامه، تعیین شـرایط عمومی و اختصـاصی پذیرش کارآموز، نیازسنجی منابع و دارایی‌ها، بررسی هدف‌گذاری و مأموریت‌‌ها، بیان ساختار و ارکان مدرسه، راهبردها و استراتژی اجرای چنین طرحی به‌‌صورت کامل پیش‌بینی شده است.


تعریف 73 دوره‌ مهارتی در 4 حوزه


در کنار بیان هزینه و فایده‌ اجرای این طرح، نیازهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری راه‌اندازی مدرسه نیز تدوین و با درنظرگرفتن نیازهای مهارتی لازم متناسب با نیاز کشور 73 دوره‌ مهارتی شامل رشته‌های کشاورزی 13 دوره‌ مهارتی، رشته‌های علوم دامی و دامپزشکی 20 دوره‌ مهارتی، رشته‌های صنایع غذایی 13 دوره‌ مهارتی و رشته‌های های‌تک یا دارای فناوری‌های پیشرفته 27 دوره‌ مهارتی تعریف شده است.


مطابق پیش‌بینی انجام‌شده در این طرح می‌توان در هر سال تحصیلی با استفاده از توان فنی و علمی 45 استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه در رشته‌های یادشده و برگزاری 200 دوره‌ مهارتی به هزار و 830 کارآموز، آموزش‌های تخصصی و مهارتی داد که می‌تواند نویدبخش فعال‌سازی دوباره رشته‌های کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی در استان و کشور باشد.


آنا: فعالیت واحد متبوع شما در «طرح پایش» و ایجاد «سراهای نوآوری و فناوری» دانشگاه آزاد اسلامی به چه صورت بوده است؟


زارعی: درباره اقدامات انجام‌شده در حوزه برنامه علمی باید اشاره کنم مرکز تحقیقات فناوری‌های نوین تولید غذای سالم و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه با جدیت و سرعت به‌دنبال ایجاد حلقه‌های ارتباطی با صنعت بوده تا از این فرآیند و ارتباط ایجادشده، علاوه‌بر انتقال دانش به حوزه صنعت، موجبات رشد، بالندگی و ارتقای طرفین را فراهم کنیم.


مهم‌ترین اقدامات در خصوص طرح پایش


انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان تحقیقات آموزش و ترویج جهاد کشاورزی استان تهران، چاپ کتابچه نظام موضوعات برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی، تشکیل کمیته علمی برنامه علمی و شوراهای دانشی، برگزاری 6 کارگاه آموزشی و توجیهی پایش آزاد و پژوهشیار، انعقاد قرارداد با شرکت‌های مختلف با هدف ارائه خدمات آزمایشگاهی، تفاهم‌نامه با شرکت آب‌وفاضلاب جنوب شرق استان تهران به‌منظور بررسی و تأمین نیازهای شرکت در راستای اجرای طرح‌های برون‌دانشگاهی، برگزاری کارگاه‌های تخصصی و ارائه خدمات آزمایشگاهی در قالب قرارداد با شرکت‌های مختلف صنعتی و اجرایی، پیگیری و انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف با انجمن شیر شتر و در آینده نزدیک با سازمان انرژی اتمی ایران ازجمله مهم‌ترین این دستاوردهاست.


استارت‌آپ‌ویکند کشاورزی و امنیت غذایی با محور برنامه علمی برگزار می‌شود



مرکز تحقیقات واحد ورامین-پیشوا برای اخذ مجوز 17025 برای آزمایشگاه‌های تحقیقاتی خود اقدام کرده است و در آینده‌ای نزدیک استارت‌آپ‌ویکند کشاورزی و امنیت غذایی با محور برنامه علمی و دو همایش غذا و امنیت غذایی برگزار خواهد شد.


انعقاد تفاهم‌نامه با شهرک‌های صنعتی استان تهران در چارچوب مأموریت علمی تعریف‌شده برای واحد ورامین-پیشوا با عنوان غذا و امنیت غذایی یکی از جدی‌ترین اهداف تعریف‌شده برای این مرکز است و در آینده‌ای نزدیک نیز با ارائه طرح توجیهی سراهای نوآوری به استان تهران و اخذ تأییدیه برای راه‌اندازی و استقرار آن در دانشکده کشاورزی اقدام لازم صورت می‌گیرد.


آنا: اهداف و دستورکارهای واحد متبوع شما در سال 99 در حوزه‌های مختلف چیست؟


زارعی: در سال جدید چهار هدف مهم را به توکل، فضل الهی و همت جمعی به‌صورت جدی دنبال خواهیم کرد که شامل ساماندهی و ارتقای هرچه بهتر تراز مالی، راه‌اندازی سرای نوآوری در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی، راه‌اندازی و آغاز به کار مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی غذای طیب که در مراحل پایانی و اخذ مجوزهای نهایی است.


در جذب دانشجویان غیرایرانی نیز با توجه به اهمیت تقویت روابط بین‌الملل دانشگاهی، برنامه‌های تعریف‌شده بالادستی و از طرفی فراهم‌شدن زیرساخت‌های آموزشی، رفاهی، فرهنگی و کنسولی که منجر به اخذ مجوز رسمی برای واحد ورامین-پیشوا شده است، دفتر جذب و هدایت دانشجویان غیرایرانی دانشگاه اقدامات و تعاملات گسترده‌ای را برنامه‌ریزی کرده و در حال پیگیری آنهاست.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر