صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
رضایی‌کوچی در گفتگوی مشروح با آنا:

بودجه شبکه‌های برون‌مرزی کفاف مقابله با جنگ روانی دشمن را نمی‌دهد

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه شبکه‌های برون‌مرزی بسیار ناکافی است و در حقیقت کفاف حجم سنگین جنگ رسانه‌ای و روانی دشمن را نمی‌دهد.
کد خبر : 475896

محمدرضا رضایی‌کوچی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به بودجه ناکافی شبکه‌های برون‌مرزی در مقابله با استکبار رسانه‌ای غرب اظهار کرد: رسانه‌ها نقش مهمی در عصر حاضر، که عصر ارتباطات نام گذاری شده است، برعهده دارند. این نقش گاه نقشی متعالی و گاه نقشی مخرب است که مجهز بودن جوامع به سواد رسانه‌ای می‌تواند مردم را در تشخیص اهداف رسانه‌ها یاری دهد.


رقابت سختی بین رسانه‌ها در جذب مخاطب وجود دارد


وی با بیان اینکه در حال حاضر رقابت سختی بین رسانه‌ها در جذب مخاطب وجود دارد، گفت: همواره رسانه‌هایی در این رقابت موفق هستند که بتوانند از شیوه‌ها و رویکردهای مناسب مخاطب خود را افزایش دهند نه از طرق دیگر که همواره بر نفی ارزش‌های اخلاقی استوار است.


نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارکرد رسانه‌ها در سال‌های اخیر تغییرات چشم‌گیری داشته است، تصریح کرد: نمی‌توان به راحتی کارکرد رسانه‌ها را با گذشته مقایسه کرد. در حال حاضر رسانه‌هایی در جهان حکومت می‌کنند که تحت تأثیر لابی‌های قدرت و ثروت بوده و مسائل و منافع سیاسی را پیگیری می‌کنند. این رسانه‌ها در تلاشند تا نگرش خود را در جهان ترویج دهند و گفته‌های خود را به بیننده خود دیکته کنند که این امر برخلاف اصول انسانی و حرفه‌ای است.


رسانه‌هایی در جهان متولد شده‌اند که تنها به‌دنبال منافع آمریکا هستند


رضایی‌کوچی ادامه داد: از این رو رسانه‌هایی در جهان متولد شده‌اند که تنها به‌دنبال منافع آمریکا و هم‌پیمانان آن هستند. غالباً این رسانه‌ها بر مدار ضدارزش‌ها حرکت کرده و می‌کوشند بر روی مردم و افراد یک جامعه تأثیر بگذارند. از این رو شکل‌گیری شبکه‌های برون‌مرزی در کشور ما امری مبارک بوده که باید رشد و گسترش پیدا کند.


وی با بیان اینکه شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی برون‌مرزی ایران طی سال‌های اخیر و به اذعان بسیاری از کارشناسان نقش بسزایی در معرفی موجودیت جمهوری اسلامی در سطح بین‌الملل داشته‌اند، گفت: این شبکه‌ها مأموریت و اهداف سخت و سنگینی بر عهده دارند و باید تحلیل درستی از نحوه فعالیت این شبکه‌ها داشت.


رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استکبار رسانه‌ای غرب در سال‌های اخیر اهداف شومی را در سر می‌پروراند، بیان کرد: این رسانه‌ها به خصوص در سال‌های اخیر ایران را محور قرار داده و سعی دارند در مسائل داخلی آن، تا جایی که می‌توانند دخالت کنند و در این راستا حتی شبکه‌های زنجیره‌ای شکل می‌گیرد و پول‌های هنگفتی خرج می‌شود. این شبکه‌ها در سال‌های اخیر تلاش کردند تا ایران را محور شرارت منطقه بنامند و ایران و اسلام‌هراسی را برجسته کنند که البته به این هدف پوچ خود دست نیافتند و همواره شکست‌های سختی را از ملت ایران که یک ملت صلح‌طلب است، دریافت کردند.


رضایی‌کوچی افزود: حتی این شبکه‌ها در سال‌های اخیر کوشیدند ایران را تروریست‌پرور معرفی کنند که این مسئله به خوبی در اتفاقات اخیر برای جهان و جهانیان روشن و واضح شد که آمریکا با بزرگترین سردار مبارز ما، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی که علیه تروریست منطقه به پا خواست و تروریست‌های دست‌نشانده استکبار را نابود کرد چه برخوردی داشت.



وی ادامه داد: با وجود اینکه رسانه‌های غربی و استکبار تلاش می‌کردند سردار سلیمانی را تروریست‌پرور معرفی کنند، اما چنان سیلی از شهادت و تشییع پیکر باشکوه این سردار والامقام خوردند که نتوانستند از پوشش خبری این ترور و به شهادت رساندن و تشیع پیکر آن به راحتی بگذرند که این خود گویای به زانو درآمدن دشمنان است.


رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه شبکه‌های استکبار رسانه‌ای همچنین در سال‌های اخیر جنگ اقتصادی را علیه کشور آغاز کرده‌اند، تأکید کرد: این شبکه‌ها در تلاشند اقتصاد ایران را پرچالش‌ترین اقتصاد جهان معرفی و سرمایه‌گذار را از سرمایه‌گذاری در ایران مأیوس کنند. از این رو مسئولیت شبکه‌های برون‌مرزی در حقانیت اقتصاد ایران سخت و مشکل است و باید با تهیه و تولید محتوای مناسب تغییر نگرشی در بیرون از مرزها ایجاد کند.


رضایی‌کوچی با اشاره به این مطلب که جنگ فعلی دشمن، جنگ نرم است و باید در این جنگ مجهز بود، گفت: نباید دست خالی دراین میدان گام برداشت، همه مسئولان باید نسبت به اهمیت دادن به رسانه‌ها توجه داشته باشند و برای مقابله وهجمه رسانه‌ای دشمن برنامه‌ریزی درستی انجام دهند.


اهمیت شبکه‌های برون‌مرزی درجنگ رسانه‌ای دشمن


وی به نقش و اهمیت شبکه‌های برون‌مرزی درجنگ رسانه‌ای دشمن اشاره کرد و افزود: به‌طور قطع این شبکه‌های برون‌مرزی هستند که درمقابل جنگ رسانه‌ای دشمن قد علم خواهند کرد و در صف اول این جنگ خواهند ایستاد؛ لذا این شبکه‌ها باید افکار عمومی را از نیرنگ و پلیدی دشمنان آگاه سازند؛ بنابراین در گام نخست باید دانست این شبکه‌ها مأموریت‌های خطیری برعهده دارند.


عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه متأسفانه علی‌رغم فهم جنگ اقتصادی دشمن از مفهوم جنگ روانی آن غافل شدیم، تصریح کرد: ما به رسانه‌هایی از جمله صداوسیما و فضای مجازی اهمیت لازم را نمی‌دهیم و به‌جای اینکه آنها را تقویت کنیم دست از حمایت بر می‌داریم؛ بنابراین، این موارد از جمله موضوعاتی است که از ضعف فرهنگی ما نشئت می‌گیرد که باید درصدد رفع آن برآییم.


رضایی‌کوچی با بیان اینکه باید در مقابل نقشه رسانه‌ای دشمن حرفه‌ای برخورد کرد، گفت: این به این دلیل است که آنها کار حرفه‌ای می‌کنند، آنها خبرسازی و شبهه‌افکنی می‌کنند که ما باید به موقع و درست پاسخ آنها را بدهیم.


وی با اشاره به وضعیت نامطلوب بودجه شبکه‌های برون‌مرزی تصریح کرد: بودجه این شبکه‌ها بسیار ناکافی است و در حقیقت کفاف این حجم از جنگ رسانه‌ای و روانی دشمن را نمی‌دهد.


نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به این مطلب که باید در زمینه شبکه‌های برون‌مرزی سرمایه‌گذاری درستی داشت به بیان پیشنهادی در این رابطه پرداخت و گفت: پیشنهاد بنده این است که معاونت برون‌مرزی سازمان صداوسیما با توجه به مأموریت‌های خطیر در این بخش، ردیف بودجه جداگانه از بودجه صداوسیما داشته باشد.


رضایی‌کوچی بیان کرد: وقتی که برخی از کشورها میلیاردی در زمینه هجمه به ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند و برای ما رایگان برنامه می‌سازند و شبانه‌روز ما را بمباران می‌کنند؛ لذا طبیعی است که باید در این بخش درصدد تقویت بودجه شبکه‌های برون‌مرزی برآییم و این شبکه‌ها را تا جایی که می‌توانیم حمایت کنیم.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر