صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۸

کینوا را چگونه مصرف کنیم؟ + دستور پخت در ویکی آنا

کینوا خوش عطر و طعم است و از آن می توان در تهیه انواع غذاها استفاده کرده و یا همانند برنج دم کرده مصرف نمود.
کد خبر : 474356

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کینوا غله منتخب FAO در سال ۲۰۱۳ بوده و بهترین جایگزین برنج است و دارای میزان پروتئین بالایی بوده و بهترین جایگزین گوشت در افراد گیاهخوار و بیمارانی است که نمی توانند گوشت مصرف کنند.


طرز پخت کلی کینوا


دانه‌های کینوا تا حدودی مانند برنج پخته می‌شوند. کافی است یک پیمانه از آن‌ها را با دو برابر آب درون قابلمه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آن تمام شود.
می‌توانید از روغن زیتون، آب لیمو یا نارنج و ادویه هم برای طعم بهتر استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای بهتر شدن طعم کینوا به جای آب ساده، از آب مرغ یا گوشت استفاده کنید.
برای آن که دانه کینوا بافت خود را از دست ندهد و له نشود، می‌توان حجم معین آب را در چند مرحله به قابلمه اضافه کرد. علاوه بر این می‌توانید از این گیاه در تهیه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کینوا و دیگر غذاها هم استفاده کنید.


۱- خوراک ترد با کینوا و سبزیجات



  •  یک عدد بروکلی کوچک

  • یک فنجان کینوا

  •  ۲ فنجان آب

  •  نمک دریا

  • ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون

  • یک عدد فلفل قرمز خرد شده

  •  ۲ قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده

  • یک دسته اسفناج

  • کمی به لیمو



بروکلی و اسفناج ها را در اندازه های نسبتاً بزرگ خرد کرده و به مدت ۳ دقیقه در آب بجوشانید. سپس با یک کفگیر آب آن را بگیرید و داخل حوله مخصوص آشپزخانه به خوبی خشک کنید.
به لیمو را به خوبی له کرده سپس کینوا را داخل آب و کمی نمک دریا بپزید. شعله را کم کنید و به لیمو را به کینوا اضافه کرده سپس ۱۲ دقیقه دیگر بپزید.
روغن زیتون را کمی گرم کرده سپس فلفل قرمز را داخل آن بریزید و به مدت ۳ الی ۴ دقیقه روی شعله قرار دهید. بروکلی و اسفناج را به همراه پوست لیمو به آن اضافه کنید. مخلوط تهیه شده را با کینوا پخته شده هم بزنید. خوراک شما آماده سرو می باشد!



۲- کینوا تنوری



  • آب ۱٫۵ فنجان

  • کینوا ۳/۴ فنجان

  • تخم مرغ ۲ عدد

  • سفیده تخم مرغ ۲ عدد       

  • کدو سبز قطعه قطعه شده ۱ فنجان

  • پنیر (ترجیحاً سوئیسی) قطعه قطعه شده ۱ فنجان

  • ژامبون یا کالباس ۱ فنجان

  • جعفری خرد شده ۱/۴ فنجان

  • پنیر پارمیزان رنده شده ۲قاشق غذا خوری

  • فلفل سیاه ۱/۴ غذا خوری



فر را از قبل تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کینوا را در آب بریزید تا بجوشد سپس حرارت را کم کنید تا موقعی که کینوا نرم و آب تبخیر شود. (حدود ۱۵-۲۰ دقیقه)
کینوا، تخم مرغ، کدو سبز، ژامبون، جعفری، پنیر پارمیزان و فلفل را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و تا موقعی که به طور کامل با هم ترکیب شوند ادامه دهید، سپس در ظرف مافین  بریزید.
مخلوط را در فر بگذارید تا موقعی که طلایی رنگ شود. (حدود ۳۰ دقیقه) حداقل ۵ دقیقه بگذارید خنک شود. به صورت گرم یا سرد سرو شود.


۳- فلفل دلمه ای شکم پر با کینوا
ابتدا فلفل دلمه ای ها را شسته و تمام دانه های آن را جدا کنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه و در دمای ۱۸۰ درجه داخل فر قرار دهید. برای پر کردن فلفل ها ۵۰ گرم کینوا و ۱۰۰ گرم از انواع لوبیا ها را با هم مخلوط کرده و در آب جوش بریزید. یک حبه سیر، نصف پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. سپس با مخلوط تهیه شده فلفل دلمه ای ها را پر کرده و کمی پنیر روی آن بریزید. فلفل ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخته شود. نوش جان!



۴- خوراک کینوا با سبزیجات



  • سوپ سبزیجات

  • ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون

  • ۲ عدد پیاز خرد شده

  •  یک عدد ساقه کرفس خرد شده

  • ۳ عدد هویج بزرگ خرد شده

  •  رازیانه خرد شده

  • ۵/۳ لیتر آب

  • ۳ عدد گوجه فرنگی

  • ۳ عدد برگ بو

  • یک حبه سیر خرد شده

  • ۵ دسته جعفری تازه

  • ۵ دسته آویشن تازه

  • ۲ قاشق چایخوری نمک دریا


کینوا



  • یک فنجان کینوا

  • یک فنجان آب

  • یک قاشق غذاخوری رزماری تازه

  • یک قاشق غذاخوری آویشن تازه

  • یک قاشق غذاخوری جعفری تازه

  • نصف قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده

  • ۲ قاشق غذاخوری تخم کتان

  • یک چهارم فنجان پنیر رنده شده



ابتدا روغن زیتون را در یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس پیاز، ساقه کرفس، هویج و رازیانه را به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی ترد شوند. آب و بقیه موارد را اضافه کرده تا به جوش آید.
سپس روی آن را پوشانده و حرارت را کم کنید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. (زمان پخت سبزیجات کم است چرا که سبزیجات طعم خود را به سرعت از دست می دهند.
اکنون می توانید این سوپ را به مدت ۳ الی ۵ روز در یخچال یا ۲ الی ۳ ماه در فریزر نگه داری کنید.
سپس کینوا، سوپ سبزیجات و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس روی حرارت قرار داده تا به جوش بیاید. حرارت را کم کرده و به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه اجازه دهید تا آب کاملاً جذب کینوا شود تا بافت نرم پیدا کند.
کینوا را با چنگال خوب له کنید و با بقیه سبزیجات مخلوط کنید. خوراک سبزیجات آماده سرو می باشد. نوش جان!



۵- خورشت کینوا با لوبیا قرمز



  • لوبیا قرمز خام ۲ فنجان

  • هویج ۲ عدد متوسط

  • سیر ۲ حبه

  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

  • کینوا خام ۱ فنجان

  • آب مرغ ۹ فنجان

  • برگ بو ۲ عدد

  • گوجه فرنگی ۴۰۰ گرم پخته شده

  • اسفناج ۲ فنجان



لوبیا را از شب قبل بگذارید تا خیس بخورد، بشوئید و خشک کنید.
هویج را خرد و سیر را رنده کنید.
روغن را در یک قابلمه بزرگ بریزید و درجه حرارت را روی متوسط تنظیم کنید.
هنگامی که روغن داغ شد، هویج و سیر را اضافه کنید و تا موقعی که بوی سیر را احساس کنید سپس تفت دهید. (حدود ۳۰ ثانیه)
کینوا را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
 آب مرغ، برگ بو، گوجه و لوبیا را اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید تا بجوشد.
 بعد از ۲ ساعت اسفناج را اضافه کنید و بگذارید تا نرم شود.
به جای لوبیا قرمز می توانید از لوبیا چیتی استفاده کنید.


۶- کتلت کینوا پرک مخصوص گیاه خواران



  • موسیر ۲ عدد

  • سیر ۲ حبه

  • نخود پخته شده  ۱ پیمانه

  • کینوا پخته شده یک ونیم پیمانه

  • کینوا پرک یک چهارم پیمانه

  • نمک دریا و فلفل به میزان دلخواه

  • آب ۲ قاشق غذاخوری



فر را از قبل تا دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. موسیر و سیر را داخل دستگاه چند کاره ریخته و اجازه دهید تا خرد شوند سپس نخود، کینوا پرک پخته شده را به آن اضافه کنید، در این مرحله لازم نیست تا مواد کاملا مخلوط شوند، تنها ۱ الی ۲ دقیقه کافی است در آخر آب و ادویه جات را داخل دستگاه ریخته تا مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و بعد داخل یخچال به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا سرد شود. کتلت ها را بر روی سینی فر چیده و به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر گذاشته سپس کتلت ها را برگردانده ۵ دقیقه دیگر نیز داخل فر اجازه دهید بپزد.


۷- کتلت ماهی سالمون با کینوا



  • ماهی سالمون

  • ۱۸۰ گرم کینوا پخته شده

  • کلم کیلی یا جعفری به مقدار لازم

  • هویج و خیار به مقدار لازم

  • نمک دریا و فلفل به مقدار لازم



ابتدا ماهی سالمون را چرخ کرده سپس جعفری را خرد کرده و هویج و خیار را رنده می کنیم. اکنون نمک و فلفل را به سبزیجات اضافه می کنیم و کینوا پخته شده را به ترکیب اضافه و خوب هم می زنیم.
حال مخلوط را به شکل دلخواه مثلاً به شکل توپ در داخل روغن زیتون سرخ می کنیم. نوش جان!


۸- خورشت پرویی با کینوا



  • کینوا نصف پیمانه

  • آب ۱ پیمانه

  • پیاز خرد شده ۲ عدد

  • سیر خرد شده ۲ حبه

  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

  • کرفس خرد شده ۱ عدد

  • هویج خرد شده ۱ عدد

  • فلفل رنگی قرمز خرد شده ۱ عدد

  • کدو خرد شده ۱ عدد

  • گوجه فرنگی خرد شده ۲ پیمانه

  • آب سبزیجات ۱ پیمانه

  • زیره ۲ قاشق چایخوری

  • پودر فلفل تند نصف قاشق چایخوری

  • پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری

  • نمک دریا به مقدار لازم



کینوا و آب را داخل قابلمه روی حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا آب کاملا جذب کینوا شود و به خوبی بپزد. در ماهیتابه دیگر پیاز،سیر وروغن زیتون را اضافه کنید و تفت دهید. کرفس، هویج، فلفل رنگی، گوجه فرنگی، کدو و آب سبزیجات را به مخلوط پیاز اضافه کنید. برای داشتن طعمی بهتر پودر گشنیز، پودر فلفل تند و زیره را به مخلوط اضافه کنید. در آخر تمامی مواد را به کینوا اضافه کنید و از خورشت خود لذت ببرید.


۹- پیتزا کینوا



  • کینوا خام ۳/۴ فنجان

  • آب نصف فنجان

  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

  • بیکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری

  • نمک دریا نصف قاشق غذاخوری

  • ظرف مافین ۱۲ عدد

  • چاشنی:

  • سس پیتزا نصف فنجان

  • پنیر موزارلا ۷۵ گرم

  • کالباس پپرونی۱۲ اسلایس



کینوا را ۶-۸ ساعت بگذارید خیس بخورد.
فر را از قبل در دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید، کاغذ روغنی را درون ظروف مافین گذاشته ۱/۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی آن بریزید و چرب کنید سپس در داخل فر بگذارید.
کینوا را در داخل آبکش بریزید و داخل ظرف بریزید. نمک، بیکینگ پودر و ۳/۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون را اضافه کنید و تا موقعی که شبیه خمیر پنکیک شود با مخلوط کن هم بزنید.
یک قاشق غذاخوری از خمیر را در داخل ظرف مافین بریزید و ۱۰ دقیقه در داخل فر قرار دهید. سپس خمیر را روی ورق پخت گذاشته و به مدت ۱۰ دقیقه دوباره داخل فر قرار دهید (تا موقعی که رنگ آن طلایی شود.)
ورق پخت را از فر بیرون آورید، روی هر کدام ۱ قاشق چایخوری سس بزنید، یک لایه پنیر موزارلا بریزید، سپس ۱ عدد کالباس پپرونی روی آن قرار دهید و تا موقعی که پنیر آب شود در داخل فر قرار دهید. (۸-۱۰ دقیقه)
پیتزاها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید چند دقیقه خنک شود.
در صورت تمایل می توانید فلفل، پنیر رنده شده و …اضافه کنید.


۱۰- ناگت مرغ کینوا



  • کینوا پخته شده ۲ پیمانه

  • سینه مرغ ۴-۳ پیمانه

  • آرد دو سوم پیمانه

  • نمک دریا ۱قاشق چایخوری

  • فلفل یک چهارم قاشق چایخوری

  • تخم مرغ ۳ عدد

  • آب ۲  قاشق غذاخوری



آرد، فلفل و نمک دریا را جداگانه هم بزنید در ظرفی جداگانه کنار بگذارید. آب و تخم مرغ را در ظرف دیگر هم بزنید. در ظرف آخر کینوا را آماده کنید.مرغ را ابتدا در ظرف آرد، سپس تخم مرغ و در آخر به ظرف کینوا بزنید و در ماهیتابه سرخ کنید.



۱۱- کینوا مکزیکی



  • روغن زیتون ۱قاشق چایخوری

  • سیر رنده شده ۳ حبه

  • کینوا خام ۲ فنجان

  • سبزیجات معطر ۲ فنجان

  • لوبیا قرمز ۸۵۰ گرم

  • گوجه فرنگی کبابی ۸۵۰ گرم

  • ذرت پخته شده ۲ فنجان

  • فلفل چیلی (پودر) ۱قاشق غذا خوری

  • زیره نصف قاشق چایخوری

  • نمک دریا به مقدار لازم

  • فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری

  • لیمو ۱ عدد متوسط

  • گشنیز ۴ قاشق چایخوری

  • آب گوشت یا مرغ ۱ فنجان

  • آووکادو ۱ عدد متوسط



روغن زیتون را در قابلمه بزرگ با حرارت ملایم گرم کنید، سیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا بوی آن احساس شود. (حدود ۱دقیقه)               
کینوا، آب گوشت یا مرغ، لوبیا، گوجه، ذرت، سبزیجات و ادویه ها را مخلوط کنید، درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید  تا کینوا بپزد. (حدود ۲۰ دقیقه)
در آخر آب لیمو و گیشنیز را اضافه کنید. آووکادو در کنار غذا سرو شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر