صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
آنا بررسی کرد؛

تأثیر کم‌کاری دولتمردان بر مشارکت‌های سیاسی مردم

عملکرد دولتمردان با مشارکت مردم در مسائل سیاسی و انتخابات‌ها رابطه مستقیم دارد و هرچند این عملکرد ضعیف و نامطلوب باشد، مشارکت مردم در سرنوشت کشور را با بی‌انگیزگی مواجه می‌کند.
کد خبر : 473728

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، قانون اساسی جمهوری اسلامی، نظام سیاسی کشور را متکی به آرای مردم کرده و مقبوليت مردمی در کنار مشروعيت دینی از ارکان شکل‌دهنده حکومت است و پر واضح است در این ساختار قوت و ضعف مشارکت مردم در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی با میزان قدرت حکومت رابطه مستقیم دارد.


ملت ایران در طول 40 سال گذشته از انقلاب همواره در گذرگاه‌های سخت قوی‌ترین پشتوانه برای نظام بوده‌اند که نمونه‌های بارز آن در خاموش کردن آتش فتنه‌های 78، 88 و 98 در تاریخ پرافتخار ایران به ثبت رسیده است.


مردم در آخرین نمایش قدرت خود با حضور خودجوش و یکپارچه در تشییع پیکر سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در تجدید عهد خود با اهداف و آرمان‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی چشم جهانیان را خیره کردند؛ با این وجود تعاریف سیاسی حضور مردم پای صندوق‌های رأی را بالاترین قدرت برای حکومت می‌دانند. به همین دلیل انتخابات‌ها همواره هدف دشمنان برای جداکردن مردم از نظام بوده‌اند.


روند انتخابات مجلس یازدهم از همان ابتدا با تخریب‌های خارجی و داخلی برای تحت تأثیر قرار دادن حضور مردم آغاز شد. رد صلاحیت‌ها و حمله به شورای نگهبان نخستین دستاویز برای دلسرد کردن مردم از صندوق‌های رأی بود که عده‌ای در جریان‌های خاص به آن دامن زدند و با ایجاد شائبه در افکار عمومی انتخابات را انتصابات معرفی کردند.


حمله به شورای نگهبان برای کسب نتیجه، اما حربه‌ای نخ‌نماشده‌ بود که مردم سال‌هاست با آن آشنا هستند. تلاش ابررسانه‌های معاند برای همصدایی با اپوزیسیون داخلی هم همچون دوره‌های گذشته حضور مردم در انتخابات را هدف گرفت تا شاید بتوانند به اندازه توانشان بر میزان مشارکت مردم اثرگذار باشند و تا آنجا پیش رفتند که حتی ویروس‌های واگیردار را هم برای مقابله با حضور مردم پای صندوق‌های رأی به خدمت گرفتند.


مردم اما دوم اسفند بار دیگر دست رد به سینه همه بدخواهان داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی زدند و انتخاباتی آرام و آگاهانه را رقم زدند. برخی کارشناسان معتقدند آن دسته از هم‌وطنانی که پای صندوق رأی حاضر نشدند هم مخاطب کلامشان مسئولان ناکارآمد در دولت و مجلس شورای اسلامی بودند. کسانی که 6 سال کشور و مطالبات مردم را معطل تئوری‌های غرب‌گرا کردند و سبب شدند فهرست بلندی از مطالبات مردم روی زمین بماند.


ارائه نشدن به‌موقع لیست‌های انتخاباتی و مشکلات درون‌جناحی در احزاب و گرایش‌های گوناگون هم به گفته کارشناسان عامل دیگری بود که سبب شد بخشی از مردم نتوانند در انتخاب‌های خود به تصمیم برسند، بنابراین احساس مسئولیت برای انتخاب درست سبب شد افرادی رأی ندادن را به رأی دادن بر اساس ناآگاهی ترجیح دهند که این آسیب را هم باید در نبود احزاب قوی در کشور جستجو و راه چاره‌ای برای آن اندیشید.


محمدکاظم انبارلویی در تشریح دلایل کاهش مشارکت در این دوره از انتخابات مجلس به آنا گفت: معتقدم مشارکت مقبولی را در انتخابات دوم اسفند شاهد بودیم و پررقابت‌ترین انتخابات ادوار مجلس به لحاظ جمعیت کاندیداها در این دوره رقم خورده است.


این فعال سیاسی کارنامه دولت و مجلس را عامل مؤثر در میزان مشارکت مردم در انتخابات عنوان و بیان کرد: مردم با دولتی روبه‌رو هستند که در قضیه افزایش قیمت بنزین آنگونه ضعیف عمل کرد.


عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه مجلس و دولت نتوانستند مطالبات اقتصادی و معیشتی مردم را به‌خوبی پاسخ دهند، اظهار کرد: آن عده‌ای از مردم که پای صندوق‌های رأی هم آمدند حرفشان این بود که به احترام حاج‌ قاسم سلیمانی و به نیت پشتیبانی از نظام پای صندوق رأی حاضر شده‌ایم تا شاید بتوانیم به اندازه یک رأی دینمان را به آرمان‌های کشور ادا کرده باشیم.


وی با اشاره به میزان مشارکت مردم گفت: اگر به سطح مشارکت مردم در مسائل انتخابات‌های اروپا نگاهی بیندازیم، پی خواهیم برد میزان مشارکت در ایران نسبت به کشورهای اروپایی و مدعیان دموکراسی بسیار بالاتر بوده است.


انبارلویی فرافکنی جریان اصلاح‌طلب درباره رد صلاحیت‌ها را هم عاملی برای دلسردی بخشی از جامعه عنوان و خاطرنشان کرد: این در حالی است که جریان اصلاحات در این دوره خلاف دوره‌های گذشته، چند لیست انتخاباتی داشت و این مسئله موجب حیرت طرفدارانشان شده بود، به نظر می‌رسد اگر اصلاح‌طلبان هم یک لیست واحد برای حضور در انتخابات می‌رسیدند، شور و هیجان در انتخابات مجلس بیشتر می‌شد.


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر