صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸

ساخت روباتی که درد را احساس می‌کند

دانشمندان ژاپنی موفق به ساخت بچه روباتی ساختند که درد را حس می‌کند.
کد خبر : 473699

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دیجیت، دانشمندان دانشگاه اوساکا بچه روباتی با پوست مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند درد را احساس کند. این روبات که «آفتو» نام دارد، ظاهری فوق‌العاده واقعی، شبیه به یک بچه انسان، دارد.


آفتو قادر به احساس تغییرات فشار از طریق پوست مصنوعی است و بدین ترتیب می‌تواند درد را احساس کند. این روبات می‌تواند تفاوت میان لمس سبک و ضربه محکم را تشخیص دهد. به گفته گروه تحقیقاتی، این ویژگی‌ها به این روبات اجازه همدردی با انسان را می‌دهد. این روبات مجهز به سیستم عصبی درد است که با هوش مصنوعی کار می‌کند.


فناوری پوست این روبات سفارشی است که به این روبات اجازه بروز احساسات از طریق حالات چهره مختلف را می‌دهد. این روبات نخستین بار در سال 2011 رونمایی شد و در آن زمان تنها یک سر بود که قادر به لبخند زدن و اخم کردن است. حال افتو بدنی کامل دارد که با پوست مصنوعی مجهز به سنسور پوشانده شده است.


مهندسان و دانشمندان مواد در دانشگاه اوساکای ژاپن سنسور لمسی جدیدی توسعه داده‌اند که در روبات آفتو نیز به کار گرفته شده است. روبات‌های اجتماعی به شکلی برنامه‌ریزی می‌شوند که در مقابل درد واکنش‌های همدلانه از خود نشان بدهد. این واکنش‌ها از طریق مکانیسم آینه‌ای صورت می‌گیرد که مشابه آن در انسان نیز دیده می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: پوست مصنوعی
ارسال نظر