صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی رو به افزایش است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی در حال افزایش است و باید واکسن پیشگیری از این سرطان در کشور ساخته شود.
کد خبر : 470269

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در سومین همایش چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی گفت: سرطان دهانه رحم از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان زنان است و اگر به فکر تهیه واکسن برای پیشگیری از این بیماری نباشیم، سونامی سرطان دهانه رحم در ۱۰ سال آینده را شاهد خواهیم بود.


وی با بیان اینکه سرطان‌ها در زنان در حال رشد هستند، اظهار کرد: در صورت نبود واکسن، ۷۰ درصد شانس ابتلا به این بیماری در سنین پایین دختران افزایش می‌یابد و شاهد خواهیم بود که دختران از سنین ۲۵ سالگی به بعد دچار این بیماری می‌شوند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متأسفانه به دلیل مسایل فرهنگی زنان ایرانی احساس شرم می‌کنند که برای انجام تست پاپ اسمیر به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و غربالگری منظم در این زمینه در سیستم نظامت سلامت کشور وجود ندارد.


زالی از سرطان تخمدان نیز به عنوان سرطان خاموش در زنان یاد کرد و افزود: دخترانی که قبل از ۱۳ سالگی ازدواج می‌کنند ۱۰ برابر شانس ابتلا به سرطان تخمدان در آنها بیشتر است، استفاده از داروهای هورمونی، بلوغ زودرس و تاخیر در یائسگی نیز از علل بروز این سرطان است.


وی گفت: بسیاری از زنان مبتلا به سرطان تخمدان وقتی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که بیماری پیشرفت کرده و شانس درمان‌پذیری نیز کاهش می یابد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زنان ایرانی در معرض بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی فراوانی قرار دارند، از دیابت بارداری نیز به عنوان مهمترین عوامل خطرپذیر یاد و تصریح کرد: دیابت بارداری مادر و جنین  سلامت مادر و جنین را به خطر می‌اندازد و باید این مسئله در پروتکل درمانی و مراقبت‌های بارداری کشور مورد توجه قرار گیرد.


زالی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای زنان از دوران یائسگی به بعد در جامعه وجود ندارد، گفت: زنانی وقتی بعد از دوران یائسگی دچار اختلال خواب، اضطراب، احساس نامطلوب ناخوشایند، انزوای اجتماعی و غیره می شوند و لازم است در سیستم نظام سلامت کشور، تمهیداتی برای آنان در نظر گرفته شود و متخصصان جامعه پزشکی با نگاه علمی در این زمینه برنامه‌ریزی و پروتکل درمانی و حمایتی داشته باشند.


وی خاطرنشان کرد: زنان بعد از ۵۵ سالگی در کشور کیفیت زندگی مطلوبی ندارند و باید سلامت جسمی و روانی آنها در جامعه ایجاد شود در غیر این صورت سیمای بیماری‌ها با توجه به اینکه زنان گرفتار در عرصه اجتماعی و یا خانواده هستند، رو به افزایش خواهد بود.


سومین کنگره بین المللی چالش‌های بالینی در مامایی و زنان تا ١٨ بهمن ماه در مرکز همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی ادامه خواهد داشت.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر