صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
رئیس گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران مطرح کرد؛

تبیین «عقلانیت انتقام سخت» پس از شهادت سردار سلیمانی

رئیس گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران به تبیین «عقلانیت انتقام سخت» پس از شهادت سردار سلیمانی پرداخت.
کد خبر : 469718

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اولین جلسه از سلسله نشست‌های «عقل سرخ؛ اصحاب علوم انسانی در باب فهم و تبیین جهان مقاومت پس از شهادت سردار سلیمانی» صبح امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.


مهدی حسین‌زاده یزدی در این جلسه اظهار کرد: عقل در لغت به معنای تشخیص مصلحت و مفسده در امور دنیوی و اخروی بوده و در اصطلاح به معنای موجودی مجرد است و در مقابل حس و خیال قرار می‌گیرد.


وی افزود: برخی عقلانیت را به مستدل بودن تعریف کرده‌اند و جایی که استدلال وجود دارد به عقلانیت پرداخته می‌شود. در واقع عقلانیت، شیوه‌ای است که براساس نگاه غیرمتافیزیکی به تبیین توجیه امور می‌پردازد. اندیشمندان عقلانیت را به عقلانیت توصیفی و عقلانیت هنجاری تقسیم می‌کنند.


رئیس گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران بیان کرد: عقلانیت توصیفی یعنی وقتی فلانی دارای ویژگی عقل است و از عقل او توصیف کنیم. عقلانیت هنجاری به دوصورت نظری و عملی است. عقلانیت نظری یعنی چه باورهایی را باید اعتقاد پیدا کنیم.


حسین‌زاده یزدی گفت: اصحاب علوم اجتماعی، عقلانیت را در حیطه عملی دو مورد می‌دانند که یکی از آن هدف‌وسیله‌ای بوده و دیگری ارزش‌وسیله‌ای است که به کانت و ارسطو نسبت می‌دهند. ارزش یا مطلوب بودن، ذاتی یا ارضی است. ذاتی یعنی شیء به خاطر خودش دارای ارزش است.


وی درباره انتقام اظهار کرد: در قرآن کریم در چند آیه به انتقام اشاره شده است. علامه طباطبایی درباره عقلانیت انتقام در تفسیر المیزان مطالب خوبی نوشته است. انتقام به معنای عقوبت و مجازات کردن است و به دو دسته فردی و اجتماعی تقسیم می‌شود. اگر هدف از عقوبت کردن، فردی باشد به آن تلافی و انتقام فردی می‌گویند‌ و انتقام اجتماعی به معنای این است که برای حفظ اجتماع، باید مجرم قصاص و مجازات شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد.


رئیس گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران عنوان کرد: اولین بار است که آمریکا به‌طور مستقیم علیه ایران جنایت بزرگی کرد و آن به شهادت رساندن سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی است. طبیعی است که باید انتقام سخت و محکمی از آمریکا گرفته شود اما باید به طور عقلانی در این موضوع عمل کرد.


حسین‌زاده یزدی خاطرنشان کرد: انتقام دارای ابعاد مختلفی شامل نظامی، فرهنگی و... است. درباره اینکه استاد دانشگاه، معلم و کارمند چگونه‌ می‌توانند در انتقام سخت سهیم باشند، در جلسات بعدی به صورت کامل صحبت خواهیم کرد.


انتهای پیام/۴۱۱۸/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر